Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Chrono blogja

Bajnokok Ligája jóslatok, visszatekintések: nyolcaddöntők [2. rész]

Chrono | 2008.02.24. 13:24 | kategória: Nemzetközi foci | 0 hozzászólás

A BL-jegyzet második részében ismét 4 mérkőzést veszek számügyre, majd igyekszem objetkívan figyelembe venni az esélyeket is.

AS Róma - Real Madrid:[2-1] Kezdeném is azzal a mérkőzéssel, mellyel kapcsolatban a legkevésbé tudok objektív lenni. A Real Madrid és a Róma is rossz előjelekkel várták a meccseket, hiszen mindkét oldalon voltak sérültek. Nem játszott például a bombaformában szereplő Robinho, aki remélhetőleg a visszavágóra már visszatér. Ezenkívül a csapatok a főpróbán is elbuktak. Míg a Róma a Juventus-szal szemben maradt alul a Serie A-ban, addig a Real Madrid a Betis Sevillától szenvedett 2-1-es vereséget a spanyol pontvadászatban. A mérkőzés a Real számára álomszerűen kezdődött, hiszen Guti távoli bombájába Raúl ért bele mesterien és már a 8. percben megszerezte a vezetést a királyi gárda. Ezekután javarész a Róma dominált, és nagyon hajtottak az egyenlítésre ami meg is történt még az első játékrészben. Pizzaro jó 16 méterről leadott lövése még valakin megpattant, ami így a kapufára vágódott, innen pedig be a kapuba. Az első félidőben egyértelműen a Róma dominált, jóval több helyzetet alakított ki a Real Madrid kapuja előtt. A második játékrész már jóval kiegyenlítettebb volt. Egyaránt voltak helyzetek mindkét oldalon. Az 58. percben egy védelmi hibát követően Totti vitte rá a labdát 2 védőre, majd a kiugró Mancini elé tálalt aki Casillas mellett ki is alakította a végeredményt. A félidőben még egy igazán nagy gólszerzési lehetőség adódott, szintén a Róma előtt, mikor 4 római támadó vezette rá a labdát 2 madridi védőre. Azonban ezt a játékosok elszórakozták, így maradt a 2-1 amivel senki sem lehet elégedett.

Mindenképpen pozitív jel a Real Madrid számára, hogy a visszavágót (hosszú idő után) ismét a Bernabéuban rendezik, és mivel a csapatnak sikerült idegenben gólt szereznie, pozitív előjelekkel várhatja a találkozót. Továbbá jó előjel a habfehéreknek az is, hogy idén az összes meccsüket megnyerték a bajnokságban és a BL-ben is hazai pályán. Csakis a Mallorca volt képes legyőzni őket a Király Kupában. Viszont másrészről viszont a Rómánál az előny. A kérdés, hogy képesek lesznek e gazdálkodni vele.

Továbbjutó: Real Madrid

Lyon - Manchester United:[1-1] Ha az előző mérkőzés kapcsán elmondtam, hogy a Real Madrid jó előjelekkel várja a mérkőzést, ezt most is meg kell tennem a MU kapcsán, és rájuk ez még hatványozottan is igaz, hiszen nem kaptak ki. A mérkőzés krónikájához annyit, hogy elég unalmas volt a találkozó. A 90 perc nagy részében a Vörös Ördögök domináltak, aztán mint derült égből a villámcsapás, jött Benzema az 54. percben és bevágta a maga 'kis' gólját. A MU-n, már már a kapkodás jelei voltak észrevehetők, azonban a meccs irányítását továbbra sem adták ki a kezük közül. Majd a véghajrában jött Carlos Tevéz, aki egalizált, és ezzel jó helyzetbe hozta a vörös csapatot. A mérkőzés folyamán Cristiano Ronaldo pazarul játszott, annak ellenére is, hogy a Lyon szurkolói, ocsmány módon, lézerrel próbálták elterelni a figyelmét. Úgy látszik a csapat unszimpatikussága, ami ez elmúlt 1-2 évet jellemezte, átragadt a szurkolókra is.

