Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Brezsnyev blogja

VI. A háború

Brezsnyev | 2007.08.20. 16:06 | kategória: starcraft | 5 hozzászólás

Annak ellenére, hogy a kalózmilíciák és egyéb fanatikus szervezetek szinte állandó támadás alatt tartották a Konföderációt, Tarsonis ereje lassan, de biztosan növekedett.
A szembenállások valamelyest csökkentek, mikor egy ismeretlen eredetű flotta felszólítás nélkül felperzselte az egyik terrán kolóniát, Chau Sara-t.
Tarsonis egy nehézkes offenzívát indított, hogy megvédje Mar Sara-t, Chau Sara testvérbolygóját...ám a támadók, akik Protossként nevezték magukat, hirtelen visszavonták a flottájukat a szektorból.
Eközben furcsa lények tűntek fel Mar Sara-n is, egy rovarszerű faj egyedei, a Zergek.
De a többit már tudjátok...:-))))
(amennyiben igény van rá, a Jeff Grubb könyvet, és a gémet alapul véve a kampányról is készítek egy kis szösszenetet)

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2007.08.20. 21:06
Brezsnyev, a UED ugyebár a Földön maradt terran népség? Név alapján (United Earth Directorate) erre következtetek. Sőt, asszem egy videóban Zeratul megemlíti, hogy az eredeti bolygóról érkeztek... Miért is kérdeztem?:D
Barthezz
2 | Barthezz 2007.08.21. 00:46
Nah most értem a sztori végére, nagyon köszi érte Brezsnyev! Ha van idod rá, mindenképpen örülnék, ha a kampány történetét is össze tudnád foglalni, mert egyrészt már 10 éve volt és elfelejtettem dolgokat, másrészt akkor még szinte alig tudtam vmit angolul, így egy csomó mindent nem értettem meg a sztoriból :-(

Egy kérdés: Ezek szerint akkor Arcturus Mengsk a jófiú és akiket a játékban írányítottunk terranokat (Duke, Raynor stb.) ok a gonosz birodalom emberei? Mert én eddig pont fordítva hittem, pl. úgy tudtam hogy Korhalt is Mengsk perzseltette fel atommal, nah meg a Terran kb. 8-9-es pályán ha jól emlékszem o volt az áruló, aki Kerrigant veszni hagyta egy csatában, mikor zergek rohanták le oket, s ennek köszönheto hogy a zergek elfogták Kerrigan-t és átváltoztatták.
3 | Brezsnyev 2007.08.21. 03:09
Poerhouse: Az az UPL, amiről írtam, annak lesz a későbbi utódja a UED. A United Earth Direktorate azért jött létre, hogy a feltételezett zerg veszélytől megóvja a Földet...és mellesleg kiterjessze a hatalmát a Koprupu szektor népeire. Az nem derült ki számomra, hogy tulajdonképpen valós veszély volt-e a Földre a zerg előretörés, de kétség kívül odveszett pár földi (nem terrán) kolónia is az évek alatt.

Berthezz: nézőpont kérdése, ki a rossz oldal. Mi azért áltunk a Sons of Korhal mellé, mert az ellenségünk ellensége a barátunk. Igazából ez a tévedés azóta is kisérti Raynort...
Mengsk zseniális szónok és manipulátor, aki könnyedén a maga oldalára tudja állítani a vele csak kicsit is hozzá hasonlóan gondolkodó embereket. Ugyanakkor a "jófiú" kép csak álca, Mengsk-et az ég világon semmi sem érdekli, csak az, hogy megbuktassa a Konföderációt és mellékesen megalapítsa a maga ki Domíniumát. Ehhez az ő szavaival élve, "szükséges" áldozatokat kell hozni. Kerrigan elárulása is egy ilyen volt.

A Gabreil Mesta könyvben van egy nagyon jó jelenet, mely megmutatja Megsk igazi arcát: néhány évvel vagyunk az sc1 után és a bw előtt. Arcturus ott ül a trónjában, hallgatja a koronázási beszédét (ami az sc1 terrán kampány végén ment a híradóban).Nagyon elégedett magával. Egyszer csak bejön egy tiszt és átnyújt neki egy lapot, amire az aznap halálra ítéltek névsora szerepelt. Legtöbbjüknek politikai beállítottsága miatt kell pusztulnia...
Mengsk csak végigfutja a listát és jópár ismerős nevet talál köztük. Ismerős neveket abból az időből, mikor még csak a Korhal fiai voltak, nem pedig a Domínium. Aztán egyetlen tollvonással aláírja a listát. senkinek sem ad kegyelmet.

Na ki a jófiú?
Barthezz
4 | Barthezz 2007.08.21. 10:58
Először is powerhouse és Barthezz ;-) (no offense csak gondoltam szólok :-D )

Amúgy tényleg, most már emlékszem hogy Raynor is áruló lett a konföderációban, még a terran kampány elso pályáin Duke le akarta tartóztatni (de már fogalmam nincs miért), s ekkor állt át a lázadók oldalára. Bár nem volt könnyű követni a kampányt, mert hol egyik Terran oldallal kellett lenni (Norad II megmentése pl.), hol a másikkal (pl. a lázadásos vagy a Psi Emitter-es küldetések)
Plíz foglald össze röviden a kampány sztoriját is és akkor szépen lassan eszembe fog jutni minden :-)
5 | Brezsnyev 2007.08.21. 13:44
BArthezz...PoWerhouse, pls ne vegyétek fel magatokra, ha nem tudok írni.:-)))))Nem direkt volt!:-P

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.