Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Chrono blogja

Cloverfield

Chrono | 2008.02.02. 23:25 | kategória: Movie | 5 hozzászólás

Nos, emberek. Örömmel jelentem be, hogy megnyitom blogom második részlegét amely filmekkel foglalkozik/fog foglalkozni. Nem is húzom tovább az időt, vágjunk/vágjak(???) bele az első filmbe, amelyről úgy éreztem írnom kell. Még mielőtt a tisztelt olvasó folytatná az olvasást meg kell jegyeznem, hogy a továbbiakban enyhe spoilerek találhatók, tehát mindenki döntsön belátása szerint.

A film a mindent űberelő, mindenidők legjobb januárját produkáló, hipercsoda: vagyis, a Cloverfield. A film megnézése után, pontosan arra a cikkre gondoltam, ami nem túl régen jelent meg, miszerint a film premiere túlszárnyalt minden eddigi januári premiert. Már sejteni lehetett a film előtt is, hogy nagyon sokan csak azért mennek el a moziba, mert ez valami újat, valami jót, valami mást hoz nekünk, értem ezalatt a kézikamerás felvételt. Nos, röviden és tömörem: Aki erre pénzt adott ki, át lett baszva. Második körben egy másik cikk jutott eszembe ami a premier után pár nappal jelent meg. A cikk címe valami ilyesmi volt: "Behánytak a nézők a Cloverfielden". Akkor furcsáltam is, mivel a cikkben hányás sehol nem volt megemlítve, legrosszabb esetben is csak hányinger. Most már értem mire értették azt hogy 'behánytak', és azt is hogy min 'hánytak' be. Valószínűleg azon, hogy a film egy nagy rakás szerencsétlenség. Ha este leülnék a kanapéba, egy film elé, és valaki egy tál fost rakna elém az asztalra, lehet hogy én is behánynék...

Találkozhatunk ebben a filmben mindennel, ami egy kézikamerás (100%ban valósághű...hát persze) filmben kell hogy legyen. Örökéletű-teleportáló szörnyeteggel, soha meg nem haló szereplőkkel, ATOMbiztos kézikamerával, ja igen, továbbá a szereplők valamilyen skilles fajtából származhatnak, mivel még a tömény port is képesek belélegezni (csak úgy megjegyzem, hogy a WTC tragédiájakor ebbe jónéhány ember belehalt). Komolyan mondom, ha bezárom a szememet látom magam előtt ahogy a NASA emberei mennek a Cloverfieldos technikusokhoz, hogy építsenek már nekik is egy kézikamerát, pontosan olyat, mint amit a filmben használnak, mert az övék a Marson valahogy mindig tönkremegy.

A film alapötlete, és az ötlet ahogy meg akarják valósítani, nem rossz. Csak egy a gond. Hogy rohadtul mellényúltak mindennel. Maga a múvi kezdődik egy 15 perces nyitójelenettel, ami egy az egyben értékelhetetlen, semmirevaló, jelentéktelen, ráadásul még ezt a 'vicces' kézikamera az amatőrnél jelenetet is annyira túlfeszítik, hogy komolyan majdnem kikapcsoltam. Aztán a kezdés után, - amit egyébként TÖKÉLETESEN nyugodtan kihagyhattak volna, mert SEMMI jelentősége nincs - jön a langyos folytatás, ami maga a film. Ez még helyenként - mondom helyenként - élvezhető is, aztán pedig jön a vége amivel a szart fossá darálták, és örül is a néző, hogy végre vége.

Egy jótanács a [Rec] és a Diary of a Dead főmuftijainak: ha nem tudják végigvinni a dolgot, úgy hogy élvezhető legyen, inkább használják a jól bevált módszert. A Cloverfield meg nem tudom. Jól elcseszték az biztos, de lehet, hogy eme film csak egy áldozat volt az újítás oltárán. (?)

Cloverfield: 4/10

Utolsó módosítás: 2008.02.03. 00:27

Hozzászólások

LiT
1 | LiT 2008.02.02. 23:27
Hiszem ha látom:) Eddig jó kritikákat hallottam róla és IMDB-n is magas a pontszáma...
Chrono
2 | Chrono 2008.02.02. 23:28
mondom, mindenki megnézheti...de ez egy fos. SZVSZ
Dealer
3 | Dealer 2008.02.02. 23:41
Én még nem láttam a filmet, így aztán pont akkora kétségekkel fogadok egy fikázó kritikát, mint egy dicsérőt. Viszont ez az Indexes stílus, és a "kaki" szó külöböző szinonimáinak állandó használata kb olyan felesleges, mint - állítólag - a film első fél órája. No offense! ;-)
Chrono
4 | Chrono 2008.02.02. 23:44
sry, csak ideges lettem :) szar film + a Real Madrid is kikapott...szal ez nem az én napom :)
McCl@ne
5 | McCl@ne 2008.02.03. 02:55
Hát az egyetlen dolog itt, ami színvonaltalan és gagyi, az a bejegyzés. A filmet még nem láttam, bár már tucatnyi véleményt olvastam róla, de ennyire negatívval nem találkoztam még, bár tulajdonképpen előfordulhat, hogy valakinek ennyire nem tetszik, csak mondjuk mindezt ezzel az alpári stílussal előadni...
Meg ugye mozifilmeket moziban nézünk, ezt már játsszák is, nem hiszem, hogy egy ilyen szörnyfilmnél sokat dob, ha 55 cm-es tévén nézed, búvalbaszottan, mert kiverték a "csapatodat"... Ebből fakadólag a véleményed sem mérvadó.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.