Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Chrono blogja

Atlético Madrid - Real Madrid, El Derby Madrileno

Chrono | 2008.01.21. 22:56 | kategória: Real Madrid | 4 hozzászólás

Spanyolország második (az El Clasico után), Madrid elsőszámú futballeseményéről van szó. A Real Madrid és az Atlético összecsapása ez. Aki ért a futballhoz, és szereti a spanyol focit, annak nem kell ecsetelnem miről is van szó. E meccs mindig is különleges fontossággal bírt a két klub történelmében. A csapatok, játékosok és nemkülönben a szurkolók számára is pirosbetűs nap a madridi derbi megrendezésének napja.

A Derbi

Így volt ez vasárnap is, amikor az - ekkor harmadik - Atlético fogadta a spanyol pontvadászatban jócskán vezető Real Madridot. Madridban már a meccs előtt órákkal meglátszott, hogy ez nem egy átlagos vasárnap. A két tábor drukkerei már a kezdőrúgás előtt megküzdöttek egymással, aminek meg is volt a következménye. Néhány embert a rendőrség előállíttatott. Na de térjünk is át gyorsan a mérkőzésre. Annál is inkább mert a Real Madrid álomrajtot vett, miután a 34. másodpercben Pablo szerencsétlenkedése után Robinho szerzett labdát, átfonta magát a védőn, Raúl elé tálalt aki pedig nem hibázott. 0 - 1 a Real Madridnak, micsoda kezdés! Sajnos azonban a folytatás már nem alakult ilyen jól, hiszen a Matracosok egyre jobban jöttek fel, szorították be a habfehéreket saját kapujuk elé. Casillas kétszer bravúrral védte meg a kaput a góltól. Később még feljegyezhetünk 2 kapufát is a hazaiak részéről. A Real ekkortájt főképp a kontrákra hagyatkozott. Így történhetett meg, hogy a 41. percben egy kontratámadás végén az Atleti védelme szögletre mentett. A szöglethez Sneijder állt oda. Belőtte a labdát, ami pontosan Nistelrooy elég pattant, ő pedig - szokásához híven - nem hibázott. 0 - 2 volt már az eredményjelzőn. Az Atleti a második félidőre már szétziláltan érkezett. Egyértelműen lehetett látni, hogy ez a csapat már nem ugyanaz, ami az első félidőben játszott. A labdát még mindig jól tartották meg, azonban igazán nagy gólhelyzetig már nem jutottak. Nem úgy a másik oldalon, ahol egy gyors támadás alkalmával Raúl tálalt az érkező Robinho elé, ő azonban 7 méterről Abiattiba rúgta a labdát. A második félidőben már nem történt különösebb változás. A Real Madrid megerősítette vezető pozícióját, míg az Atlético a 4. helyre csúszott vissza. Az Atlético drukkerek újra keserű szájízzel konstatálhatták az eseményeket, hiszen a csapatuk immáron 12 éve képtelen győzni a Real Madrid ellen. A szám most már 13-ra növekedett.

Ennyi a meccs, na de mi van azzal ami mögötte van?

A mérkőzés után, gondoltam felkeresek egy fórumot vagy valami portált, ami Atlético drukkereket gyűjt össze, és eltársalgok a meccsről. Ez meg is történt. Rátaláltam egy szerényes oldalra, ahol volt némi élet. Gondoltam regisztrálok, de előtte - hála a jó Istennek - beleolvastam a chatboxba, mivel fórum az nem volt. Az ottani színvonalat így tudnám jellemezni: általános iskolás gyerekek gyülekezete a 8kerből (tisztelet a kivételnek, mert olyan is van. Igaz, olyan ritka, mint a fehér holló). Színvonal a béka segge alatt sem volt. Ilyen jelzőkkel illették a Real Madridot és játékosait, hogy: 'gecik', 'ribancok' és 'faszillasz'. Ami a legszomorúbb az egészben, hogy maga az admin a legnagyobb cinkosa ezeknek. A tisztelt weblap-alapító, maga is hasonló kifejezéseket használ, és teljesen normálisnak tartja ha az ellenfél portását, 'faszillasz' névvel illetik. Ezután visszaolvastam. Majd rájöttem, hogy működik itt valamiféle teljesen primitív totó féleség, ami annyiból áll, hogy a chatboxba benyögik az éppen aktuális meccsük eredményét, illetve amit ők gondolnak. Aztán valaki összegzi. Nos végignéztem, és egy azaz egy ember volt aki arra fogadott, hogy vasárnap este kikapnak a bajnoki tabellát 7 ponttal vezető csapattól. Továbbá 1 ember voksolt X-re, a többiek mindenféle nevetséges eredménnyel álltak elő (3-0, 4-1, 4-2, stb.). Gondolhatnánk, hogy miért ne szabadna reménykednie a szurkolónak. Szabad. Azonban az, hogy 'szopnak mint a kismalac', nem tartozik a reménykedés kategóriába. Ez a hülye segg kategória része. Természetesen a Real Madrid 'porba alázása' már a meccs előtt egy héttel megkezdődött. Ez annyit tesz, hogy 'kurvaanyáztak'. Ha ők otthon ezt tanulják, hát legyen. A színvonal további emelése érdekében, mindent. A cél szentesíti az eszközt.

