Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

Fejbedoblak egy budival/Avagy ingyenes a Half life2 multija(szerkesztés alatt)

cygary | 2008.04.03. 11:52 | kategória: Ingyen van,vigyétek | 20 hozzászólás

A JÁTÉK A HL2 nélkül is működik!

A Half Life kétségkívül mindenidők legjobb FPS-e. Köszönheti ezt remek AI-nek, a pörgős játéknak, a hangulatnak és persze annak hogy a játék minden porcikájából sugárzik az igényes profizmus.
És elérkezett az idő hogy a Steam ezt ingyenessé tegye ezt a gyöngyszemet.
Egy kis kompromisszum ugyan de a játékot ATI és Nvidia-sok más más helyen tölthetik le, ezt a linkgyűjteményben találjátok meg!

Az ökör harcol magába!

Bevallom amikor először indítottam el a gamet( ami megközelíti a 2 gigát is), csalódtam. Egy TDM-es pályán találtam magam, ahol vérprofi emberek ugráltak, buggoltak miközben másodpercenként találtak el engem egy szekrénnyel, lőttek fejbe a magnummal vagy a mesterlövész puskával. Ez a mai napig is így van, ezért a DM, TDM részre nem térnek ki. Persze egy két jó köröm nekem is volt, és persze hogy vicces a körfűrésszel rohangálni de 3 nap után meguntam.
Már gondolkodtam az Uninstallon de a szerverkeresőben megakadt a szemem egy pályán(dobszó,gregórián ének:)
JS COOP

Coop,Puzzle,Fun mapok
A játék igazi sava-borsát ezek a pályák adják.Sorbaveszem őket, remélem lesz időtök olvasgatni miközben töltitek a játékot(megéri!).

A coop műfaj
(Mint ahogy a neve is mutatja) az összefogásra épül. Adott egy pálya, teletömve ellenségekkel(a combine katonáit hanyagolják, általában zombik, vortigauntok és ,,pókok'' találhatók meg), és nektek el kell érni a célt. Ez nem hangzik nagy számnak de a csavar itt jön: minden szörny iszonyúan fel van erősítve, így gyakran öten, hatan sem bírtok eggyel. Persze a pálya sem olyan egyszerű, különböző gombok megnyomkodásával és néha-néha fejtörőkkel dobják fel a hentet. A helyszín végét a boss harc jelenti. Itt combine repülőket kell kiiktatni, persze aknavetőkkel. Ezek egyszerre lőnek, bombáznak szóval unatkozni nem fogtok! Lesz itt harc a levegőben egy repülőn ülve, ravenholm-ban tett látogatás, mocsaras harc, és személyes kedvencem, egy kicsit resident evil beütésű városból elmenekülős dolog!


Puzzle!
Nos ez is az ember végtelen kreativitását bizonyítja. Itt nincsenek szörnyek se fegyverek csak te és a gravity gunod. Meg persze még 10 ember és 50 fejtörő. Minden egyes ilyen pálya 10-12 részre oszlik. Kezdéskor felébredsz egy bizonyos arénában, innen nyílnak a portálok a feladatokhoz. Minden egyes portálban egy egy célt kell teljesíteni. Van ahol ugrálgatni kell, van ahol egy labirintusból kell kikeveredni, van ahol pedig hidat kell építeni különböző platformokból. A cél hogy mind a 12 kapuban található feladatot teljesítsük, és befejezzük a pályát. Apropó nem említettem(többek között) a darus részt amely minden puzzle mapon fellelhető. A hl2-ben található és irányítható darukkal kell átemelgetni egymást. Egyvalaki beszáll a daruba, a többiek pedig egy konténerbe gyülekeznek. A darus megfogja a konténert, és szépen lassal át- avagy fel emeli a többieket. Bent ügyelni kell az egyensúlyra, fent pedig az egyenletes mozgatásra!

És végül a fun pályák!
Ezek a legőrültebb és legvadabb szórakozást biztosító pályák. Ide sorolható a jackass, ahol egy felhőkarcolóról leugorva kell kocsikra, avagy a forgó fűrészbe esnünk, a vidámpark, ahol van hullámvasút, dodgem,antlion-lovaglás(Nem vicc! :D)és vizicsúszda. Ezek egyszeri kipróbálásra alkalmasak, akkor iszonyatosan szórakoztatóak, viszont másodszorra már eléggé unalmasak.

Wake up Mr. Freeman. And smell the ashes...
A végítélettel bajban vagyok. A játék rendkívül élvezetes, effelől kétségem sincs. A gond viszont az apró hibákban rejlik, amelyet ugyan elnézek a moddereknek viszont egyfelől pedig a hajamat tépem miattuk! Kezdve az olyan dolgoktól minthogy a konténerből egyszerűen kicsúszunk ha nem a közepén vagyunk(értsd: a fizika törvényeinek ellent mondva a konténer fala nem állít meg legtöbbször, hanem egyszerűen kiesel), nomeg a néha előfurduló beakadások. A másik dolog az emberek abszolút rossz hozzáállása a játékhoz. Ez nem az a magányos farkas klisé, itt bizony össze kell dolgozni. A legtöbb játékos nem képes feláldozni magát, így kénytelen vagy(már ha az értelmed megvan,ebben bízom ;) az áldozat szerepét bevállalni, és folyton unalmas nyomkodni egy gombot hogy a tömeg haladhasson, és minél előbb végelegyen a szenvedésnek.

