Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Creativ3Form blogja

Unsolved: Reprise - beharangozó kisfilm

Creativ3Form | 2010.09.20. 22:12 | kategória: Saját kisfilmek | 23 hozzászólás

Mint ahogy azt egy korábbi bejegyzésemben írtam, folytatom az Unsolved kisfilemet két résszel (Unsolved: Reprise és Unsolved: Truth), amit aztán egy 6 részes sorozattal, az Unsolved project-tel zárok le. A történet misztikus, idősíkos, alternatív világos, szóval nem egy könnyen fogyasztható vígjáték, bár azért lesz benne némi humor is. A rám jellemző, Szortírozásos módon.:-D A lényeg, hogy már folynak a munkálatok, a forgatókönyv 90%-os állapotban, a helyszínek megvannak, a \"színészek\" alakulnak, így az AAAAAAAAND, ACTION jelmondat kimondása előtt, legyártottam egy amolyan...nos...teaser kisfilmet a 2. részhez, azaz az Unsolved: Reprise-hez. Ez a kis jelenet nem lesz benne majd a filmben, de arra éppen elég, hogy felvezesse a folytatások, és a későbbi sorozat stílusát, és remélhetőleg, felcsigázza az érdeklődést itt, a fórumon. Főleg két emberét, akik olvashatták a sztorit és a mozgató rugókat már korábban. Remélem az a két ember tudja, hogy róluk van szó.;-)

Szóval, nézzétek, élvezzétek, vagy ne. Lehet oltani is, nem zavar, sőt! Az építő jellegű kritika nagyon is fontos. És ami külön öröm számomra, azaz, hogy havernak köszönhetően, mostantól kezdve 100%-os HD minőség fogja elhagyni a vágószobámat. Igaz, a világ végén lakik a srác, de sebaj. A sikerért, meg kell szenvedni.

Utolsó módosítás: 2010.09.30. 00:56

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2010.09.20. 22:28
Te, Crea.

Ez egy kicsit szétvágta az oldalt. :D
Creativ3Form
2 | Creativ3Form 2010.09.20. 22:31
Kicsit, jaja...biztos nem bírja az 1080p HD-t:-D
LordMatteo
3 | LordMatteo 2010.09.20. 22:36
Nem baj, nehogy leszedd!
Juraviel.Ihuan.Bedvin
4 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.09.20. 22:43
Crea, mié pont a dobozná' WTF-Cliffhangervégeskedsz? :,-(( :D

Hmmm, nem láttam az első részt, úgyhogy azt be kell pótolnom, először nem esett, de rájöttem, hogy te lennél a főszereplő. :D

Remélem a telefonáló tényleg pszichopata, vagy, ami még jobb, ha már végzet, akkor ez valami árnyékirányítóskormányos, háttérből szemétkedős, univerzumokon átívelő összeeskűvős sztori lesz, hasonlóan az általam nagyon várt Dick-adaptációhoz, az Adjustment Burreauhoz. :)

A végén a zene kicsit Inception-szerű volt, de mivel Nolan leglegleglegkedvencebb rendezőim egyike, ez pozitív pont. :)
Creativ3Form
5 | Creativ3Form 2010.09.20. 22:44
Nem szerű, hanem az. A trailerből vágtam ki, pofátlanúl.:-D
Juraviel.Ihuan.Bedvin
6 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.09.20. 22:51
Most nézem az első részt, már ha a vimeos 15-perces az. :D OÖtt meg LOST Theme van. :D

Kicsit félőrült fejjel rohansz. :D
Creativ3Form
7 | Creativ3Form 2010.09.20. 22:53
Azaz, Lost érzés büntet az elején.:-D De passzol hozzá sztem.:-)
Gobiakos
8 | Gobiakos 2010.09.20. 22:57
Nem egyszerű... :-) A Dome-os utalás pedig különösen aranyos (minden buzis hangvételt félretéve).

Az egyik ember én lennék... ha elolvastam volna a cuccot, amit átküldtél, de megvallom töredelmesen, hogy egyrészt bazira elsüppedt, másrészt időm sem nagyon lett volna rá. Sorry! Pótolom, coming soon! ;-)
Gobiakos
9 | Gobiakos 2010.09.20. 22:59
Amúgy meg baszki, ez a csóka akár én is lehettem volna. És nekem még nagyon nyomoznom sem kellett volna, mert megadtad a számodat. Te kis... :-P;-)
Juraviel.Ihuan.Bedvin
10 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.09.20. 23:21
Na akkor egy kis vélemény. Megnéztem az első részt.

Nulladik pont vagy nulladik beteg. Szeretem a misztikus, alternatív síkos, tudatszintes, álmos, a valóság határait fejtegetős történeteket.

Tetszett a LOST és Inception hommage. :)

Pozitív pont a laptop, mert ez egy háttérre utalhat, hátsó erőkre.