Kikapott az Atleti a Real Madridtól...újra

A hosszú éveken át tartó szerencsétlenkedés után, azért lehetne már némi tartás az emberben. Gondoltam én. Ezalatt azt értem, hogy nem 'kurvaanyázok', nem 'szétszopatjuk a ribancokat'-ozok, hanem ülök csendben és reménykedek. Ha már a csapatom 12 éve nem tudott nyerni az ellenfél ellen (jelen esetben a Real Madrid). Aztán lement a mérkőzés. És a primitívség harcosai (ismét, tisztelet a kivételnek) 3 csoportba oszlottak. Az egyik csoport elhallgatott, és levonta a konklúziót. A második csoport, a legprimitívebb, folytatta a színvonal emelését az anyázással. Végül a harmadik csoport elismerte ami minden szurkoló számára nyilvánvaló. A Real Madrid jobb csapat, mint az Atlético.

A reklám margit

Az olvasgatás közben, volt valami, ami nagyon szemetszúrt. Ez pedig a fentebb említett kifejezés. Furcsa ezt hallani egy olyan szájából, aki az Atlético Madridnak drukkolt. Miért is? Lássuk csak. Először is bontsuk két részre a kifejezést. Kezdeném a 'margit'-tal. A primitívség legallját tükrözik azok az Atlético szurkolók, akik 'lemargitozzák' a Realt. Miért is? MERT AZ Ő CSAPATUK IS MADRIDI, HÁT EZÉRT BASSZAMEG!!! Most nézzük a kicsit összetettebb 'reklám' jelzőt. Ez is furcsa egy Atlétikóstól. Háttérinformáció: A Real Madrid történelmében mindig is döntő szerepet játszott a presztízs. Mindig a legjobbak kellettek. Azok akik a kiemelkednek a többiek közül, és még a mezüket is el lehet adni. Így ha egy Zaragoza vagy Espanyol szurkoló azt mondja nekem, hogy reklám csapat, hát Istenem. Ez van. Azonban ilyet egy Atlétikóstól hallani olyan, mintha egy elefánt azt mondaná nekem, hogy nagy az orrom. Az Atlético Madrid ugyanis évről évre, folyamatosan nagyobbnál nagyobb neveket vesz. Egyre többet költ a játékosokra. Idén például olyan nagyágyúk érkeztek, mint Simao Sabrosa, José Antonio Reyes, Diego Forlán, Luis Garcia vagy Raúl Garcia. Hol engedhetné már meg magának egy Tottenham, Everton, Leverkusen, AS Róma, vagy akár az UEFA kupa győztes és spanyol bajnokságban harmadik Sevilla, hogy akár tíz évente is egyszer így bevásároljon!? Semmi esély rá. És hogy mire jó ez? Semmire. Az Atlético ugyanis bármennyit is költ már évek óta FOLYAMATOSAN, meg sem közelíti az igazi nagyokat. Egy kis visszatekintés. Az Atleti az 1999-2000-es bajnokságban 19. helyen végzett, ami azt jelentette a klub számára, hogy kiestek az élvonalból. Ezután 2 évnek kellett eltelnie mire visszajutottak az első osztályba. Majd az innentől az elért helyezéseik sorban: 11, 7, 11, 10, 7. Eredmény tehát nincs, PARADOX módon, pénz azonban mindig van, nem is kevés! Idén nyáron például az elnökük büszkén jelentette be, hogy készen vannak a tervek az új stadion megépítésére. És ugye ez sem filléres projekt. Megjegyzem, a jelenlegi stadionjukat (Vicente Calderón, 56 000 ülőhely) bármelyik idei EB helyszín megirigyelhetné. Az Atlético Madrid évről évre annyit költ átigazolásokra, mint azok a klubok, amelyek bajnokságot, Bajnokok Ligáját és egyéb más kupákat nyernek. Na de honnan a pénz? A bajnokságból biztos nem, hiszen elég gyatra a teljesítményük 96 óta (ekkor megnyerték a ligát). Nemzetközi szinten pedig a ténykedésük a nulla szintjén áll. Bajnokok Ligájában Isten se tudja mikor voltak. Az UEFA-ba is javarészt csak az Intertotón keresztül sikerül a kvalifikáció. Azonban ott sem tényező az AtMa. Gyorsan jönnek, gyorsan mennek. De pénz, az van. Dögivel.

Ami biztos

- Az Atlético Madrid 13 éve nem tudta legyőzni a Real Madridot.
- Az Atlético Madridnál mindig van pénz, ha eredmény nem is.
- Az Atlético Madrid szurkolói (akiket én 'megismertem') tudatlan gyökerek. (TK)
- Az Atlético Madrid még egy jó darabig nem fogja megelőzni a Real Madridot, bármilyen hevesen is 'kurvaanyáznak' a szurkolók.

Chrono

Hozzászólások

VodevilX
1 | VodevilX 2008.01.22. 00:43
Csak egyetérteni tudok :)
Retee
2 | Retee 2008.01.22. 08:21
Egyszer eljön az ideje, hogy megcsapják a Realt. Az mondjuk meglepett hogy volt összecsapás, ismerősi elbeszélés alapján Real szurkolói ugyan sokan vannak, de hangulatokozó képességük alapján lehetnének a helyi BVSC is. :D
Chrono
3 | Chrono 2008.01.22. 14:24
igen, egyszer majd eljön. de ha az atléticon múlik akkor még egy darabig várni fogunk. :)
4 | Raul7Real 2008.01.22. 18:58
Szép leírás. Gratulálok.
Kár, hogy ilyen kevesen szeretik a focit ezen az oldalon.
De a blogodért grat.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.