Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Creativ3Form blogja

Ez van

Creativ3Form | 2008.04.15. 19:35 | kategória: Elmélkedések | 6 hozzászólás

Ma átugrottam nagyimhoz ebédelni és végighallgattam, amint kioktatja a legkisebb unokahúgomat. Abban az oktatási anyagban részesült a leányzó, amikben én is 16 évesen. Ezek után kissé eldurrant az agyam és...rendesen összevesztem a nagymuterral. Miután pedig hazajöttem, kitört belőlem az írhatnék. Előre is elnézést a trágár szavakért, de még mindig ideges vagyok kicsit.

Szóval...én az emberi tulajdonságok azon oldalát képviselem, amelyekre egyesek csak annyit mondanának, hogy „fújj baszd meg” vagy „te jó isten!” Az igazat megvallva, átlagosabb vagyok az átlagosnál. Semmi mást nem csinálok ugyanis csak azt, amit bizonyos körökben úgy neveznek, hogy „nyilvános önkielégítés.” Ha például belülről viszket az orrom, miért ne vakarhatnám meg csupasz kézzel? Miért kell nekem rögtön a zsebkendőért nyúlnom? És, ha véletlenül nincs nálam zsebkendő? Kérjek valakitől? Na azt már nem! Még csak azt kéne, hogy utána az a kis suttyó geci az mondja magában, „nézd mááá, ennek a kis csíra fasznak még zsebkendőre se telik! Aztán meg ahelyett, hogy belefújná a zsepibe a naftát, inkább csak turkál az orrában! Undorító!” Szerintem inkább az az undorító és egyben szánalmas is, hogy egyes emberi lények szabályok szerint élnek. Nem a munkahelyi szabályokról beszélek, hanem az élet szabályairól. Amik a saját felfogásomban nem is szabályok csak inkább…olyan útmutatók, segítséget nyújtó mérföldkövek. Itt van például ez az, együnk késsel és villával elmélet! És ha nekem csak villával van kedvem enni? Miért tartsam magamat a nemesek által kidolgozott szánalmas étkezési szokásokhoz? Nem azt mondom, hogy együnk kézzel, mint az állatok, de ha történetesen a villámmal is el tudom vágni a fasírtot, akkor minek a kés? Csak mert valaki régen kitalálta, hogy a kultúrált étkezéshez hozzá tartozik, ha valaki késsel és villával eszik? Baromság! Úgy eszem, ahogy nekem kényelmes. Jó dolog a kés és vannak olyan ételek, amikhez nélkülözhetetlen, na de, hogy csúnyán, felvont szemöldökkel nézzenek rám, ha nem késsel és villával eszem?? Késsel és villával eszem! Csak nem biztos, hogy egyszerre használom mindkettőt! De itt van a kedvencem! Ami számomra olyan szinten favorit, hogy ha valakitől ezt meghallom, szét tudnám baszni a fejét egy…egy villával!!! A duma, amivel a szülő a jobb tanulásra készteti a gyerekét. „- Nem szégyelled magadat? Hát, hogy tudsz így az emberek szemébe nézni?! Az osztálytársaid egyátalán szóbálnak veled? A mi időnkben az emberek nem álltak szóba, az egyes tanulókkal! A bukott szamarakkal! Hogy tudsz így tükörbe nézni?!” Komolyan mondom, hogy ezek hallatán embert tudnék ölni! Hihetetlen, hogy egyes embereknek ez az elmélete az életről, barátságról. Semmi köze a tanulmányi eredményeinknek ahhoz, hogy milyen emberek vagyunk!!! Az, aki ettől függően válogatja meg a barátait, az csak élje a szánalmas kis életét! De, hogy ezek után még úgy beszél minderről, mintha ez lenne a természetes!!! Nyílik a bicska a zsebemben!

Hozzászólások

McCl@ne
1 | McCl@ne 2008.04.15. 19:49
Maradjunk annyiban, hogy ez a téma ennél jóval többet érdemelne....
Ráadásul az eleje iszonyat gáz. Ha a vége felé felmerülő kérdésekre fekteted a hangsúlyt, akkor az egésznek lesz valami súlya, és egy érdekes beszélgetés elején találjuk magunkat, de a fikavadászós résszel ezt eléggé ellehetetlenítetted, ráadásul azzal egyet sem értek igazán.
Creativ3Form
2 | Creativ3Form 2008.04.15. 20:03
Ez az egész abból indult, hogy az unokahúgom úgy szokott enni, hogy az ölébe teszi a bal kezét majd keresztbe teszi a lábát és a jobb kézzel kezd falatozni. A nagymuter meg ráförmedt, hogy ez "milyen igénytelen étkezés má." Sajna nagyanyám, nem akarom szidni szegénykét, de mindig is ilyen túlreagálós volt. Az unokahúgom meg eléggé a szívére veszi az ilyen kioktatásokat. Ezek után elkezdtek vitatkozni, amiből jött a tanulmányi eredmény meg az összes többi szar. Nagyanyámat is szeretem, de az unokahúgomat is. Nem hagytam annyiban...ez nem tetszett a nagymuternak. Majd elfelejti. Eljöttem, majd miközben várom a metrót, viszketett az orrom és megvakartam. Mellettem állt két 13-14 éves csitri és úgy néztek rám, mintha épp enni készülnék. Szartam a fejükre. Majd miután éreztem, hogy több minden van a nózimban, egy zsebkendővel folytattam a dolgot (persze nem feltűnően, hanem kimondottan visszafogottan) de a két csitri még mindig engem bámult. Hát mi a tököm?! Ha kifújom nem jön ki, de otthagyni sem akarom. Ekkor durrant szét az agyam majdnem.
McCl@ne
3 | McCl@ne 2008.04.15. 20:19
Én megértem. (jé, lehet ezt tövig nyalás nélkül is :D)
Mondjuk a lányoktól megkérdeztem volna már a szitu melegében, hogy "Ha nem turkálok, beültünk volna egy sörre?" xD
Értsd: kritizálni és fintorogni azt mindenki tud, simán el is lehet fordulni vagy szólni, de ez így nem pálya. Mondjuk nálam az orrbanturkálás sem, de ha annyira gáz, akkor szólok, ha meg nem, akkor félrenézek.
Szerintem fikatémát kiveséztük. Az étkezést is, érdekesebb dolog a tanulmányi eredmények, iskolai hozzáállás, végzettség, munkahelyek, satöbbi véleményezése, de ez tényleg egy lényegesen bonyolultabb téma, nagyon neki kellene feküdni. Csinálj hozzá blogot, vagy valami!
Creativ3Form
4 | Creativ3Form 2008.04.15. 20:25
Most én is azon gondolkozom, mert így felelevenítettem magaban, hogy milyen dolgokkal is akart jobb belátásra nevelni nagyanyám (meg anyám, meg nevelőfaterom). Valamelyik nap nekifekszem, csak kicsit le kell ülepednie...
5 | somesz83 2008.04.16. 08:01
Micsoda gondok! :D
powerhouse
6 | powerhouse 2008.04.16. 18:17
Szvsz igazad van, tényleg vannak idegesítő, mi több felesleges szabályok is. Blogot neki!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.