A további esélyekről csak annyit, hogy egyértelműen a Manchester oldalán van mérleg. És remélhetőleg a Lyont már csak egyszer kell majd látni a BL-ben idén.

Továbbjutó: Manchester United

Arsenal - AC Milan:[0-0] Ismeritek azt az érzést mikor egy játék alatt mindig nyerésre állsz, és a legvégén mégis a másik nevet rajta? Nagyjából ez történt az Ágyúsok találkozáján is. Mivel az AC Milanról van szó, eleve sok gólt várni nem lehetett. Az olasz csapat a bajnokságban eddig csak leszerepel, a BL-ben viszont ők az egyik legnagyobb esélyesek. Na nem azért mert olyan jó lenne a csapat, hanem mert az ő taktikájuk pont a BL-re van kihegyezve, ahol csak egyszer kell jól teljesíteni de akkor nagyon. A szerdai BL mérkőzésen nem volt semmi különös. Ahogy említettem az előbb, az Arsenal lejátszotta a Milant, azonban a végén mégis ők nevettek. A végén Adebayor még egy bődületes kapufát is fejelt, tovább taszítva a mélybe az Arsenal morálját.

Inentől már a Milan kezében van az irányítás. Ők a párharc esélyesei, és világosan kiderült, hogy zöldfülű gyerekekkel nem lehet legyűrni a vén és - ami mindennél fontosabb - tapasztalt rókákat. Wenger elmélete a fiatal csapatról a BL-ben megbukni látszik, de azért még 90 perc hátra van. Számomra a két csapat közül mindenképp az Arsenal a szimpatikusabb, de:

Továbbjutó: AC Milan

Fenerbachce - FC Sevilla:[3-2] Sok gól, izgalmas meccs, jó játék. A játéknap (kedd+szerda) legjobb mérkőzése kimagaslóan. A Fener már a 16. percben megszerezte a vezetést, amikoris Kezman fejelt közelről Palol kapujába. A mérkőzés ezután még jobban felpörgött. A 23. minutumban jött egy sevillai beadás a szélről amiben Edu olyan szerencsétlenül vetődött bele, hogy a labda a saját hálójában landolt, és ezzel nehéz helyzetben hozta a csapatát. Innentől kezdve a félidőig a csapatok kicsit tartalékra kapcsoltak, talán épp azért, hogy a második félidőben még pazarabb játékot tudjanak bemutatni. És ez így is lett. Az 57. percben jött Alex szöglete, és Lugano távoli, de annál gyönyörűbb fejese. 2 fejes, 2 Fener gól, és még nincs vége! A Sevilla nem hagyta annyiban a dolgokat, és ment előre, aminek a 66. percben meg is lett az eredménye. Diego Capel lőtt be egy szögletet, amit Afrika legjobb játékosa 2008 (Kanouté) fejjel továbbcsúsztatott. A labda pontosan Escoudé elé pattant aki közelről nem hibázott. A véghajrára is maradt izgulnivaló. A 87. percben a Fenerbachce úgy gondolta, hogy nem jó nekik a 2-2-es döntetlen (amiben teljesn mértékben igazuk volt), majd jött Senturk Semih, aki egy kicsit pattogós, kicsit szerencsétlen, de gólt ragasztott Palop kapujába, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Nem túlzok, ha azt mondom, mindkét csapat megérdemli a továbbjutást, de a szivemhez a Fenerbachce áll közelebb, viszont a 2 gól egyértelműen a Sevilla oldalán áll. Egyelőre nem lehet tudni, hogy idegenben mire lesz képes a Fener, de várjuk a legjobbakat, és egy hasonlóan izgalmas találkozót.

Továbbjutó: Sevilla

Még a végére annyi dolgom maradt, hogy belinkeljem a kedd és szerda összes gólját. Jó szórakozást hozzá, várjuk a következő fordulót!

Kedd: http://www.sendspace.com/file/251s7s
Szerda: http://www.sendspace.com/file/2klvzy

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.