Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Chrono blogja

Meet The Spartans, feldolgoztuk a 300-at

Chrono | 2008.02.06. 00:33 | kategória: Movie | 4 hozzászólás

Van itt valami titok. Van itt valamilyen titok, amit egyszerűen nem birok megérteni, akárhogy is töröm magamat. Lehetséges, hogy egyszerűen az én szellemi egysejtűségemből fakad, lehet hogy ez a világ egyik megválaszolatlan kérdése. Tehát adott a helyzet. Van egy film, amiről sejteni lehet hogy olyan jó nem lesz. Van egy film, ami egy másikra alapul, ergó új történettel nem szolgál. Van egy film, ami még a műfajában sem hoz újat. Szóval van ez a film, amit mindenki lehord, DE! mégis mindenki megnézi. Miért? Hogyan? Ezek a tények kérem szépen. A Meet The Spartans két héttel ezelőtt a premier hetében nagyobb bevételt hozott a konyhára, mint a szintén akkor rajtoló John Rambo, amiről csak jókat lehet hallani. Miért? Hogyan?

Mivel a kérdésekből sosem elég, had tegyek fel mégegyet. Mi az oka annak, hogy a mai világban, ahol egy jobbfajta sorozat is 40-45 perces, moziba dobnak egy 60 perces filmet? Ráadásul még arra sem mernék megesküdni, hogy szórakoztatóbb a film, egy-egy ilyen sorozat egy-egy részétől. Mert nem. Hogy egy szubjektív példával éljek, számomra a House MD aktuális része sokkal nagyobb felüldülést jelent, mint amit eme film megnézése nyújtott számomra. Tehát mi az értelme, egy ilyen film vetítésének a moziban? Persze értem én, hogy az amcsiknak két meki között látniuk kell valami szineset (copyright McCl@ne), de akkor is. Mondjuk, ha ilyen szempontból belegondolok, még jó is, hogy rövid, hiszen az egyre dagadó 'árja' fajnak meg egyre gyakrabban kell a meki. Na de ez már nem az a téma.

Amint az előbb is említettem, a film történetileg nem hoz semmi váratlant, egy az egyben a 300-zat láthatjuk, kicsit átcsinálva, kicsit eltúlozva - helyenként nagyon -, kicsit viccesebben...tényleg csak kicsit. Ez nem is baj, hiszen egy ilyen filmtől nem ezt várja az ember, hanem a szórakozást. Ami jön is, meg nem is. Az a tény, hogy a film még a saját műfaján belül sem hoz semilyen váratlant, semilyen pluszt, az viszont már eléggé idegesítő tud lenni. Gyakorlatilag kézbekapjuk a Scary Movie V. részét (van már ilyen?), és semmi más.

Mivel az ilyen filmekben igazán azt szokás értékelni, hogy mennyire szórakoztató, így én is erre térnék most ki. Nos, az elején lehet rajta nevetni, tényleg van benne pár jó poén, néhány jópofa eltúlzás. Például a pingvines rész nekem abszolút bejött. Viszont a fél óra elteltével (ami ugye a film fele, ugye milyen furcsa?) iszonyatos mélységű vontatottság lesz jellemző a filmre, ami már annyira rosszá konvertálódik a végére, hogy azt kívánja a néző, bárcsak mindjárt vége lenne, bárcsak ne lenne már több jelenet. Nos, hála istennek ez be is következik (mármint a film vége) az iszonytatóan rövid játékidő miatt. Azt még így lábjegyzékben megjegyzem, hogy a film nem volt olyan rövid mikor néztem, köszönhetően a végén fellelhető vontatottságnak.

Meet The Spartans: 3/10, lenne Carmen Electra nélkül. Vele 4/10.

WOW, most tűnt csak fel, hogy a filmben az erősen megkopott Kevin Sorbo is játszott. LOL!

Utolsó módosítás: 2008.02.06. 16:09

Hozzászólások

McCl@ne
1 | McCl@ne 2008.02.06. 03:57
McCl@ne

És mi az, hogy "átcsinálva"?
2 | somesz83 2008.02.06. 12:29
ez paródia, nem? Legalábbis a videóból ítélve az.
Chrono
3 | Chrono 2008.02.06. 16:08
sorry meklén :)

somesz: igen, az.
4 | forgonati 2008.07.19. 16:48
Egyébként a film, hááát, izé. Most hirtelen nem tudom melyik a gyengébb, ez, vagy mondjuk a Bazi Nagy Film... Nekem mindkét filmnél csak pár szánakozó mosolyra futotta. Ugy látszik ez a rendezöpáros is azt hiszi, hogy attól lesz egy vigjáték jó, ha minél több gyomorkavaró részlet (spriccoló genny, fingás, pingvin arcon fossa a pasit), na meg bögyös nö van benne. Eröltetett, idegesitö baromság.

Szegény Carmen Electra meg csak ilyen filmekben kap szerepet (Scary Movie sokadik része, stb.) ahol annyi a dolga hogy lassitva végigmászik a vásznon, megmutatva a testét. Meg néha van pár szavas szövege. Komoly szinésznö :-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.