Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Creativ3Form blogja

Új Dimenziók #3

Creativ3Form | 2008.01.03. 21:02 | kategória: Könyveim/novelláim | 5 hozzászólás

Kidobtam a szemetet, majd kezetráztunk és elváltak útjaink. Ahogy megfordultam, egy sokkal enyhébb fejfájás tört rám (egyre gyengült az erősség tegnap óta), és láttam, ahogy Bálint arra gondol, hogy a táskájába rakta-e a pisztolyát, avagy fennhagyta-e. Ahogy megfordultam, láttam, hogy kinyitja, majd megnyugvással tapasztalja, hogy ott van. Ezután már nem láttam a gondolatait.

*

Kimentem az utcára, és egy, a piacról hazaigyekvő öregurat láttam. Az ő gondolataiba nem láttam bele. Gondoltam, hogy nincsenek gondolatai. Elindultam a park felé, hogy leüljek egy padra. Rengeteg dolgon filóztam, hogy mindez micsoda? És kié? Hiányozni fog ez valakinek? Biztosra vettem. Rengeteg kérdést tettem fel, de egyet sem tudtam megválaszolni. Majd a távolban megláttam egy ismerős srácot, a házunkban lakik, de sajnos egyre kevesebbet beszélek vele. Az ő gondolataiba se láttam bele, pedig őrajta látszott, hogy valamin nagyon töri a fejét, hiszen a fejét leszegezve, lassan sétált az úton. De ahogy a közelembe ért, úgy 5-10 méteres távolságba, beleláttam a gondolataiba. Ezt kérdezte magától:

- Hogy tudom megadni neki ezt a kurvasok pénzt? Kurva nagy szarban vagyok. Meg fog ölni az a mocsok. Elbasztam az életem örökre.

Majd elég közel ért hozzám, megszólítottam.

- Szeva Gabi!
- Szevasz Döme. bocs, de most nem érek rá.
- Miért mi a baj? Valami gáz van?
- Igen, kurva nagy gáz. De nem akarlak ebbe téged belevonni.
- Na mesélj már. Tudod, hogy mindig segítek.
- De ebben nem tudsz.
- Ne szórakozzál velem...
- Hát jó... Tudod, még mindig ott dolgozom, ahol a Bálint is. Annál a maffiózónál.
- Vágom. Most találkoztam vele a lépcsőházban, behívta ilyen korán.
- Ne bazz... utálom már nagyon azt a seggfejet. Jó lenne, ha valaki végre kinyírná.
- Miért, vele van bajod?
- Igen vele. Tulajdonképpen vele van nekem. Lenyúltam a legutóbbi rablásából 2 millát, otthagyták, az előtérben én meg leléptem vele. Mivel gondoltam, hogy most úgy is sokan vannak, akárki lenyúlhatja.
- És mi lett? Hogy tudta meg?
- Hát... Tudod... Én vok a biztonsági főnök... Én szereltem még fel a kamerákat is... Gondolhattam volna rá, hogy vissza tudják nézni, hogy ki vitte el a pénzt.
- Fú bazmeg.
- Tudom, balfasz vagyok.
- És felhívott?
- Igen. Adott két napot, hogy visszaadjam a pénzt.
- És nincs meg?
- Nem nincs. Befektettem az alakuló cégembe...
- Ijjj... te aztán nagy szarban vagy haver.
- Hát abban.
- Na jó... Hogy jobb hangulatban legyél, elmondok neked valamit...
- Ne haragudj, de most nem vagyok vevő a hülye vicceidre
- Nem viccet mondok. A főnöködet ma kinyírja valaki.
- Neeee.
- De.
- És ezt te honnan tudod?
- Megvannak a források.
- De ugye ... Nem ... Te?!
- Nem.
- Már kezdtem megijedni. De ki lesz az?
- Azt nem mondhatom el.
- Hát jó. Nagyon köszönöm haver, megmentettél. Gondolkoztam azon is, hogy kiugrom a 6.-ról.
- Ne aggódj, minden rendben lesz.
- Remélem. Még egyszer nagyon köszönöm, holnap, ha minden tisztázódik, felkereslek. Az adósod vagyok.
- Rendben, várlak. Úgyis rég dumáltunk.
- Na csá!

Aztán elindult hazafelé, reménykedő arckifejezéssel.

