Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

Dead Space

cygary | 2008.05.26. 19:00 | kategória: játék/hírek | 5 hozzászólás

Avagy gondolt egyszer az EA egy nagyot,és rájött hogy bár meg lehet élni sport, és harry potter játékokból is, ideje váltani, és a boldogság, élvezet helyett a félelem és fröcsögés szavakra koncentrálni. És lám: Dead Space!

Egyedül a-zűrben
Elnézést a roppant,,humoros'' főcímért de ebben az időpontban agyam nem fog. Szóval! A Dead Space-ben egy bányászt alakítunk. A címből, és az illető munkájából következhettettek a sci-fi műfajra, ami itt helytálló. A játék története szerint űrmunkásként tévedünk erre a valaha volt bányászhajóra. Azonban a legénység közel sem olyan szimpatikus mint vártuk volna: valamilyen furcsa kór, betegség vírus, vagy az isten tudja mi szörnyekké változtatta őket. Másznak, nyúlnak, csorognak a plafonon, a folyosókon. Szerencsére van nálunk fegyver is. Szerencsétlenségünkre ez egy lángvágó szerű kézifúro amit bányászatra használnak, de krízis esetén szörnyek puffogtatására is használható. Egyébként fegyverek terén nem leszünk elhalmozva: főként bányászeszközöket, és a hajón fellelhető puskákat vehetjük magunkhoz, minimális muniócióval, értelemszerűen egy bányászhajón nem mindenhol találni lőszert.

A ruhánk
A játék másik érdekessége hogy semmiféle kijelzőt nem használ, ami ma már sok-sok játékban feltűnik, de itt egész érdekesen kivitelezték. Szóval van nekünk egy bányászatra használt páncélünk. Elég erős, hő-ütésálló, ami nekünk pont kapóra jön, de azért halhatatlanok nem leszünk. Ennek egyik oka lassúságunk. Sétálva tudunk csak lőni, és célozni, mivel futás közben elég arra koncentrálni hogy megtudjuk mozdítani ezt a böhöm védőfelszerelést. Így feltehetően sokszor kell majd döntetünk: hasznosabb-e hogy most megpróbáljuk elintézni ellenfeleinket, vagy inkább a futás mellett döntünk, bizakodva abban hogy nem egy beomlott folyosó, vagy még több monszta felé futunk. Jah igen kijelző: töltényeink mennyiségét a fegyverről olvashatjuk le, életerőnket pedig a főszereplő gerincén végigfutó kék, bekockázott vonalon láthatjuk. Ha ez a csík már csak a derekunkig ér, és pirosan villog biztosak lehetünk benne hogy nagy pácban vagyunk.

Dobok egy kis videót ide nektek, csak hogy legyen elképzelésetek a borzasztó atmoszféráról, no meg egy képet is, csak mert ilyen jószívű vagyok:)

Utolsó módosítás: 2008.05.26. 19:04

Hozzászólások

1 | padavan 2008.05.27. 10:55
Én eztet itt mostan várom. Remek elgondolásnak tűnik, hogy nem lesz semmiféle kijelző, még RTL Klub logó sem.

Amúgy ez egy mán sokkal jobb bejegyzés, mint amazok voltak vala.
cygary
2 | cygary 2008.05.27. 13:15
Ezt jó hallani, és köszönöm! Most ráálltam a játékhírekre, jól is érzem magam miközben csinálom, meg látom nektek is öröm :)
davkar9
3 | davkar9 2008.05.27. 18:07
Az én érdeklődésemet is felkeltette már ez a játék, gondoltam is rá hogy ideje lenne topicot nyitni, csak én PC-s bejelentéssel sehol sem találkoztam még.
4 | Playbahnosh 2008.05.27. 22:26
Hmm... Doom3 kontra Red Faction? Ehh. Lehet, hogy egy cinikus állattá váltam, aki semminek sem tud örülni, de ez engem nem villanyozott fel túlságosan. Megint egy három színt használó játék (barna, fekete, torkolattűz), aminek semmi sztorija, semmi játékmenete csak mész és ölöd a gagyibbnál-gagyibb szörnyeket. Ezt kb a Jericho magasságában meguntam végképp. Ha ilyet akarok játszani, ott a Silent Hill sorozat, annak legalább sztorija van. Ez inkább egy huszadrangú Doom3 klónra hasonlít néhány újítással.

Azt meg kell hagyni, hogy a kijelzők elhezése ötletes. Már csak azt nem értem miért nem lehet kijelző? A HL2-n is van HUD mégis egy fasza játék. Vagy csak én vagyok régimódi... Na meglássuk mi lesz ebből...
cygary
5 | cygary 2008.05.28. 13:13
A sztoriról még nem sokat tudni, de lesz, egy trailerben volt róla szó. Kijelzővel is jó horror játék lenne ebből, azonban így hogy az egész képernyőt belátod szerintem jobb a hangulat! És ez nem agyatlan shooter lesz, lévén úgy pár perc alatt megdöglenél benne. Túlélő-horror ;)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.