Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Chrono blogja

Filmek 2008, January

Chrono | 2008.02.09. 13:06 | kategória: Movie | 5 hozzászólás

Mostantól kezdve, ha minden jól megy, havonta (minden hónap elején) lesz majd egy bejegyzés azokról a filmekről, amelyeket előző hónapban láttam. A filmek pontozva lesznek. Viszont ez a pontozás teljesen szubjektív, és az én magánvéleményet tükrözi. Nem jelent semmi egetrengetőt (mondjuk az IMDB sem, pedig ott 10 ezren szavaznak), támpontnak talán jó. A listán általában aktuális újdonságok szerepelnek, viszont a későbbiekben lesznek régi (klasszikus?) filmek is, amelyeket fokozatosan igyekszem bepótolni. Még valami. A filmekről külön-külön már nem lesz leírás, viszont egy összefoglaló írás, igen.

Mivel már jócskán benne vagyunk a februárban, gyorsan elő is kapom a januári listámat, amin - hála a másfél hetes szünetemnek - szép számmal terpeszkednek a filmek.

Január, hogy finoman szóljak, nem állította valami magasra a mércét nálam. Két filmet mindenképpen ki kell emelnem a listáról. Az egyik a 'The Kingdom', a másik pedia az 'American Gangster'. Az előbbit újdonsága miatt, utóbbit pedig inkább amiatt ajánlom, mert egyszerűen jó film. A horror kedvelőinek ajánlanám a 'Dead Silence'-t, mely a Fűrész alkotói kezeiből került ki, és nagyszerűre sikeredett. Nem úgy mint a Fűrész aktuális része. Amely, bár jobb, mint a 3. rész, érezhető, hogy ez már sosem lesz a régi. Továbbá azoknak az embereknek akik szeretik a misztikus filmeket ajánlanám a 'The Number 23'-mat, Jim Carrey főszereplésével. Megéri egyszer beülni elé, az biztos. Azok számára akik inkább ragaszkodnak a való élethez, nézzék meg az 'Alpha Dog' c. filmet. Itt ugyanis nincs se misztikum, se szörnyek, se semmi. Ez a film egy nagyon jó dráma. Az egyik főszereplő Justin Timberlake. Ezt azért említem meg, mert sokakat ez a tény már felhatalmaz arra, hogy örök időkre kihúzzák ezt a filmet. Azonban nagy hibát követnek el, ugyanis a film legnagyobb alakítása nálam egyértelműen Timerlake-é.

A fent említetteken kívül még egy filmet emelek ki (igen, így új bekezdésben). Ez a film (dobpergés) az Alien VS. Predator: Requiem. Amiről röviden és tömören annyit, hogy év csalódása biztosan, lehet hogy még évtized csalódása is lesz. Ez a film nagyon rossz, nagyon semmi. Csak az nézze meg, akinek nincs jobb dolga, és unatkozni akar.

Összefoglalásként ennyi, most pedig jöjjön a lista pontokkal:

====================----------JANUARY----------====================

Saw IV - 5/10
The Number 23 - 7/10
Alien Vs. Predator: Requiem - 1,5/10
Alpha Dog - 6,5/10
Dead Silence - 7/10
Grindhouse - Death Proof - 6/10
Shoot Em Up - 5/10
The Kingdom - 8/10
I Am Omega - 2,5/10
Fracture - 6/10
Hitman - 6/10
American Gangster - 8/10

Hozzászólások

LiT
1 | LiT 2008.02.09. 13:21
Shoot Em Up - 5/10 ??????????????????
Chrono
2 | Chrono 2008.02.09. 13:30
nem megyek bele vitába...de a film, nagyon finoman szólva sem üt meg semilyen szintet.
Creativ3Form
3 | Creativ3Form 2008.02.09. 13:58
Had kérdezzem már meg, hogy a trailer alapján, (vagy ha nem láttad akkor a cím alapján) milyen elvásáraid voltak a filmmel kapcsolatban? Egy Szemtől-Szemben féle akciódrámát vártál vagy mi? Pont azért hatalmas, mert egy másodpercre sem szabad komlyan venni, végig pörgés és idiótábbnál idiótább akciók. Ha nem stílusod az ilyen azt ond de ezt a "nem üt meg semmilyen szintet" dumát hagyd meg az AVP filmeknek. ;-)
Chrono
4 | Chrono 2008.02.09. 14:05
nem voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatba, legtöbb esetben nincsenek. az alapján ítélek meg egy filmet, hogy mennyire tetszik. nem kell komolyan venni? és? hova szarjak? attól még ugyanúgy egy középszerű cucc lesz. nekem ezzel a hülye demagóg belemagyarázásokkal nem adnak be egy filmet...nem kell komolyan venni...anyám...

pörgős akció kell? Running Scared. össze sem hasonlítható a 2 film.
Creativ3Form
5 | Creativ3Form 2008.02.09. 14:36
A Running Scared minden volt csak pőrgős akció film nem...mármint egy Shoo'Em Up-hoz képest. Jó film tény és való, de a pörgős szó túlzás rá. De sebaj...nem fogok én se vitázni.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.