*

Még üldögéltem egy darabig, kezdtem élvezni, hogy megvan ez az új képességem, nem is gondoltam semmi rosszra. Aztán elindultam visszafelé, gondolván, hátha fent vannak már a szülők. Sétáltam, majd megláttam egy sötét öltönyös fickót körülbelül ott, ahol a táskát találtam tegnap. Odamentem hozzá. Úgy nézett ki, mint aki egy akciófilmből került ide.

- Jó napot!
- Jó napot fiatalember.
- Nem látott véletlenül tegnap itt egy táskát?

Hirtelen ledöbbentem. És ezt láthatta is rajtam.

- Tehát látott.
- Igen, egy fiatal srác megállt előtte, nézegette, majd elvitte.

Úgy látszott, nem hazudtam valami jól, mert elindult felém, és hirtelen elkezdett fájni a fejem, azt hittem szétrobban. Én nem láttam a gondolatait, ő viszont...meglepő módon...mindent kiolvashatott az enyéből, mert megszólalt:

- Tehát nálad van a csomag. És be is vetted az egyik pirulát. Hát ezt rosszul tetted. Velem kell jönnöd.

Látta rajtam, hogy el fogok futni, ezért felszólított:

- Egy lépést se tovább, mert lövök!

Elővette a pisztolyát és nekem szegezte. Nem volt időm gondolkodni, a felszólítás ellenére elkezdtem futni, majd átvágtam a parkon, befordultam a sarkon és egy kocsi mögé elbújtam.

- Gyere elő. Nem bántalak, beviszlek a részleghez, majd ott elmondják neked a részleteket, hogy mi vált a részeddé, és megtanítják használni.

De én csak lapultam. Amikor láttam, hogy közeledik, és hogy nehogy megtudja, hol vagyok, megfogtam egy kavicsot és áthajítottam a bokorba, hogy eltérítsem. Amikor odament, hogy megnézze mi van ott, halkan fölálltam és elindultam a legközelebbi sarokhoz, majd futásnak eredtem és jókora kerülővel hazamentem. Belépvén az ajtón, úgy ziháltam, mint egy kifáradt strici, aki most ment végig az összes ribancán! A szüleim és a húgom nem voltak otthon. Kimentem a konyhába és töltöttem magamnak egy pohár vizet. Az ivás közben észrevettem, hogy a húgom a hűtőajtóra odabiggyesztett egy üzenetet. „hogy kárpótoljalak a tegnapiért, sütöttem neked egy pizzát! A kedvencedet! :D jó étvágyat hozzá!”
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
Az utolsó mondat, zakatolva ismétlődött a fejemben! térdrerogytam és üvölteni kezdtem!
- Baszd...meg...

És a következő pillanatban, a hangok elnémultak. Viszont, már nem a konyhában voltam! Hanem egy...irodában! Ismerősnek tűnt, de...

- Jó étvágyat hozzá!

Megfordultam.

- Kösz főnök!

Ekkor hírtelen beugrott! Én most Bálint főnökének az irodájában vagyok! Ő ült az íróasztal mögött. Az asztallal szemben sréhen jobbra, az ablak alatt helyet foglaló kanapén meg gondolom...az egyik alkalmazott majszolgatta éppen a sajtburgerét!

- Ne haragudjon főnök, hogy itt kell ennem, de a rohadt kis gecik miatt, akiknél ma behajtani voltam, nem volt időm enni!!
- Semmi baj!
- Erről jut eszembe! Mi van azzal a kis gabi gecivel? Mikor törjem ketté a nyakát?
- Két nap múlva!
- Két nap haladékot kapott??? Én két ezred másodpercet se adtam volna neki!! Azon nyomban megfogtam volna a nyakát és addig tekertem, volna, amíg az arcomba nem spriccel a vér!
- Elárulnád nekem, hogy hogy van gyomrod kajálás közben a trancsírozásról beszélni?
- Az élet kegyetlen főnök! A legváratlanabb helyzetben is bejöhet egy meló! A múltkor is, amikor a kínai negyedben volt egy kis elintézni valóm, gondoltam mielőtt alávetem magamat a csontropogtatásnak, megebédelek! És mit ad isten, a második falat lenyelése után látom, amint a kis áldozatom a középső ujját mutogatván elrohan a kajálda elött! Ezred másodpercek alatt kellett eldöntenem, hogy most megeszem e a kifizetett kajámat vagy utána, rohanok a kis gecinek!!
- Gondolom utána, rohantál a kis gecinek!
- Mi az, hogy! Két sarokra rá elkaptam és letéptem a füleit! Azután, mintha mi sem történt volna, visszabattyogtam a kajáldába és véres pólóban megebédeltem!

