Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

Blood+: A legaddiktívabb akció,misztikus, thriller sorozat egyben!

cygary | 2008.04.30. 14:22 | kategória: sorozat | 9 hozzászólás

Rengeteg sorozat megy mostanában a tv-ben, nem sorolom fel, van itt doktor, feleség(ek), az örök magyar sorozat, és még sorolhatnám.
Én egy olyan sorozatról számolok be, amit kevesen ismernek, lévén nem túl ismert és elismert ez a műfaj hazánkban.
Igen, mert ez egy anime. És ha ezért nem olvasol tovább, meg kell mondanom ugyanolyan naiv vagy mint az emberek nagy része. Az egy dolog ha nem szereted a rajzfilmes megvalósítást, de az emberek többsége azt hiszi hogy a manga és az anime csupán az ölésről és a kaszabolásról szól. Nos ennél nagyobbat nehezen tévedhetnénk.

Chiropteare
Ez a fura szó, lefordítva denevért jelent. Az opening-ben meg is tudhatjuk hogy néznek ki. Egy katanával hadonászó nő(lány?) vagdos mindenkibe látszólag válogatás nélkül: egyrészt japán katonákat ritkítja, másrészt a fentebb említett szörnyeket, akik valahol a taurenek és a farkasemberek között helyezkednek el. A videó ott ér véget, hogy a nő egy ártatlan anyát öl meg, majd egy pillanat alatt a sorozat zenéje csendül fel.

Saya
Elnézést a nem túl fantáziadús címért, de nem jön most az ihlet. Saya, egy látszólag normális lány, aki együtt él két testvérel(Kai,Ryku) és édesapjával. Egyik nap azonban otthagyja táskáját az iskolában, így éjszaka kell visszamennie. Az események itt indulnak be. Bátjya, Kai utána ered. Saya az iskolába belépve pedig meglátja a szörnyet(Chiropteare). Ekkor lép be a szótlan, egy hatalmas koporsószerű hegedűtokot viselő Haji, aki megmenti Saya-t. Egy kardot nyújt át neki, a lányból pedig előtörnek az emlékek. Szeme pirossá válik, és kihúzza a kardot a tartójából. Valamiféle katana, ami egy kiszögelléssel kötődik a markolathoz. Saya ezzel az éles kis pengével vágja meg tenyerét, és a vér a kardon található bemélyedéseknek köszönhetően bevonja azt. Enyhe spoilerként megmondom( úgyis kiderül) hogy csak az ő vére árthat eme szörnyeknek. Megsebzi őket, majd a denevér szerű szörnyek vére kristályossá válik és elporlad.

Chevalier
A Blood+ hiába szürreális néha, rendkívül izgalmas, és fordulatos. Nagyjából minden második részben történik valamilyen olyan meglepő dolog, amelyet más sorozatoknál legfeljebb egy egy éved végén láthatunk. Visszatérve a japán nyelvleckéhez, Haji is egy chevalier. Az ő feladata hogy élete árán is megvédja Saya-t illetve segítsen neki felkészülni a következő harcra. Van valamiféle megfoghatatlan kötődés köztük( lévén elég sokszor mentik meg egymás életét), de szó sincs szerelemről, inkább olyasféle kölcsönös biztonság.
Az érzelmi szál sincs elhanyagolva, egyrészt a család szétszakadása, másrészt pedig Saya átváltozásai. Mindenki másképpen tekint rá ezután, lévén akármikor átváltozhat egy kontrolállhatatlan szörnnyé.

Boat Movie
Poénosra véve a figurát, ez tényleg egy boat movie. Saya-t és testvéreit magával viszi a Red Shield nevű szervezet, akik meg akarják állítani a Chiropteare-kat és Diva-t. Hogy ki ez a Diva elég későn derül ki szóval nem lövöm le a poént. Annyit elárulok hogy neki is vannak őrzői(Chevalier) ráadásul mindjárt öt, azonban mostmár csak négy mivel Haji mostmár Saya oldalán áll, hogy miért ez még kérdés, de gyanítom hogy a sorozat választ ad rá.
Jah igen, Red Shield. Két fontos embert emelek ki innen. Julia-t a tudósnőt, és David-et a valaha volt veteránt, aki szintén kulcsszereplő. Ez a kis csapat fogja a világot szó szerint bejárni, kezdve kínától egészen oroszországig.