A agglegénylakásos beütés szintén pluszpont, mert ez egyfajta elveszett-életművészérzést ad neki, így meg van alapozva, hogy alapvetően "kívülálló"-"különc"-"megnemértett" egyénekkel történik az ilyesmi.

Tetszett az első rész lezárása, hogy ott fejeződött be, ahol elkezdődött.

Jók voltak a váltások, a hozzászólóval ellentétben szerintem ezt jól oldottad meg.

A félőrült, értetlen fejeket is jól jelenítetted meg, jó, jó, nem egy Oscar alakítás, de "amatőr" filmesként mondhatni kiváló.

Hibának rovom fel, hogy haverod egyszerűen eltűnt mellőled az egyik valóságban, és ez neked fel sem tűnt, hogy hol van, stb.

A sok káromkodás nem tetszett, sőt, a vége felé már zavart, még akkor is, ha ez sokaknak szavajárása, mondjuk neked is. Ezt öncélúnak éreztem. A második rész ízelítője már javult e tekintetben, ha van forgatókönyv is, akkor remélem ez tényleg kiküszöbölésre kerül.

[Ha már a fenti kedvcsináló nem lesz benne, a Blu-Ray kiadásban kéretik beépíteni szervesen a második részbe. Ez így nem járja. Ez olyan mintha, a LOST DVD-ken nem kapnánk meg a 12 perces BEn-Hugo pluszt és a törölt jeleneteket. :P]

Nem feltétlen tartom pozitívnak, ha az alkotó maga a főszereplő, nem pedig egy "kreált" személy.

Mi a Dome-os utalás? :-O Hányadik másodpercnél nézzem? :-O

U.I.: PM-ben küldhetnél egy kis tájékoztatót a többi vimeos filemdről a csinos néni a kanapén, meg a többiről. :)
ufodani
11 | ufodani 2010.09.20. 23:50
2:12
Aryx
12 | Aryx 2010.09.20. 23:54
Hali!

Meglestem, ez egyszerűen kurva jó. A baj csak az, hogy most biztos jól meg foglak bántani.
De ne rohanjunk ennyire előre, maradjunk ennél a teaser-nél, ami profi módon van összerakva: vágás, operatőri munka, a dramaturg, de még a Te színészi játékod is kellően hiteles, vagyis minden a helyén van.
Ami viszont nem tetszik, az a kész változatnak szól, amit bár még nem láttam, de azért mégis... sajnos ez a sztori egy, háááát... :(
Így látatlanban is újra kéne gondolni ezt a forgatókönyvet, mert amit elárultál a történetből, az a valóságban nem létezik. Tudom jól, hogy ez csak kisebb bokavillantás volt, de éppen emiatt kívánom, hogy a többi momentum mind megmaradjon a talpán. Innentől kezdve tényleg csak akkor olvasd tovább, ha jól viseled a kritikát, mert rögtön 3, egymást követő mondatba fogok belekötni az előző bejegyzésből:
"Szóval az orvosok skizofréniát állapítottak meg, és adtak rá egy gyógyszert."
Hogyan állapították meg? Melyik fajtáját? Elküldtek felülvizsgálatra, klinikára, majd onnan kontrollra?
"El is érte a hatását, mivel nincsenek téridő ugrásaim, de ha elfogy a gyógyszer, és nem jutok szoros határidőn belül újabb adaghoz, akkor viszont visszatérnek az ugrások."
Idővel természetes, hogy ha valaki abbahagyja az antipszichotikumok szedését, visszatérnek korábbi észlelései, érzékei. Emellett felléphet még álmatlanság, depresszió, szédülés, hányás és ezerféle más variáció – persze csak akkor, ha az illető már huzamosabb ideje szedte a gyógyszert. Ha viszont nem huzamosabb ideje szedi, akkor nem múlnak el pikk-pakk, egyik napról a másikra a téridő-ugrások.
"Hosszú távon ez így nem túl hatásos, sem anyagi, sem egészségi szempontból, ugyan is fenn áll a gyógyszer túladagolás veszélye."
Ööö, az anyagiak... egy Nantarid, vagy az elterjedtebb Zyprexa 300 HUF-ba kerül, és ebből az előbbi 2-3 hónapra is elég, dózistól függően. Szerintem az Amitrex és társaik sem kerülhetnek sokkal többe. Ezt a túladagolásos-dolgot meg nem értem, 5-10 tablettától még kutya baja nem lesz az embernek.

