Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

csuvi blogja

A mészárszék

csuvi | 2007.11.13. 22:51 | kategória: elmebaj | 1 hozzászólás

Nem tudtam az elmúlt napokban komoly dolgokra koncentrálni, sőt igazából semmire sem, ezért elnézést, amiért fáraszó leszek, de a főzés+sör kombó kikapcsol :DA hithű katolikus, Olíva, az extra szűz leemeltetett a polcról. Már a tűzhely közvetett hőcseréje előtt melegség járta át minden részecskéjét teflonbirodalmába csordogálása alatt: ma végre újra velejéig bűnös eretnekeket piríthat halálra.

Eközben a Bacon ikrek, Berci, Béla, Borisz és Bendegúz (anyatestük brutális lemészárlása után visszamaradt élőhalottak) Hagyma Helgával kötöttek fogadást. Bendegúz ennek kifejezetten örült, hiszen az ismeretlenek között megszokott, unalomig ismert eszmecsere az őket polcokról leemelő, nyomkodó, forgatgató, dögcédulájukat olvasgató, végül szomorú, fancsali, avagy megvető arckifejezéssel visszarakó Istenekről igen csak ingerelte. Nem érdekelte, hogy Helgát a pillanatnyi elmezavar, vagy éppen ideálisnak sosem mondható alakja okán benne lappangó frusztráció késztette az ordibálóverseny kihirdetésére, csak arra koncentrált, hogy most nyernie, nyerniük kell – hiszen a szabály négy az egy ellen szólt.
Magába szívta minden dühét felelevenítve megaláztatásait: az átcimkézést, a zsíros, mégis vékony teste miatti „anorexiás szupermodell” gúnyolódásokat, s alig egy pillanattal társai előtt kieresztette fékevesztett dühét:

- WáööövÁÁííííííííííáááááááááááááá…

- ÁÁÁÁÁÁÁÍÍÍÍÍÁÁÁÁÁÁÁÚÚÚÁÁÁÁÁ –hörr! –szakította félbe őket a hagymanő.

Bendike könnybe lábadt szemmel nézett vesztes csapatára, nem is sejtve, hogy vetélytársuk meccsen kívüli halálsikolyát hallotta imént, amint azt épp kettészelte, majd gyors ütemben darabokra aprította egy jelentékeny méretű konyhakés.

- Ssssshhhhhhhöh, most bánd meg bűneidet! – sercegett fel élvezettel Olíva.
Helga darabjai nem szóltak egy szót sem.
Hasonlóképp szófukarnak bizonyultak a pillanatokkal később érkező, közben megtízszereződött Békön brádák is -nem mintha egy izgalmas vitatéma feldobása bármilyen mértékben is változtatott volna Olíva gúnykacajának hangmagasságán…

Holtnak itt nincs békéje: a kegyetlen Istenség vízben oldva hívta elő leggonoszabb teremtményét, Maggi „minden nap új varázslat” sötét boszorkányát, mely színtelen hangon átkozta el a szerencsétlenül járt társaságot: „ Mexikói csilisbab rágja ki beleiteket!”

Szomorú vég, gondolhatnánk, pedig a hibernációból alig csak felengedett Konzerv Karesz élve boncolása, valamint mélyében nyomorgó Babok Baráti Társasága – kik csak annyit tudtak elmélkedni, mielőtt érdemtelenül szószba fúltak: „Ah, tehát ez a napfény, ez a szabadság?” – sokkalta rosszabbul járt.

Nachosékat egyátalán nem hatotta meg ez az egész mészárszék. Furcsa is lett volna, hisz nem tudtak semmit az imént lezajlott eseményekről; talán ezért is lepődtek meg annyira, mikor nyakukba kaptak egy jó adag lédús hullát, némi reszelt sajtot, majd egyfajta áldozatként végezték egy számukra ismeretlen gyomor-pokolban. Talán a purgatóriumon végigcsúszva még hívőkké is váltak döbbenetükben, bár ezt meg a jól belakott Úr szarta telibe, na.


Hogy értelmet is találjunk az értelmetlenségben, itt az általam oly nagyon imádott csilis bab receptje:

Hozzávalók (2-3 személyre):

30 dkg darálthús
(bacon szalonna)
(füstölt kolbász)
1 fej vöröshagyma
1 apróra vágott paprika
15 dkg paradicsompüré (vagy ízlés szerint – ezt látni kell)
1 konzervnyi vörös bab
2 dl víz/sör

bors
csípős paprika ízlés szerint

Hagyma üvegesre párol.
Közben (aki akar) bacon szalonna bele, izibe.
Darált húst társít, majd ha megpuhult paradicsomszósszal pirít pár percig. (ha nem pirít, cukor kell bele, hogy ne maradjon keserű, de úgy mérlegelni: ez már ápdét tíz)
Felönt víz, fűszer bele. Kolbász is kedv szerint -bár ez sem alapkellék.
Babot el ne felejtsd, baszki!
Összeforral percekig.
Előételként, kis adagban nachossal, amúgy kenyérrel zaba, mint Bud Spencer. (Sóbert Norbi: sírva, puffasztott rizzsel)
Csuvit imába foglal / csuklásra ösztökél.

Utolsó módosítás: 2007.11.13. 22:59

Hozzászólások

Star Wars
1 | Star Wars 2007.11.14. 02:43
"(Sóbert Norbi: sírva, puffasztott rizzsel)"

Eldőltem :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.