Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Brezsnyev blogja

Terrán kampány (sc1)

Brezsnyev | 2007.08.22. 17:11 | kategória: starcraft | 1 hozzászólás

A demó kampány Chau Sara-n játszódik (nemtom hányotoknak volt hozzá szerencséje:-D).A Chau Sara-i kormányzó katonai alárendeltjei vagyunk, akit csapataival kivezényelnek pár furcsa életforma ellen.
A harc közben hirtelen konföderációs tudósok egy csoportjai kerül elő, és utasítanak minket, hogy a xenomorphokat, nem támadhatjuk tovább, amíg meg nem vizsgálták őket. Miután végeztek, felszólítanak minket, hogy sohasem beszélhetünk senkinek arról, hogy itt jártak, majd eltűnnek.

Az sc1 terrán kampányban Mar Sara, Chau Sara testvérbolygójának új kormányzója vagyunk. A Konföderáció minket küldött ki, hogy a Chau Sara-n történt incidens, és a nyilvánvaló Protoss fenyegetés ellenére rendet tegyünk a kolónián. Segítőnk a bolygó marsallja, Jim Raynor lett, akit rögtön a 2. pályán meg is kapunk.Természetesen Mar Saran is feltűnnek az ismeretlen xenomorphok.
Idő közben a kolónia teljes lakosságát táborokba kényszerítik a frissen érkező Alfa Egység katonái, a helyi milíciának pedig megtiltják bármi féle katonai hadműveletek folytatását.
Ennek ellenére Raynor a vezetésünk alatt egy kisebb egységgel elmegy a Blackwater állomásra, hogy egy vészhívást kivizsgáljon. Az állomás nagy részét a zergek lerohanták, egyik command centerét pedig megfertőzték. Raynor látva a veszélyt, azonnal felperzseltette katonáival a helyet. Alig hogy végeztek, Duke admirális, az Alfa Egység idős vezetője tűnt elő a semmiből és letartóztatta Jim-et, valamint a milícia jelentős részét.
A zerg támadások egyre erősödtek, a táborok nagy része odaveszett és az Alfa Egység katonái semmit sem tettek ellene. Végső kétségbeesésünkben vészjelzést küldünk ki az űrbe, amire csak a radikális Korhal fiai válaszol. Mengsk szövetséget ajánl nekünk, valamint megígéri, hogy kimenetkíti a megmaradt telepeseket a bolygóról, valamint kiszabadítja a Duke börtönhajójáról (amit mellesleg ott akartak hagyni a protossoknak csemegének) a milícia tagjait és persze Raynort.
Arcturus ígéretéhez híven cselekszik, ám mielőtt elhagynánk Mar Sarat, még leküldi Jimet néhány katonával egy konföderációs bázisra, hogy ellopjanak onnan terveket (a psi emmiter tervét). Bent a kisérleti laborokban zergekre bukkanak. Ekkor Arcturus felvilágosít minket, hogy a konföderációsok azért nem akartak kimenteni senki Mar Sararól és Chau Sararól, mert tesztelni akarták az új fajt. Mengsk (tévesen) azt is feltételezi, hogy a fajt magát is a tarsonisiak hozták létre.
Távozásunk után Tassadar felperzsel mindent.
A 6. küldetésben Antiga Primera megyünk, ahol lázadás tör ki a konföderációsok ellen. Korhal fiainak, Jimnek és a szellemnek, Kerrigannak a segítségével sikerül felszabadítani a bolygót, ám az öröm csak rövid ideig tarthat, mert itt is feltűnnek a xenomorphok.A gyűlölt Duke hajóját scourge-ok támadják meg, amitől a Norad II. lezuhant a zerg fertőzés közepére. Mengsk Kerrigan és Raynor ellenkezését figyelmen kívül hagyva parancsot ad a magára maradt admirális kimentésére azt feltételezve, hogy Dukeból remek szövetséges válhat. Az admirális természetesen belemegy a kényszerű szövetségbe. Később a leendő császár leghívebb követőjévé válik.
A következő pályán a psi emmitert kell a Delta Egység bázisának közepére vinni. Az emitter erejével Mengsk oda akarja csalni a zergeket, hogy azok lyukat üssenek Antiga blokádján.A szerkezet remekül működik, a deltásoknak eszük ágában sem marad tovább fenttartani a blokádot, inkább felveszik a nyúlcipőt. Arcturus a pálya végén ígéretet tesz, hogy soha többé nem használja fel az emittert...
Végül megjön ismét a protoss expedíciós flotta és felperzseli Antigát.
Korhal fiai Taronis bolygója ellen fordulnak. Duke admirális vezetésével könnyedén áttörnek a külső védőerőkön, majd ostrom alá veszik a Konföderáció szívét.Mengsk ígérete ellenére ismét beveti a psi emittert, és rengeteg zerget csal az addig fertőzésmentes bolygóra. Legnagyobb sajnálatára a prtossok túl hamar, még a zerg fertőzés korai fázisában jelennek meg Tarsonis egén, és támadás alá veszik őket. Arcturus Kerrigant küldi ki a protossok ellen, hogy védje meg a zerg bázist. Miután sikerül visszaverni a támadásokat, a zergek lerohanják Kerriganéket. Mengsk annak ellenére, hogy sorban kapja a vészhívásokat a hadnagyától, nem mozdul. Úgy gondolja, Kerrigan feláldozása szükséges áldozat.
Raynor agya ekkor durran el. Kerrigan elvesztése rosszul értinti őt (Jeff Grubb szerint szerelmes volt a nőbe), kiosztja Mengsket, majd ellop egy kisebb hajót és a korábbi mar sarai milícia megmaradt tagjaival otthagyja Tarsonist.Út közben elpusztítják az Ion ágyút.

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2007.08.25. 01:00
Most legalább majdnem 10 év után végre leesett, miért volt az a feladat a Terran 9-es küldin hogy védjem meg a zerg bázist, amikor azok meg nagyban támadtak engem :-D Sosem értettem eddig mi benne a logika xD
Dehát jobb később mint soha :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.