Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Creativ3Form blogja

Az élet kegyetlen

Creativ3Form | 2008.02.01. 21:08 | kategória: Életképek | 5 hozzászólás

Pár nappal ezelőtt, újságszelektálást tartottam a szobámban. Kezembe akadt az egyik szutyok szennylap pár évvel ezelőtti kiadása. Volt benne egy cikk, amely egy anyáról szólt, aki elvesztette 3 hetes gyermekét…bölcsőhalál. A cikk elolvasása után rájöttem, hogy egy gyermek elvesztésére nincs semmilyen…jelző. Mármint, ha kisgyerekként elveszíted a szüleidet, akkor árva vagy. Ha a házasélet alatt meghal a párod, akkor özvegy vagy. Viszont ha meghal a gyereked…mi vagy? Ugyan olyan ember, mint addig? Nem hiszem. Milyen brutális már, hogy egy ekkora tragédia nem rendelkezik megfelelő jelzővel. Hiszen a mai világban nevén kell nevezni a dolgokat. Vannak a drogosok a szipusok a melegek a lezbikusok az özvegyek az árvák az elmeháborodottak, akik azt hiszik hogy, pedig dehogy...és akik elveszették a gyermeküket?! Az nem lényeges dolog mi? Efelett el lehet siklani.
Ez az élet lenne szép...ez az élet lenne igazságos? Amiben azt kapjuk amit megérdemlünk. Pffffffff. Az élet egyszerűen csak kegyetlen.

Utolsó módosítás: 2010.06.05. 01:52

Hozzászólások

1 | padavan 2008.02.01. 21:22
Én úgy látom, végre kezdenek megjelenni értelmes gondolatok a blogokban. Úgy tűnik, kell egy idő, amíg kihull a férgese, és megjelennek az olvasásra érdemesebb bejegyzések.

Ez is egy ilyen - bár jobban örültem volna némileg összeszedettebb, igényesebb megfogalmazásnak, de ez is haladás.

Szóval respect.

A témát illetően pedig maximálisan egyetértek, nagyon érdekes, jó és sajnos elkeserítő meglátás. Szégyellhetjük magunkat...
LiT
2 | LiT 2008.02.01. 21:36
Ide írom, hogy lásd: Te Michael Giacchino Soundtrackot töltöttél le? (Lost, season 3)

Mert én nem találtam Giacchinósat, csak a másik zenéset. Tudsz linket adni?
3 | Eric 2008.02.01. 22:47
Talán azért nincs rá jelző, mert egy ilyen tragédiát egyszerűen nem lehet szavakba önteni. Nincs az a jelző ami kifejezne egy ilyen fájdalmat... Szerintem.
4 | padavan 2008.02.01. 23:02
Szerinted ez ilyen egyszerűen elkönyvelhető? Akinek nincs gyermeke, annak mondjuk élete szerelmének, a feleségének a halála az, amelynél nem létezik nagyobb kín.

Nem magyarázat amit felvetettél, bár tény, hogy mint apa, magam sem tudok sem jelzőt, sem nagyobb tragédiát elképzelni.

Persze nem feltétlenül pont ezért szar az emberiség, de azért egy apró hiányosságra tényleg felhívja a figyelmet. Nem mintha egy jelző kitalálása enyhítené a fájdalmat persze...

Csapongok... Be is fejezem.
5 | Eric 2008.02.01. 23:09
Kár is erőlködnöd, és én is hiába próbálnám elképzelni azt a fájdalmat, amit egy anya érezhet, miután a szíve alatt hordott magzata röviddel a világrajötte után meghal.
Mindenkinek megvannak a maga tragédiái és nyilván mindenkinek a sajátja a legmélyebb.
De azért talán egy ilyen tragédia mindennél kegyetlenebb.
Bár...ehhh...hülyeség rangsorolni a tragédiákat. :(

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.