Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Chrono blogja

Real Madrid, Spanyolország legjobb csapata

Chrono | 2008.01.28. 14:19 | kategória: Real Madrid | 3 hozzászólás

Kétség sem férhet, hogy e bejegyzés címe (Real Madrid, Spanyolország legjobb csapata) tökéletesen megállja a helyét. A Real Madrid méltán tért vissza ismét Spanyolország tetejére. Mind a játék képe, mind az eredményesség szempontjából. Olyan játékosok alkotják ezt a keretet, akik egyrészről képesek meghalni a pályán, másrészről képesek csodálatos futbalt bemutatni. Nem hiába mondják Madridban a szurkolók: "Újra színház a Bernabéu"

Spanyolország legjobb félidei csapata

Nem kis érdem ez. Még nem nyertük meg a Ligát, viszont elvitathatatlan tény a következő: A Real Madrid - megelőzve a 2004/2005-ös szuper Barcelonát - megdöntött egy rekordot. A blancók idén, féltávnál több pontot szereztek, mint azt valaha is tette volna a Primera División történelmében, bárki. Nagyszerű a mérleg, hiszen 19 meccs után a csapat 15 győzelmet, 2 döntetlent és 2 vereséget számlált. Igy összesen 47 pontja volt a királyi alakulatnak féltávnál. Ehhez még hozzájön az Atlético és a Villareal elleni győzelem is immáron.

A kétarcú Madrid

Bizony ám. Van úgy egy csapat életében, akár egy szezonon belül is, hogy nem megy úgy ahogy kellene. Nem jön a szép játék, éppenhogy megnyert mérkőzések, vagy úgy sem. Ilyenkor mindenki fujjol, jobbhelyeken fuerá-znak (Spanyol szó, jelentése: takarodj). Ez a Real Madrid más. Ez a Real Madrid már év elején megmutatta, hogy milyen az mikor ők szépen és eredményesen játszanak. Eltapostuk a Villarealt az El Madrigalban (0-5), aztán eltiportuk a Valenciát, szintén a saját otthonukban (1-5). Ezután viszont jöttek olyan meccsek, ahol a szép játék nem volt társa a Real Madridnak. DE! Madridban nagyon jól tudják, hogy működik ez. Amikor nem megy a Joga Bonito, akkor jön az erőfoci. A csapat bezárkózik, esetleg kontrákra épít, és megnyeri a meccset. Ezért brilliáns a mostani Real Madrid kerete. Tökéletesen alkalmas mind a két tipusú futbalra. Ha az egyik megoldás nem jön be, elővesszük a másikat. Igy, Joga Bonítóval vagy anélkül, de nyerjük a meccsek nagyrészét. Mindössze egyetlen olyan meccs volt idén (a bajnokságban) eddig, ahol azt mondhatták a szurkolók, hogy esélyünk sem volt a győzelemre. Ez az ominózus Sevilla elleni mérkőzés volt (2-0), ahol az említett csapat olyan szinten undorító, favágó, durva focit mutatott be, hogy azt ember fiának nehéz elképzelni. Kár, hogy a játékvezető is partner volt ebben. Úgy látszik Juande Ramos távozásával elszabadult belőlük a kisördög. Ők tudják, idén sokra úgysem futja majd.

Parádé a Villareal ellen (Idén már másodszor)

A Villarealnak valószínűleg még most is sajoghat az a pofon, amit idén ősszel, a 2. fordulóban kaptak tőlünk. Különösen azért is, mert ez a csapat, nem rossz csapat. 6 forduló után is úgy álltak, hogy csak a Real Madridtól kaptak gólt. Most azoban vért kívánták, revansot akartak venni rajtunk. A mérkőzés előtt már ment a fogadkozás. De mint tudjuk azok csak szavak. A tettek meg a pályán jönnek elő. És a Sárga Tengeralattjáró nem csodálkozhatott volna akkor sem, ha a 21. fordulóban is egy 5-össel pihennek meg. A Real Madrid végigtámadta a mérkőzést. A Villarealna mindössze 2 igazi gólszerzési lehetősége volt. Igaz, ezeket gólra is váltották. A második gól utáni öröm kicsit komikusra sikeredett. Mintha Capdevilla-ék azt akarták volna mutatni a Real Madrid szurkolóknak, hogy ne hápogjatok kicskacsák (ekkor 2-2 volt az állás). A sors fintora, hogy a kiskacsák 2 percre rá hatalmas hápogásba kezdtek, miután Gago eszméletlenül pontos labdája után, Sneijder gyakorlatileg első labdaérintéséből eldöntötte a meccset. Itt, most úgy érzem gratulálnom kell a Villarealnak, hiszen egy nagyon erős és szimpatikus csapatról van szó, tele jó játékosokkal. De, ahogyan azt az egyik sportcsatorna (általam mélyen tisztelt) kommentátora mondta: "Villareal can NOT play football at Real Madrid's level for 90 minutes"

Utolsó módosítás: 2008.01.28. 14:23

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2008.01.28. 14:43
Túl elfogult vagy. Az igaz, hogy a spanyol bajnokságot hozni fogja a Real, de a bl már sokkal nehezebb lesz. Ugyan ekkora nevek lesznek minden csapatban, menni is fog nekik a játék. Már az AS Roma se lesz könnyű meccs, sokat tanultak a tavalyi 7-1-ből. Azt nem veszem ide, hogy kiestek a spanyol kupából, nem veszik annyira komolyan, mint Angliában az FA Cup-ot.

Egyébként jó kis írás ez, főleg akkor, ha RM szurkoló vagy. :)
Chrono
2 | Chrono 2008.01.28. 14:47
az vagyok, tehát evidens, hogy elfogult is vagyok.

igazad van, a bajnokság karnyújtásnyira van, viszont én a BL-ről egy árva mukkot nem szóltam. :) én is tisztában vagyok vele, hogy az más pálya. más "szabályokkal"
VodevilX
3 | VodevilX 2008.01.28. 15:03
Akár honnan is nézzük, idén nagyon jól megy a szekér, és elfogultnak sem kell lenni, ha kijelenti az ember azt ami a bejegyzés címe.

Senki sem mondta, hogy könnyű lesz az AS Roma ellen, csak azt, hogy jó ellenfél. Remek meccsek lesznek ebben biztosak lehetünk!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.