Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Creativ3Form blogja

Death Sentence (Halálos Ítélet)

Creativ3Form | 2008.02.04. 16:33 | kategória: Múúúviz | 1 hozzászólás

James Wan neve egyet jelent az i wanna play a game mondattal, ami már-már kultikussá vált. A rendező 2004-ben megajándékozott minket egy sorozatgyilkossal, melynek nemcsak stílusa, de gyomra is van a brutalitáshoz. John alias JigSaw ugyanis kifinomult módszerekkel kényszeríti áldozatait a végzetes játékra, melynek lényege...leave or die. Nem akarok kritikát írni a filmről, de asszem nem veszek össze senkivel ha azt mondom, hogy a 4 rész közül (istenem 4 rész…és még messze nincs vége) ez a legtökéletesebb. A többi csak egy szokásos, „a címe úgy is eladja” folytatás. A rendező három évvel később, azaz 2007-ben megajándékozott minket a Dead Silence (Halálos Hallgatás) című misztikus horrorral, melyben egy hasbeszélő szellem "táplálkozik" az emberek nyelvéből. A film nem rossz, de semmiképp sem nevezhető akkora mesterműnek, mint a Fűrész. És még ugyan ebben az évben James Wan papa megalkotta a legnagyobb filmjét! Elkészítette a Death Sentence (Halálos Ítélet) című mesterművet, Kevin Baconnal a főszerepben. Amivel kezdeném az az, hogy a rendező eddigi munkáitól és a suliban elhatározott stílushűségétől eltérően, most nem egy horrort, hanem egy akció-drámát tett le az asztalra. Az eredmény pedig ZSENIÁLIS!
A történet szerint Kevin Bacon az apa, éli családjával az átlag emberek életét. Nagyobbik fia profi hokisnak tuningol, míg a legkisebb utód a festészet művészetének rejtelmeibe veti bele magát. Ám egy napon, egy utcai banda beavatási ceremóniájának köszönhetően, a fiatal hokisztár meghal. A rendőrség tenne valamit az ügyben, de nem azt, amit az apa elvárna…ezért a saját kezébe veszi a dolgokat.
Miután lepörgött a stáblista ráébredtem, hogy számomra megvan a 2007-es év legjobbja. Minden téren dicséretet érdemel az alkotás…a rendezés, a zene, a vágás, a színészek és legfőképp az operatőri munka, mely piros pontot érdemel. Jó lenne, ha James Wan áttérne az ehhez hasonló témájú filmekhez, mert bár horrort is tud csinálni, de ebben (ahogy sokak szerint is) mindenképp profibb. Gratula Wan, még ilyet...sokat.
Utolsó módosítás: 2008.02.04. 16:36

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2008.02.05. 03:33
oké...csak nekem nem tetszett??? Szerintem a forgatókönyv, és ezáltal a történet elég rossz...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.