Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Creativ3Form blogja

Oscar díj 2008

Creativ3Form | 2008.02.25. 06:13 | kategória: Múúúviz | 7 hozzászólás

Kezdeném azzal, hogy nagy kő esett le a szívemről, amikor megtudtam, hogy nem Albert „fasszopó” Gyöngyike közvetíti az idei gálát. Tavaly elég rendesen felbaszta az agyamat. Nemcsak az igénytelen viselkedésével de különben is…ki a faszom ez? Egy elvonóról szabadult picsa, aki azt hiszi, hogy ha ír egy könyvet a drog meg alkohol problémáiról (meg ismert magyar emberekkel eltöltött éjszakáiról) akkor ő már valaki. Pfffff…egy szánalmas hulladékribancadék, akit bele kéne fojtani az első pocsolyába! Huhhhhh…ez most kellett.
És akkor most a gáláról…újat nem tudott mutatni sőt. Nekem kimondottan unalmas volt. Persze a visszaemlékezések (régi Oscar díjas színészek, rendezők stb.) poén volt de vontatottá tette az egészet. A díjazottak pedig…megérdemelten nyertek. Nem voltak bődületesen rossz döntések se hatalmas meglepetések. Bár az, hogy a The Bourne Ultimatum három, megismétlem HÁROM Oscart is nyert (vágás, hangvágás és hangkeverés) az azért nem kis szó, főleg úgy, hogy egy akció filmről beszélünk. Egyedül a vizuális effekt nyertesét tartottam röhejesnek. Az Arany Iránytű. Látványos meg minden DE KÖZEL SEM ÉRI EL A TRANSFORMERS VAGY A KARIB-TENGER KALÓZAI – A VILÁG VÉGÉN LÁTVÁNYVILÁGÁT! De sebaj…mivel ez volt az egyetlen számomra érthetetlen döntés így hamar túl tettem magam rajta. Az idei gála egyértelmű nyertese a No Country for Old Men (Nem Vénnek Való Vidék) mely a rendezés, legjobb film, legjobb adaptált forgatókönyv mellett a legjobb mellékszereplői Oscart is elvihette, Javier Bardem jóvoltából. Nem kis teljesítményt nyújtott az ipse a pszihogyilkos szerepében. Az egyértelmű vesztes pedig a Vágy és Vezeklés, mely a nyolc jelöléséből csak a legjobb zenének járó szobrocskát rakhatja a polcra…vagy a vitrinbe. Nem is értettem, hogy a rendezőt miért nem jelölték Oscarra. Nem mintha lett volna esélye a Coen fivérek ellen, de Joe Wright tisztességes munkát végzett, megérdemelte volna a jelölést. Összességét tekintve rendben volt a ceremónia. Újat már sosem fog tudni mutatni de a megszokott unalmas stílusát nem veszítette el. Jövőreveletekugyanitt.

A 2008-as Oscar gála győztesei:

Rendező: Joel és Ethan Coen (No Country for Old Men)
Film: No Country for Old Men (Joel és Ethan Coen)
Férfi főszereplő: Daniel-Day Lewis (Vérző Olaj)
Női főszereplő: Marion Catillard (Piaf)
Férfi mellékszereplő: Javier Bardem (No Country for Old Men)
Női mellékszereplő: Tilda Swinton (Michael Clayton)
Vágás: Bourne Ultimatum
Operatőr: Vérző Olaj (Robert Elswitt)
Forgatókönyv: Juno
Adaptált forgatókönyv: No Country for Old Men
Rajzfilm: L'ecsó
Vizuális effekt: Az Arany Iránytű
Hangvágás: The Bourne Ultimatum
Hangkeverés: The Bourne Ultimatum
Díszlet: Sweeney Todd
Jelmez: Elizabeth - Az Aranykor
Filmzene: Vágy és Vezeklés (Dario Marianelli)
Dokumentumfilm: Taxi ti the Dark Side
Maszk: Piaf

Utolsó módosítás: 2008.02.25. 06:20

Hozzászólások

RatBaG
1 | RatBaG 2008.02.25. 13:37
balázs panna se sokkal jobb azzal a hatalmas krumpliorrával...
Creativ3Form
2 | Creativ3Form 2008.02.25. 13:58
Igaz, de ő legalább nem egy elvonoról szabadúlt beképzelt hulladékember! Szimplán csak...sötét a lelkem. :-)
3 | Pyrogate 2008.02.25. 20:09
NCFOM-nek örülök, és persze Daniel-Day LEwisnak is, aki idén minden létező díjat begyűjtött ezzel a szerepével. Ha túlszárnyalta önmagát a NewYork bandáiban nyújtott szerepét, akkor nagyonnagyon meg akarom nézni a filmet:)
4 | dani786 2008.02.25. 21:04
Hali!
én a Sweeney Todd-nak ítéltem volna több kategóriából a díjat... legalábbis Johnny Depp nagyon jól játszik a filmben,meg szerintem zenék terén is magasan a legjobb! Most láttam a moziban, ajánlom mindenkinek! tényleg nagyon jó film...mondjuk igaz ami igaz elég véresre sikeredett,de szerintem pont jó az egész ahogy van, szal nézzétek meg! :)
VodevilX
5 | VodevilX 2008.02.25. 21:50
Én csak Bardem nőjét irigylem :P
Creativ3Form
6 | Creativ3Form 2008.02.25. 21:59
Cruz kisasszonyt? Hm...kicsit túlértékelt nőci, de nem rossz. :-P Aminek naggggyon örültem az az, hogy a Bourne Ultimatum mindhárom jelölését díjra váltotta és ezzel ő lett az este második legsikeresebb filmje!!!! Nem semmi. Kár, hogy Greengrass nem volt ott...kiváncsi lettem volna az arcára. :-)
McCl@ne
7 | McCl@ne 2008.02.25. 22:40
Én mondjuk bejelöltem volna Greengrasst a legjobb rendezők közé is, de mivel az Atonement direktora sem kapott jelölést, így nem ez volt a legnagyobb hiányosság...
De nem győzöm hangsúlyozni: jó év volt, jó nyertesekkel!

Mindez amúgy sem azért fontos, mert az Oscar olyan kurva érdekes és fontos díj szakmai és minőségi szempontból, hanem azért, mert komoly hatással lehet a nyertesekre és a jelöltekre egyaránt, legyen szó akár a DVDmegjelenések minőségéről, akár a rendezők további megítéléséről (értsd: Coenék ezek után könnyebben dolgozhatnak, szabadabb kezet kaphatnak, feltámadhat a western és a noir műfaja is, újra -vagy még inkább- divatba jönnek a bűnfilmek, stb.)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.