Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Creativ3Form blogja

Új Dimenziók #1

Creativ3Form | 2008.01.02. 00:22 | kategória: Könyveim/novelláim | 0 hozzászólás

Egy sötét és dohos pincehelyiségben ébredtem. Megint rámtört az a pár nappal ezelőtt megismert fejfájás. Pedig már kezdtem azt hinni, hogy elmúlt. Hihetetlenül sajgott a fejem. Hirtelen nem tudtam, mit keresek itt. Talán egy lakótelepi pincében lehettem, de először fogalmam sem volt, hogy hol vagyok. Körülöttem romos és elhasznált bútorok valamint feleslegessé vált gyermekjátékok és ismeretlen tartalmú dobozok roskadoztak. A kezeim és a lábaim egy hasonlóan régi székhez voltak kötözve, ezt onnan gondoltam, hogy amikor megpróbáltam kiszabadulni a kötelek okozta szorításból a szék nyikorogni kezdett, szinte összetörött alattam. A számban valami furcsa ízű rongy volt, amit már teljesen átitatott a nyálam. És akkor villanások képében megjelentek az emlékek...hirtelen nem is tudtam, h ez valóság-e. Az emlékképekben felbukkanó furcsa, az arcát soha nem mutató, feketeöltönyös fickó belépett a pince ajtaján. Na de ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük az elején.

*

A történet egy teljesen átlagos péntek délután kezdődött. Az iskolából egyenesen egy haverhoz indúltam de most, a városban elhatalmasodott csúcsforgalom miatt a tömegközlekedés helyett a gyalogos megközelítést választom. Már félúton járhattam amikor eszebe jutott, hogy a vinyót amit viszek a sráchoz otthon hagytam, ezért irányt változtatván, elindultam hazafelé. Az utcánk teljesen kihalt volt, ami betudható a teljesen hideg és koránsötétedő téli napoknak. Ilyenkor, aki csak teheti, otthon issza a meleg kakaót, a fotelben ülve, a lábait a kályhára támasztva. De a feledékenységem miatt, nekem teljesen megváltozott az életem. A hidegben az utcán sétálva találtam egy autó közelében egy táskát. Első gondolatomra ott akartam hagyni, egy szimpla utcai rablás áldozatának a holmijának tűnt. De aztán visszafordultam, hátha csak elhagyta valaki, és még van benne némi pénz vagy egyéb számomra hasznos eszköz, már egy jó minőségű tollért is érdemes volt megnézni, na és persze hátha maradt benne valami a tulajdonosáról. Biztos örülne neki ha visszakaphatná. Így aztán visszafordultam, felvettem és egy kevésbé átázott padra leülve kinyitottam. Nem voltak benne iratok, pénztárca, mobil, semmi sem. Egy cd, plusz egy csomag üres papír és 2, a kínain is köbö 50 forintért kapható toll. Mivel úgyis közel voltam az otthonomhoz így hazaszaladtam megnézni, hogy mi is van azon a cd-n. Nagyon kíváncsi voltam. Szokás szerint senki nem volt otthon, be is kapcsoltam a gépet és amíg a rendszer töltődött, szemügyre vettem a tokot. Teljesen átlagos dvd tok volt, borító nélkül és egy külső látásra "noname" cd-t vagy dvd-t tartalmazott. Azonnal be is raktam a cd-t a meghajtóba. A cd-n (mint kiderült) egyetlen darab pár kbyte-os képfájl volt, .jpg kiterjesztéssel. Meg is nyitottam és egy teljesen fekete, négyzet alakú látvány fogadott. Így hát, mivel úgy is késésben voltam, fogtam a vinyót, a cd-t magamhoz vettem, és elindultam a haverom felé. Lent, a táskát kidobtam a kukába, mivel teljesen hasznavehetetlennek tűnt, szakadt volt és régi, abszolút nem az én stílusom. Az odaúton már nagyon furdalt a kíváncsiság, hogy vajon mit tartalmazhat ez a furcsa képfájl, hogy érdemes legyen kiírni egy cd-re és ezzel elpocsékolni több, mint 699 mb. helyet. Utálom, hogyha valaki pocsékol. Na de mind1. Az út hosszú volt, így volt időm különböző teóriákat gyártani, hogy mi is lehet a tartalma. Aztán végül is arra jutottam, hogy ez egy félreírt cd lehetett, csak a kirabolt ember erről nem tudott. Talán a piacon vette meg a legújabb filmet és csúnyán átverték. Vagy csak szimplán elírta. Nem is tudtam, hogy miért vittem el a haverhoz, talán csak azért, hogy megmutassam, mit szól hozzá, és valamivel üssük el az időt.

*

Megérkezésem nagy öröm volt, a szokásos üdvözlés után bementem a szobájába és el is meséltem neki hogy mi történt és odaadtam neki a cd-t.

- Tényleg nincs rajta semmi?
- Mondom... Tök fekete az egész.
- Ez elég érdekes. Na mindegy, nézzük csak meg.
- Te figy. Zozi.
- Mondd Döme.
- Te elég jól értesz ezekhez a grafikus programokhoz. Nem lehet, h valami el van rejtve rajta?
- Hmm. Ez nem is egy olyan rossz ötlet...ez megmagyarázná, hogy miért látod teljesen feketének.
(közben megnyitotta a cd tartalmát)
- Hmm. Ez tényleg tök fekete. Várjunk csak...
- Mit találtál?
- Én az átlagosnál több brightnesst használok a rendszeren, mert úgy szeretem, ha valami világos és nem töksötét és...
- Ne húzzál fel vazze! Mondd, hogy mit találtál!
- Ja jó, sry. Tehát ha jobban megnézed, itt baloldalon van egy kis szürkés folt, látod?
- Őőő... nem.
- Várj, mutatom. Látod? Ott!
- Én nem látok semmit.
- Na akkor várjál. Megnyitjuk progival, és emelek rajta egy kis fényerősséget, és azonnal meg fogod látni.
- Okés...
- Nna. Asszem ennyi elég lesz.

(mindketten ledöbbennek)

- Fú bazmeg. Eeez...ez mi a fasz?
- Most már látom a pöttyöt. De ez mi? Számomra olvashatatlan. Egy kicsit vissza tudsz venni a fényerősségből?
- Persze, egy pillanat...
- Hát ez angolul van...
- Jó. Akkor sztem te most menj haza, ezt odaadom floppy-n, és fordítsd le a húgoddal. Aztán kíváncsi vok, hogy mi van rajta, úgy hogy mindenképp hívj fel!
- Rendben rohanok. Látod, miért szar ez a kurva iskola? Az angol a világon a legfontosabb nyelv, és mi csak franciát, németet, meg olaszt tanulhatunk. Faszkivan vazze.
- Menjél mááááár! És el ne felejts felhívni.
- Oks csá.Utolsó módosítás: 2008.01.03. 18:20

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.