Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Creativ3Form blogja

TOP 5 - Game

Creativ3Form | 2008.02.09. 03:44 | kategória: Gamezde | 5 hozzászólás

Késve bár, de törve nem...összeállt a kép a 2007-es esztendő legjobb játékairól. Azaz az öt, számomra legkirályabb gamekról.


V. Virtua Tennis 3

Ha azt mondom foci, a legtöbben azt felelik, hogy Maradona, Pelé, Puskás. Ha azt mondom kosárlabda, akkor a válasz Michael Jordan, Kobe Bryant. Ha a Forma 1 van terítéken, akkor Sennától egésszen Schumacherig nagyon sok klasszikus pilóta jut az eszünkbe. Viszont ha a következő műsor a tenisz...nem hiszem, hogy ne ugrana be mindenkinek kapásból Agassi, Sampras, Federer vagy akár az a Szávay Ági nevű leányzó aki ha jól emlékszem...igen, magyar nemzetiségű. Ugye, hogy ugye? A game, számomra minden idők legjobb sportjátéka a Fifa99-óta.


IV. Need for Speed Pro Street

Ha sebesség, akkor Forma 1...annál nincs gyorsabb szágúldás. Ha menő verdák, csajok, illegális és legális versenyek, akkor Need for Speed. A sorozat az Undergrunddal egy olyan irányba kezdett el fejlődni, mely egyre több emberrel szerettette meg a sebességet. Ám ahogy teltek az évek és jöttek az újabb részek (Underground 2, Most Wanted, Carbon) egyre többszőr felmerűlt a kérdés, hogy "vajon elég e ez? Mi az, ami hiányzik?" A Pro Street pedig jött, látott, és választ adott mindenre.


III. Kane & Lynch: Dead Men

Ugye senkinek se kell bemutatnom az Edios hidegvérű, lelkiismeretmentes és kegyelmet nem ismerő gyilkosát Hitmant, aki Timothy Olyphant-nak köszönhetően azért érzelmekre is képes. Nos, a studio magát nem meghazudtólván egy újabb, talán nem eredetibb de mindenképpen pőrgősebb akciógameval ajándékozott meg minket, mely akár egy Tarantino film alap receptje is lehetne. A Kane & Lynch: Dead Men mindent megad, ami egy brutális akciójátékhoz kell... csavaros történetet, gyilkosokat, melyek utálják egymást és akciót, mely megállás nélkül pumpálja az adrelanint.


II. Portal

A Valve már a Half Life szériával is olyat alkotott, amire senki nem számított. Ám a Portal túl tett minden eddigi próbálkozásukon. Vicces, szórakoztató, izgalmas, logikus és a legfontosabb...MEGUNHATATLAN! Még több ilyet!


I. CALL OF DUTY 4 MODERN WARFARE

Hittük volna, hogy létezik Call of Duty a II. Világháború eseményei után? Nos...első hallásra fel is háborodtunk rendesen, de aztán egy olyan gamet kaptunk, ami kárpotólt minket minden aggodalmunkért. Méltán lett az év játéka...nem csak nálam.

Sokáig próbáltam kiegészíteni a listát 10-re, de sehogy se akart összejönni. Volt egy-két olyan game is tavaly, amit vártam, de nagy csalódás lett (TimeShift). Így végül maradtam a top 5-nél.Utolsó módosítás: 2008.02.20. 21:57

Hozzászólások

1 | padavan 2008.02.09. 09:26
Remélem, a CoD 6 már a közeljövőben fog játszódni. A 4 valóban büntetett, messze a legjobb a sorozat epzódjai között, és nem a külsőségei, hanem a filmszerűsége, a remek története miatt.

Egyébként szerintem a CoD most tart ott, hogy ebből lehetne akár egy Battlefield-szintű, masszívan multis kiegészítőt is kiadni. Szerintem nagyon kaszálnának azzal, ha hatalmas terepekre engednék ki a játékosokat, és egy-két módosítást eszközölve tankokat, repcsiket adnának a kezükbe. Egy ilyen lépéssel egy csapásra nagy riválisa lenne a BF-nek.

A ProStreet-el kapcs. nem tudok egyet érteni. Szép, az elején még tök jó, aztán mérhetetlenül unalmassá válik. Versenynapok ismétlik egymást, tök ugyazan az egész, a sztori - ami eleve hártya vékonyságú - pedig elképesztően degenerált módon van eladva. A játék 25%-nál én már embertelenül unatkoztam, onnantól kezdve full saját magát ismétli a ProStreet. Ha legközelebb teljes szabadságot adnának a játékosnak, akkor még üthetne ez a koncepció.

VT-hez, K@L-hez nem volt szerencsém, a Portal pedig nálam az Év Játéka. Kár, hogy nincs hozzá pályaszerk.
2 | Skorpio90 2008.02.09. 11:36
Virtua Tennis 3 tényleg benne van az idei Top 5-ben, Portal-t még nem próbáltam ki, a Narancs doboz szép és jó, de ha egyszer már megvan nekem a HL 2, akkor minek vegyem meg mégegyszer? Kane and Lynch a végére már rohadtul idegesítő, a Pro Street meg monotonnál válik. A CoD derék munka, de biztos, hogy nem játszom ki mégegyszer
Creativ3Form
3 | Creativ3Form 2008.02.09. 12:56
padavan: A Pro Street-nél én is féltem, hogy idővel unni fogom (ahogy az Underground 2 és a Most Wanted esetében is) de aztán nem így lett. Mielőtt elkezdtem játszani vele, olvastam a GameStar-os kritikát, ahol szó esett a nyilt csalási lehetőségekről. Ennek köszönhetően az első 2-3 napban szinte semmi mást nem csináltam, csak az első 1-2-3, hihetetlen könnyű pályákon végigmentem vagy 50-szer és az így felgyülellett hatalmas vagyonomból szépen bevásáróltam verdákat, melyeket 100%-ra tuningóltam és csak utánna haladtam szépen tovább. És bár hosszú volt, meg néha a változatosság is kihalt de...mégis élveztem az utolsó percig.

Skorpio90: Nos, a Kane & Lynch kritika eolvasása után kicsit elkezdtem félni, hogy olyan lesz (egy idő után) mint a Stranglehold (a TimeShift után a legnagyobb csalódás volt John Woo munkája, többet vártam). De aztán arra lettem figyelmes, hogy nem bírom abbahagyni majd egy "bazzzzz ez mekkora pálya volt" kitörés után...stáblista. Voltak benne idegesítő részek persze (védd meg a lányod a négykerekű monstrum ellen) de simán dobogós nálam.
4 | Lacko 2008.02.12. 08:51
Örülök, hogy egy nem-foci sportjáték is bekerült. Utálom a focis játékokat. A tenisz jópofa, feleségemmel szoktunk néha. Bár amióta kipróbáltuk Wii-n a tenniszt, azóta más nem kell. Azt viszont nem értem, hogy egy ilyen klasszikus sorozat, mint a Virtua, miért nem készíti el a teniszprogiját wii-re? Nagyon sokat dobna, ha nem egy szar grafikájú tenisszel kellene játszani wii-n. Viszont a kontroller mindent visz.

padavan: most már erősen ajánlom, hogy próbáld ki az Armed Assaultot! Ha jobban bízol egy Bf2-s véleményében, akkor kérdezd Sabar-t. Az ArmA hatalmas terepen játszódik (sokkal nagyobbon, mint a BF) és tök szabadon csinálhatsz bármit.
McCl@ne
5 | McCl@ne 2008.02.13. 17:55
...és Witcherezni ki fog? ;-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.