Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Creativ3Form blogja

Sorozat tervem

Creativ3Form | 2008.01.03. 21:22 | kategória: Könyveim/novelláim | 12 hozzászólás

Haverral pár hete elkezdtünk fantáziálni egy sorozaton. Cím sajna még mindig nincs meg. Mondjuk én személy szerint mindig ezzel voltam bajban! A történet 13 részből állna. Mégpedig azért, mert minden rész ugyan azon az egy napon játszódana. A 13 részből ki lehet találni, hogy 13-án. És mivel tragédiával akarom lezárni a történetet, ezért péntek 13-a az események napja. A csattanó pedig az utolsó részben fog durranni, mégpedig a következőképpen. A mi kis főhősünkről ki fog derülni, hogy valójában nem egy élő személy, hanem egy halott lélek, akit azért küldtek vissza a földre, mert nem tudja megmondani mikor és miért is hallt meg. Felállítottam ugyanis egy olyan elméletet, miszerint a hírtelen halált halt emberek nem tudják megmondani, hogy mikor és miért is haltak meg, sőt…az emlékeiket is elvesztik az úr előtt. Márpedig a paradicsomba csak úgy lehet bejutni ha tudod a választ a mikorra és a miértre. Ezért küldik vissza mindig a mi kis lelkünket, hogy kinyomozza ezeket a dolgokat, melyben a flaschbekek lesznek segítségére. (kis ajándék a természetfeletti erőktől). A miért pedig a következő: a mi kis emberünk a maffiának dolgozván, kinyírta egy konkurens maffia család főnökének a lányát. Ezért megölték, méghozzá egy mesterlövész segítségével. Innen a hírtelen halál és a miért. Minden részben lesz az előző rész „felébredős” jelenetére egy utalás. Az első részben egy buszon ébred…a másodikban egy padon, talál magánál egy kulcsot, ami egy buszpályaudvaron lévő szekrényt nyit, (figyelted…az első részben egy buszon ébredt) amiben egy sál van. Aztán a harmadik részben felébred egy erdőben és az erdőből kifelemenet egy padon, (figyelted…a második részben egy padon ébredt) talál egy újságot. Ehhez pedig jönnek olyan turpisságok, hogy…azért buszon ébred az első részben, mert a buszon látta meg először az áldozatát, akin egy sál volt. (figyelted…a második részben a buszpályaudvari szekrényben egy sál volt). Aztán a második részben van a padon ébredés, ami azért van, mert itt szólította meg először az áldozatát, miközben újságot olvasott. (figyelted…a harmadik részben a padon egy újságot talált). A harmadik részben meg jön az erdős ébredés, ami azért van, mert elvitte az áldozatát az erdőbe kempingezni.
Szóval ilyenek lesznek benne…nagyjából ennyit találtam ki eddig.

Bocs a spoilerekért meg, hogy le is lőttem az összes poént, csattanót de érdekel a véleményetek.

Utolsó módosítás: 2010.06.05. 01:52

Hozzászólások

1 | ShuleyvA 2008.01.03. 22:18
Érdekes lett... volna...
Jól elbaltáztad... tőröld ki gyorsan ezt a bejegyzést. Semmi értelme nem lesz annak, amit le szándékoznál írni, mivel tudni fogjuk, mi hogy s miként... Ezt hadd tárja elénk a történet... és egy "bevezető" keretein belül, ne te!
Ez fájt...
Creativ3Form
2 | Creativ3Form 2008.01.03. 22:23
Nyugalom...ez még csak egy vázlat, melynek minden pontja megváltozhat. Annyira az elején járunk a haverral, hogy mire ebből lesz valami (mégha amatőr kereteken belül is) úgy sem fogsz rá emlékezni. Engem most az érdekel, hogy kinek teccik és ki szerint "na húzzál innen a picsába!" ;-)
3 | padavan 2008.01.03. 22:47
Az alapötlet kurvajó, amit kár, hogy ilyen sablonos mafia hülyeségekkel akarsz elbaszni. De ez a hirtelen halálos dolog, és az, hogy a mennyből egy nyomzószerűség próbálja felderíteni ezeket az eseteket, nagyon nem hülyeség. Bár én lehet, beletennék egy médiumot, aki képes kapcsolatba kerülni ezzel a nyomozóval, mert a nyomi nem tud fizikai hatással lenni erre a világra, ezért kell neki egy segéd. Sok jó kis sztori rejlene egy ilyen felállásban.
Creativ3Form
4 | Creativ3Form 2008.01.03. 22:53
A mafia dolog se biztos még csak így hirtelen ez jutott eszünkbe. Ez is, mint sokminden, változhat. Ám ez a médiumos dolog nem rossz. Amit viszont félreértettél (vagy én értelmeztem rosszúl amit írtál) az az, hogy az az ember fogja kideríteni a miértet és a mikortot, akik megöltek. Tehát a saját halálának mikorára és miértjére kell rájönnie. De lehet, hogy ezt te is vágod, csak én értettelek félre.
5 | padavan 2008.01.03. 22:57
Nem, akkor félreértettem. Azt hittem, hogy lesz eg yilyen mennybéli ügnök, akinek az a dolga, hogy az elveszett lelkek utolsó pillanatainak körülményeiről kiderítsen ezt-azt, mielőtt eldől, hogy az égbe mehet, vagy a pokolra.