A főnök felnevetett, majd elismerően bólintott.

- Látod, ezért vagy te...

Ekkor valaki berúgta az iroda ajtaját! Ez a valaki pedig nem más volt mint bálint!

- Bálint, mi a f...

Egy a fejbe, kettő a mellkasba. A hamburgeres fickó a pisztolyához nyúlt, de a golyó gyorsabb volt. bálint torkon lőtte a fickót, majd kisétált az ajtón! Ebben a pillanatban fájdalom fogta el a fejemet, majd két másodperc sötétség után, elmúlt a fájdalom és én ismételten a konyhában találtam magam!


Nos, ez egy kb. 3 éves irományom és egyenlőre ennyi van meg. De mostanában tervezem a továbbírását.

Utolsó módosítás: 2008.01.03. 21:05

Hozzászólások

Malin-
1 | Malin- 2008.01.03. 21:10
Ez is igen jó volt.;-)
Creativ3Form
2 | Creativ3Form 2008.01.03. 21:15
Az a baj, hogy mivel már két éve írtam...nem igazán akar beugrani (a 12. újraolvasás után se), hogy mit is akartam valójában. Arra emlékszem csak, hogy mielött elkezdtem volna írni, firkantottam egy 3-4 oldalas vázlatot, amiben benne volt minden. Cselekmény, cél, haláleset, csattanó...szóval minden. DE NEM TALÁLOM EZT A VÁZLATOT, pedig ma már vagy 3 órát kerestem. De ettől függetlenül örülök, hogy teccik valakinek. ;-)
3 | ShuleyvA 2008.01.03. 21:51
Ellenben én őszite leszek...
Díjazom, ha valaki, valamibe belekezd... azt viszont már kevésbé, ha erőltetni vélt a dolog... Mielőtt belekezdenél egy történet levezetésébe, mindenképp olvass el pár könyvet. Ha nem is magadért, értünk... ez, pedig a többi kommentelőhöz is szól. Mert aki erre azt képes mondani, hogy jó, az életében nem vett magához jelentősebb olvasnivalót, melyből akár (!) összetettségileg, még viszonyítani valója is lehetne...
Nem lebeszélni akarlak! Maga az elképzelni vélt történet még találó is lehet, de ezzel a sablonos szövegszerkezettel, hosszas párbeszédekkel, melyek már önmagában majdhogynem kiteszik az egész "részt" (?) nagyon könnyen egyhangúságba csaphatják a maguk által bitorolt 42 sorával. Mindamellett futtában mesélsz, aligha írod körül magát a képeket, csapod egymás után a mondatokat.
Előző alkotásaidat is olvastam. Mint ahogy ott, itt sem tetszenek a trágár kifejezések, melyeket, - szavaiddal élve - nem szarozol kimondani, mintsem hogy körül írnád azokat. Itt kivételt képeznek a párbeszédek.
Amég nem találod meg a vázlatot, ersősen javaslok egy jóféle könyv kézbevételét, mielőtt neki állsz a folytatásának. Rengeteg cselekményhez, párbeszédhez adhat segítségül változatos körülírásokat, melyek mind-mind jelentős plusszt vihetnének bele (!).
Ne haragudj, őszinte voltam... privát üzenetben, ha érdekel, adhatok egy linket, ahol hasonszőrű történetírók forrottak ki, számos elismerést gyűjtve maguknak... csupán segítségként...

Mesélőként, pedig jelenidőben sosem írunk ! Erre figyelj oda :]
Creativ3Form
4 | Creativ3Form 2008.01.03. 21:57
Semmi gong, fő az őszinteség. Az van amúgy, hogy ez egy forgatókönyvnek készült...és úgy is kezdtem el leírni. Nem túl részletesen, mert a részletek megvoltak a fejemben és úgy gondoltam...ha valaha film lesz belőle (soha a büdös életben) akkor ott majd minden tökéletes lesz. A lényeg, hogy nem volt erőm (kedvem) átírni normális, részletesebb formába. Hagytam úgy ahogy van de...lehet, hogy megteszem sőt. Nevezzük ezt a 3 bejegyzésa amolyan ízelítőnek...és majd ha kicsit több időm lesz, az eddig leírtakat átírni fogyaszthatóbb, élvezhetőbb formába, akkor azokat is feltolom. Kösz, hogy szóltál amúgy, most meghoztad a kedvem.;-)
5 | Lavar 2008.01.04. 16:09
Csatlakozom Malin-hoz. :-)
Tetszett.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.