Értékelés
Néhol ugyan kicsit befejezetlennek tűnik az irományom, azonban ezt tudjátok be annak hogy a Blood+ sztorija nagyon összetett, és így is igyekeztem minél kevesebb spoilert belezsúfolni a cikkbe. Más kérdés hogy ezzel lerántottam a leplet egy kupac titokról, de muszáj valahogy felkeltenem az érdeklődést.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, tegyen vele egy próbát. Ha bejön nem tudtok majd felállni a képernyő, avagy a tv elől, mert magával ragad.
Ha nem vagytok benne biztosak, bár nem túl etikus azonban legális
youtube.com ugye tudjátok. Beírni Blood+ és várni amíg betölt. Cselesebbek két ablakot nyithatnak meg, így amíg az egyik részt nézik, a másik vígan betölt :)

Mára ennyi volt kicsik, nagyok, elnézést a nagy kihagyásért de év vége van szabadság meg minden.

Hozzászólások

szbszig
1 | szbszig 2008.04.30. 14:51
Hehe, és nem írtam az első animés blogbejegyzést a fórumon. :p

De legalább enyém az első komment benne! :p
cygary
2 | cygary 2008.04.30. 14:57
Gratulálok :D Egyébként te nézed? Majd egy két dolgot megkérdeznék, mert van ami nem világos :D
szbszig
3 | szbszig 2008.04.30. 15:05
Hihetetlen, de nem. Ezt az egyet nem néztem még egyáltalán. Az elején még a Death Note-tal voltam elfoglalva teljesen, utána meg már csak úgy véletlenszerűen nem akartam bekapcsolódni, mert az olvasottak alapján túl jó sorozatnak tartom ahhoz, hogy össze-vissza egy-egy résszel elspoilerezzem magamnak az egészet, mint ahogy azt általában a jobb sorsra nem érdemes, animaxos sorozatoknál velem megtörténik. Majd egyszer inkább elkezdem elölről rendesen. Majd ha lementek a zh-k és a vizsgáknak legalább a fele...
cygary
4 | cygary 2008.04.30. 15:12
Én is így voltam vele, 12. részig néztem meg, aztán abbahagytam, dogák meg minden death note 3. részéig kukkantottam bele, aztán kíváncsi voltam, de erőm nem volt már újrakezdeni. Aztán egyszercsak nem akartam semmit csinálni, így belenéztem. Tényleg meg kell lenni az időnek, meg hangulatnak mert nehéz letenni, egy egy részt megnézni meg nem olyan jó :D
cygary
5 | cygary 2008.04.30. 15:35
Amúgy tényleg ez az első anime-s blogbejegyzés? :D Ezt nem hiszem el. Valami nagy anime fannak kellett volna ezt a címet kiérdemelnie, én csak ezt néztem eddig!
Malin-
6 | Malin- 2008.04.30. 16:48
Jó hogy rábukkantam a bejegyzésre, emlékeztetett, hogy már egy ideje bele akarok kezdei. :)
Aryx
7 | Aryx 2008.04.30. 18:16
Mióta győzködöm már a népet, hogy az egyik legjobb anime. :) És volt olyan őrült, aki még meg is nézte a kis marketingem hatására... hihetetlen.
Aryx
8 | Aryx 2008.04.30. 18:50
Mondjuk ebbe az irományba pár helyen azért belekötnék... de szigorúan csak kritikai szempontból: szal cigary, ha elfogadsz egy tanácsot, legközelebb ne azt írd le, amit a nézők amúgy is látni fognak, gondolok itt a legelső opening kivesézésére, ill. az első rész cselekményének felvázolására. Inkább mélységeiben érdemes a történetről írni (hol maradnak a Shifuk? pl.), nem úgy, hogy "és akkor ez meg az lesz". Haji "koporsószerű hegedűtokja" pedig inkább csellótok akart lenni szerintem. :) Yah, és ha már mindenáron szóba jött egy opening, én még lazán beírtam volna Hans Zimmer, mint zenei producer nevét a leírásba. Nagyon klassz zenéket válogattak össze.

+ youtube: valamit igazán embedelhettél volna... mondjuk egyik kedvenc openingemet... Na, csak ennyi volt mára.
cygary
9 | cygary 2008.04.30. 18:54
Köszönöm aryx a kritikát, másképp nem okulhatok :D Az openinget pedig be is teszem.
cygary
10 | cygary 2008.04.30. 18:56
Egyébként a történetbe direkt nem mentem bele, nem akarok elárulni semmit, de a kritikát megfogadom mindenképp, lévén más sorozatokról is írok majd!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.