De ezek szerint eg konkrét faszi fogja kutatni a saját pusztulatát. Ez sem rossz, bár egy kicsit Ghost-szerű, nem? Persze teljesne más felfogásban simán vállalható, főleg a mai copy-paste világban, ahol sokkal durvább átemelések is sikeresek lehetnek.

De mondom, ötletesnek hagzik a dolog, hajrá-hajrá.
Creativ3Form
6 | Creativ3Form 2008.01.03. 23:05
Amúgy az ügynökös ötlet se rossz, de pont az a poén, hogy a saját maga mikorára és miértjére kell rájönnie.
Már meg is van a nyitó jelenet. Főhösünk ül egy "kórházban." Egyszer csak lecsüccsen mellé egy emberke, akivel főhösünk el kezd beszélgetni az élet nagy dolgairól. A főhösünk beszélgető partnerét végig oldaról fogjuk látni. Telnek-múlnak a percek, majd főhösünket behívják az "orvosi rendelőbe." Elbúcsúzik a beszélgető partnerétől és ahogy elhalad mellette látja, hogy a fél feje hiányzik...mintha egy baltával kicsaptak volna egy darabot a kobakjából. Na a néző itt már sejteni fogja, hogy valami nincs rendben. ;-) Aztán főhösünk belép az "orvosi rendelőbe", ami valójában egy fehér szoba. (mint a Mátrixban, amikor Neo beszélget Morpheussal). És az "orvos" megszólal: "- Foglalj helyet gyermekem." Ennyi.

És köszi a biztatást...
Creativ3Form
7 | Creativ3Form 2008.01.03. 23:22
Úúúúúúúúúúúúúú...ennek a kórházas jelenetnek köszönhetően most találtam ki egy hatalmas csattanót!!!! Az lesz, hogy a nyitó képsorban egy...de nem. Ezt nem lövöm le. :-P
LordMatteo
8 | LordMatteo 2008.01.04. 13:24
Tényleg érdekesnek tűnik, kár hogy mint az amatör kacsavadász, lelöttél mindent...Illetve ezek a zárójeles "figyelted..." dolgok...mintha nem néznéd ki belölünk hogy észreveszük az ismétlődéses ráutalásokat, és szinte szájbarágva közlöd velünk.

Amúgy tényleg jónak indul, de legközelebb a dolgokra csak finoman utalj, hogy felkeltsed a érdeklödést ;)

Na de hajrá.
9 | Lacko 2008.01.04. 13:30
Láttam egy ilyen filmet. Pont erről szólt, maffia meg hülyeségek nélkül. Depardieu volt a főhős. És azt hiszem nem francia, hanem talán olasz film volt. Beszartam. Nagyon jó volt.
10 | Lacko 2008.01.07. 09:12
Megkerestem. Az volt a címe, hogy Puszta formalitás.
Creativ3Form
11 | Creativ3Form 2008.01.07. 11:39
Hm...lehet megtekintem, mert nem hallottam a filmről.
12 | Lacko 2008.01.08. 08:07
Ja, félre ne érts, nem gondolom, hogy loptad az ötletet! Zseniális meg minden. De hát annyi milliárd ember élt már előttünk a történelemben, hogy néha arra gondolok, hogy nekünk - már csak a nagy számok törvénye alapján se - nincs esélyünk újat kitalálni. De ez lehet, hogy hülyeség. Szóval ne hallgass rám és dolgozd ki részletesen az ötletedet és valósítsd meg. Ha nem filmsorozatként, hát regényben. Úgy is nagyot üt szerintem.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.