Ennyi lenne a szapulás, ilyen sorok írása után azért nem kicsit érzem aljas gecinek magam. Annyit akartam ezzel jelezni, hogyha egy, afféle "mélyebb" sztorival akarsz előállni (márpedig az Unsolved nem Barátok Közt), ahhoz előbb ismerni kell a miérteket és a hogyanokat, sosem árt valami kisebb kutatómunka (és így legalább Te is tanulsz :) ).
És hát azért is ez a szemétkedés, mert az Unsolved első része baromi nagyot ütött anno. A korábbi rövidfilmjeid is tetszettek, így szerintem érthetőek a magas elvárások.
Ha maradni akarsz ennél a forgatókönyvnél (amiből mindössze 4 mondatot meséltél), lelked rajta, biztos vagyok benne, hogy ez így is izgalmas lesz, mert a megvalósításban nagyon jó vagy. Nem tudom, a végleges változatban mekkora helyet kapnak majd az általad leírt elemek, de ha a fent vázolt dolgokkal kapcsolatban lenne bármi kérdésed (elkerülve az esetleges butaságokat), nyugodtan megdobhatsz egy PM-mel.

Remélem hamar meglesz a film, és hozza majd min. az első rész szintjét. Sok sikert!
Lennox
13 | Lennox 2010.09.21. 09:18
Nekem nagyon tetszett, a feszültség meg volt nálam. És amik még nagyon tetszettek, hogy egy hosszú beállítást használtál + a végén a dobozkamera ez igen jó. Beharangozó filmnek tökéletes. Csak így tovább!
Dealer
14 | Dealer 2010.09.21. 09:51
Ááá, kurva jó! :D

1.) Leírhatatlanul sokat dob rajta az 1080p.
2.) Az egész halálosan fasza, de a csengetéstől (ami atom para) már-már vérprofi az egész. (A statikus kamerakezelés szerintem a legjobb, amivel operatőr dolgozhat, bármilyen egyszerűen is hangzik.)
3.) A táskanyitós effekt is rohadt jól sikerült.
4.) Cuki a mackónadrágod. :D

Délután feldobom a blogba, ennek van ott helye! ;)
Juraviel.Ihuan.Bedvin
15 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.09.21. 11:03
Utólag belegondolva, ha ez nem lesz benne a filmben, tudni akarom egy PM-ben, hogy mi van a dobozban, és punktum.

Látom Téged is megfertőzött a LOST-írók "nem-magyarázzuk-meg" szemlélete. :D :D :D :P ;)

U.I.: Az első részhez képest át lett rendezve a szoba vagy ez már másik lakás? :D Szerintem az előbbi, de lehet tévedek.
Creativ3Form
16 | Creativ3Form 2010.09.21. 11:39
Óóóóó, köszönöm a dicséreteket, és Juraviel/Aryx...neketek is köszi, pont az ilyen építő jellegő kritikára gondoltam, és mindkét dologban igazatok van.;-)

Amúgy van két dolog, amiről azt hittem, egy kis mellékmonatot majd megeresztetek. Mondjuk az egyiket jóval nehezebb észrevenni. Az első, amikor a kamera belép a szobába, és bejön a képbe a monitor. A háttérképen David Fincher látható. Tisztelgés letudva.:-D
A másik, a csengőhangom...legalább valami apró kis megjegyzést vártam rá. Főleg tőled Dealer.:-D
Juraviel.Ihuan.Bedvin
17 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.09.21. 12:05
Crea, Dealer a mackónadrágodra fókuszált. :D

Egyébként, amikor csöngettek, azt hittem a pszichopata fog bejönni. :D
Dealer
18 | Dealer 2010.09.21. 12:56
Fincher nem ismertem fel, de látod, a csengőhangot kiszúrtam, csak ébredés után 2 perccel a te hülye mackónadrágod volt az első, amit néztem, persze, hogy elfelejtettem. :D
Dealer
19 | Dealer 2010.09.21. 13:20
http://factory.freeblog.hu/archives/2010/09/21/Unsolved__Reprise/

:)
Creativ3Form
20 | Creativ3Form 2010.09.21. 13:25
Óóóóóóhhhh, köszönöm szépen, ezt a megtiszteltetést! De tényleg...köszi szépen Dealer.;-)
Gobiakos
21 | Gobiakos 2010.09.21. 15:47
#15 A Ponyvarregényben sem derül ki, hogy mi van az aktatáskában... :-P
LordMatteo
22 | LordMatteo 2010.09.21. 19:53
Gobi: ezen gondolkoztam már párszor (meg is sérültem), szerintem egy nagyon pofátlan előlegezés: Oscar :D

Jó, jó, vannak szebb elméletek, miszerint Marcellus lelke, stb...
Barthezz
23 | Barthezz 2010.09.21. 21:58
Most volt időm csak megtekinteni, de k*rva jó lett! Komolyan, ezt simán elnéztem volna még jó sokáig, és nem benyalni akarok, de amikor kinyitottad a dobozt, kirázott a hideg. :-D A hátborzongató hatást baromi jól tudod érzékeltetni, pláne amit a kamera mozgatásával és szögeivel csinálsz, az zseniális (érezni Fincher ihletését ;-) ). Folytatást követelünk, tudni akarjuk, mi volt a táskában és ki ez a Horváth István! :-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.