Ettől függetlenül a Half Life 2: Deathmatch egy nagyszerű játék. Ha eleged van a hentből, sok a cod(2-4) avagy a battlefield remek kikapcsolódást nyújt ez a játék. Mindenkinek ki kell próbálnia, mivel azt veszem észre hogy egyre több a magyar játékos, így a játék is kellemesebb. Egyedül azt sajnálom, hogy nincs magyar COOP szerver!


Az értékelésem89%
+:-Eredeti ötletek
-Változatos pályák minden nap kerülnek fel új mapok
-Egy jó társasággal akár napokig is eljátszana egy ember
-:
-A játék nagyon cspatfüggő: elég egy hülye ember aki
mindenkinek keresztbe tesz, és elegünk lesz egy életre a játékból
- Apróbb hiányosságok előfordulnak, kisebb bugok

Megtaláltok a Steamen cygary-ként
Szép napot és sok fragot!
-cygaryUtolsó módosítás: 2008.04.03. 15:08

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2008.04.03. 11:55
Igényes cím. ;-)

Értem hogy legalább akkorát akarsz vele ütni, mint a kétségtelenül jó hír - ami számomra új -, de ne vidd túlzásba. Sztem.
cygary
2 | cygary 2008.04.03. 12:02
Megfogadom :) Csak így lényegesen több ember figyel fel! :P
cygary
3 | cygary 2008.04.03. 12:03
Kicsit enyhítek!
LordMatteo
4 | LordMatteo 2008.04.03. 12:11
+be rag :-D

Nem cseszegetlek, csak próbálok segíteni ;-) Viszont elég örvenedetes hír, bár engem nem érint annyira.
cygary
5 | cygary 2008.04.03. 13:50
Miért nem?Bárki letöltheti!
LordMatteo
6 | LordMatteo 2008.04.03. 15:05
Attól még hogy a pakisztáni utcagyerek uganúgy letöltheti, mint én, engem nem érint már semmi a HL 2-vel kapcsolatba :-)
cygary
7 | cygary 2008.04.03. 15:07
XD Ez jó volt! Csak azt hittem hogy azért nem akarod letölteni mert nincs meg a HL2. De mostmár látom hogy azért mert nem érdekel :P
LordMatteo
8 | LordMatteo 2008.04.03. 15:10
Nem azért. Hanem épp azért, mert megvan a HL2 Orange Box is, már untig elegem van a Half Life univerzumból, persze lehet hogy x hónap múlva megnézem mijeza détmács, de nem mostanában.
cygary
9 | cygary 2008.04.03. 15:11
Egyébként mostmár a cikkről is írhatnál Lord valamit!
cygary
10 | cygary 2008.04.03. 15:13
Jah hát mondjuk TF2-vel könnyű elmulatni az időt! Engem bánt ez az Orange box dolog megvárom míg lejebb megy. A black boxot sajnálom, hogy nem került kiadásra!
LordMatteo
11 | LordMatteo 2008.04.03. 15:19
Hát úgy nehéz írni róla, ha fél óránként változik. Legközelebb írd meg előre a cikket, aztán ha úgy érzed hogy kész, akkor dobd fel ide. Így elég nehéz írni róla vmit, ha ötsoronként teszed ki azzal a mostanában sokat emlegetett "készüljönmárelazthaddfoglalkozzammással" érzéssel.
cygary
12 | cygary 2008.04.03. 15:21
Ez tény, most különböző itthoni gondok miatt történt ez így! Legközelebb nem lesz ilyen, és egyben teszem fel.
cygary
13 | cygary 2008.04.03. 15:23
Egyébként próbáltam igényesen írni, és nem elhamarkodni! Nem népszerűséghajhászat miatt írom ezt a blogot hanem magam szórakoztatása céljából. Az hogy látogatják meg csupán hab a tortán.
14 | somesz83 2008.04.03. 15:39
Hogy elekrüld az álladnó szerkesztgetést, javaslom előbb írd meg valami szövegszerkesztőben, piszkozatként. Aztán mehet a feltöltés.
cygary
15 | cygary 2008.04.03. 16:07
Féltem attól, hogyha a wordben írom meg eltolódik a szöveg, mivel annak szerintem más távolságra van a sorvége. De egyébként meg fogom próbálni, köszönöm!
Barthezz
16 | Barthezz 2008.04.04. 01:23
Ember, hülyeségeket már ne írj ;) Semmi köze ahhoz, hogy Word-ben hol van a sor vége, az itteni sorokhoz. Az számít, hogy hol ütöttél a szövegben enter-t, s az alapján alkotja bárhova bemásolva a sortöréseket.
LordMatteo
17 | LordMatteo 2008.04.04. 03:53
Jujj.

Azt hittem azért nem írod meg Wordben mert lusta vagy vmi...:-D
cygary
18 | cygary 2008.04.04. 10:50
LOL azért lusta nem vagyok. XD
Barthezz kösz a tippet, elég láma egy ok volt de tényleg féltem ettől mert már ctrl+v-ztem a fórumba is máshonnan és elég randa lett
cygary
19 | cygary 2008.04.04. 10:56
Azért mostmár várnék a játékról meg a cikkről is valamit :P
cygary
20 | cygary 2008.04.19. 19:14
Kösz Shake! Legalább te letöltötted ;)! Már volt értelme megírni!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.