Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Brezsnyev blogja

II. Az Overmind

Brezsnyev | 2007.08.30. 15:30 | kategória: starcraft | 0 hozzászólás

A xel'naga túlságosanis jól emlékezett azokra az időkre, mikor a protossokat elrontották, így a születő zergeknél egy teljesen más út mellett döntöttek. Hogy megakadályozzák az eltérők ego és az érzékenység túlburjánzását a fajban, egyetlen lénybe sűrítették a zergek tudatát: az Overmindba. Ő lett a félig-meddig tudatos irányítója a fajnak.
Ahogy az idő telt, az Overmind intellektust és személyiséget fejlesztett ki magának. Új, másodirányítókat készített, melyek megkönnyítették a kommunikációját a kisebb egységekkel. Ezek lettek cerebratek: hatalmas hasonmásai az eredeti, hernyószerű zergeknek. Minden cerebrate különböző dologra lett programozva: "védd meg a kaptárt","keress új genetikai alapanyagokat","készíts több katonát", vagy "pusztíts el minden életformát". Mindegyikük engedélyt kapott, hogy felépíthesse a maga kaptárját.
Idővel ők is személyiséget fejlesztettek ki maguknak elsődleges feladatuktól függően mást és mást, bár ennek ellenére képtelenek voltak ellentmondani az Overmind parancsainak.
A zerg kommunikációs vonal tovább nyúlt, mikor a cerebratek is másodlagos hírtovábbítók készítésébe fogtak. Hogy javítsák a védelmét és a gyártási teljesítményét a kaptárnak, megalkották a királynőket. Feladatuk a herék munkájának felügyelése volt.
Háború esetére megalkották az Overlordokat, melyek közvetlenül is képesek voltak továbbítani a cerebratek parancsait a harcosoknak.
Mivel minden lépcsőt teljes mértékű függésben volt a felette lévőtől, az egész zerg irányítás szinte pattanásig volt terhelve.
Amint a zergek jövöjét biztonságban látta, az Overmind a saját jövője felé fordította a gondolatait. Látta, hogy alig pár évszázad alatt minden életformát beolvasztottak önmagukba, így a további fejlődéshez el kell hagyniuk Zerus vulkánikus bolygóját. Kiterjesztette hát a szenzorait az űrbe, hogy keressen bármi olyat, mely képessé teszi őket a bolygóközi utazásra.
A lehetőség gyorsan az ölébe pottyant.Gigantikus, űrbíró lények haladtak el a Zerus szektorban. Az Overmind odacsalta őket a bolygóra, majd beolvasztotta őket a hordába.
A xel'naga már látta, elérték, amit el akartak: sikerült egy olyan fajt megalkotniuk, mely nemcsak életképes, hanem képes a maga genetikai tisztaságát tovább és tovább csiszolni a tökéletes felé.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.