Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Chrono blogja

Filmek 2008 - February

Chrono | 2008.03.06. 20:08 | kategória: Movie | 3 hozzászólás

Elment egy újabb hónap, újabb filmek kerültek a terítékre. Ismét teljesen vegyes volt a felhozatal, mind minőség, mind stílus szempontjából. Azt azért el kell mondanom, hogy a február jóval erősebbre sikerült, mint a január. Persze a lista és velük együtt az értékelések is teljesen szubjektívek, továbbra is.

Nézzük csak először is a hónap durranásait. A filmek, amiket mindenképp ajánlok megnézésre, a No Country For Old Men, ami egy teljesen új és egyedi perspektívát állít a nézők elé. Teljesen új és egyedi. Minden koncepcióra fittyet hány, amit eddig láthattunk. A Coen tesók nagyot alkottak. A másik film, az év egyik legjobb akciófilmje, a 60 évesen is brutális formában lévő John Rambo. Hihetetlen milyen évezetes film. Pont azt adta, ami kell a nézőnek. Tömény akciót, és még annál is több vért, valamint leszakadó végtagokat. Brilláns film.

Az első két film az újabbak közé tartoznak, viszont a hónapban volt szerencsém két olyan klasszikushoz, amiket ha kihagytam volna...most nem tudnék itt írni róluk.  Az első film a Se7en, ami elért nálam a szinte elérhetetlen, 10/10-zet. Egyszerűen tökéletes a film. Egy klasszikus (ahogyan a másik film is). A krimik csúcsa, és szerintem azóta sem készült ilyen jó krimi. A második film, a The Shawshank Redemption, ami egy börtönsztori, és szintén kiváló. Egy nagyon szép történet, egy akcióktól mentes film. Mindenkinek csak ajánlom.

Ezeken a filmeken kívül még ki kell emelnem a 28 Days Later-t. Minden horrorfannak hevesen ajánlom, mert nagyon jó film.

Ezenkívül még egykét egyszernézhető filmet láttam februárban. Ilyen volt a Beowul, ami egy szép CGI film. A vége felé viszont már kicsit elnaggyázott. Az American History X is szerethető film, sokaknál ez az etalon, nálam annyira azért nem jött be. Láttunk mér hasonló stílusból jobbat is.

A hónap csalódása a nevettséges szörnysztori, a Cloverfield. Részletesebb kritikát is kapott a blogomban. Így annyira már nem szeretném elemezni. Tipikus ’Hate It or Love It’ film. Én az előbbi kategóriába tartozik. Nem jött be. Fuj fuj  (kloverfield tízpertizesek kíméljenek)

Röviden még: Akik a komédiát szeretik, na azoknak nagyon nem ajánlom a Meet The Spartans-t. Egy egyszerű, gagyi komédia. Amin csak elvétve lehet nevetni.
A Golden Compass pedig szerintem nem rossz film, de sokkal jobb is lehett volna, ha nem olyan a vége, mint amilyen. Nem zárták le a történetet, így gondolom lesz folytatás. Azért szivesen megnézem majd azt is.

És végül:

====================----------FEBRUARY----------====================

Cloverfield - 4/10
No Country For Old Men - 8/10
Gone Baby Gone - 6,5/10
Meet The Spartans - 4/10
Se7en - 10/10
Beowulf - 6/10
The Shawshank Redemption - 9/10
John Rambo - 8,5/10
28 Days Later - 7,5/10
Moulin Rouge! - 7/10
The Golden Compass - 6/10
American History X - 6,5/10

Előreláthatólag a március a suli miatt szegényes lesz, remélem azért 4-5 filmet sikerül megnéznem.

Hozzászólások

Creativ3Form
1 | Creativ3Form 2008.03.06. 20:09
Kiváncsi voltam hányast fogsz adni a He7edikre de...megnyugodtam. ;-)
LiT
2 | LiT 2008.03.06. 20:25
Többel sem értek egyet.
Cloverfield miért nevetséges szörnysztori? De télleg olyan h nem mindenkinek jön be.

Szerintem még a Gone Baby Gone-t is alulértékelted pontszámban.:)

Amúgy a többi ok.

Creativ3Form
3 | Creativ3Form 2008.03.06. 21:01
Ja tényleg...a Gone Baby Gone. Hát igen, kicsit alúlértékelt. A Cloverfield meg...erről már volt szó köztünk. :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.