Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

Mass Effect- Kasztok, Te melyiket választanád?

cygary | 2008.06.16. 14:43 | kategória: Fókuszban | 23 hozzászólás

A játék elején miután megalkotjuk karakterünket, kiválaszthatjuk hogy merre szakosodjunk. A felsorolt 6 kasztból csemegézhetünk, nehéz dolgunk lesz, lévén mind nagyon jól kitalált és egyensúlyban lévő lehetőség.

Soldier(Katona): Nevéből nem nehéz kitalálni hogy ő bizony a fegyverekhez ért a legjobban. A harcmező urai, egyaránt kezelni tudják a pisztolyokat, gépfegyvereket is, magasabb szinten pedig mesterlövész és shotgun fegyvereket is magukévá tehetik. Viselni tudják a közepes páncélzatot, és ha erre gyúrunk rá, akár a nehéz páncélt is használhatják.

Alap képességek:

/Pisztolyok(használata)
Gépfegyverek(használata)
Harci páncélzat(először közepes, majd fejleszthető nehézpáncélra)
Erőnlét

Tanulható képességek:

/Shotgun(használata)
Mesterlövész puskák(használata)
Elsősegély
Assault Training


Engineer(Mérnök): Igazi specialisták. A kezükön lévi OmniTOOL nevű szerkezettel(egy hologram-kezelőfelület) hatástalanítani tudják az ellenséges szerkezeteket, pajzsokat és akár fegyvereket is. Később arra is van lehetőségük hogy pajzsokat rakjanak csapattársaikra, és gyógyíthatnak is.

Alap képességek:

/Pisztolyok
Elektronika
Elektronikus szerkezetek elpusztítása
Elsősegély

Tanulható képességek:

/Alap védőfelszerelés(könnyű páncél)
Reverse Engineering(ellenfelektől lophatunk technológiát)
Védőpajzs
Gyógyászat


Adept(magyarul??)
Az Adepteknek biotikus képességeik vannak. Bár könnyű páncéllal és pisztollyal fegyverkezhetnek az igazi erejük a beültethető implantok képében mutatkozik meg. Ezekkel tárgyakat és ellenfeleket emelhetnek fel, vagy lökhetnek el, védhetik a csapatot és hatástalaníthatják avagy elpusztíthatják ellenfeleiket.

Alap képességek:

/Alap páncél(csak könnyű)
Lökés/Dobás
Barrier(szó szerinti fordítás: akadály)
Warp(hajlítás, görbítés)

Tanulható képességek:

/Pisztolyok
Felemelés
Erőtér
Fekete lyuk( eez jól hangzik :)

Most pedig következzenek az alap kasztokból kevert karakterek, amelyek méginkább megnehezítik döntésünket ;)

Inflator(???)Katona- Mérnök
Az Inflátorok egyesítik a harci, és mérnőki képességeket, és arra specializálódtak hogy távolról eliminálják ellenfeleiket. Ugyan ki lettek képezve az OmniTOOL használatára, de inkább a pusztító, és offenzív képességekre fókuszálnak, a gyógyítás helyett. Pisztollyal támadnak, de megtanulhatják kezelni a mesterlövész puskákat is.

Alap képességek:

/Pisztolyok
Tactical Armor( először könnyű majd közepes)
Elektronika
Elektronikus szerkezetek elpusztítása

Tanulható képességek:

/Mesterlövész puskák
Erőnlét
Pajzsok
Elsősegély


Vanguard Adept-Katona
A Vanguardok biotikus harcosok. Kombinálják a támadó implantokat,
és a harci képzettségüket hogy gyorsan likvidálják az ellenséget, mivel közelről halálosak! Akár pisztolyokat és shotgunokat is használhatnak, a közepes páncélzat mellett.

Alap képességek:

/Pisztolyok
Erőnlét
Lökés/Dobás
Warp(görbítés, hajlítás)
Tanulható képességek:

/Shotgunok
Tactical Armor(könnyű majd közepesÖ
Emelés
Barrier(akadály)Sentintel(Őrszem) Adept-Mérnök
Az Őrszemek a biotikus képességek és a technika mesterei.
Általában implantokat, és gyógyítást használnak hogy támogassák társaikat, de ellenfeleiket is támadhatják elektromos fegyvereikkel.
Csak könnyű páncélt használhatnak, még fegyvereket sem.

Alap képességek

/Lökés/Dobás
Barrier(akadály)
Elektronika
Elsősegély
Tanulható képességek

/Felemelés
Védőpajzs
Elektronikus szerkezetek elpusztítása
Gyógyászat

Hát ennyi lenne az összefoglaló a kasztokból. Kíváncsi vagyok hogy ti melyiket választanátok, kérlek írjátok le! A kasztok információit teljes egészében én fordítottam a hivatalos honlapról. Remélem jóra sikeredetett, sokat dolgoztam vele! Ha elolvastátok köszönöm!

(UI: Személyes kedvencem a Mérnők. Már csak 2 nap is belekezdhetünk a kalandokba! ;)

Utolsó módosítás: 2008.06.17. 13:28

Hozzászólások

Creativ3Form
1 | Creativ3Form 2008.06.16. 14:50
Nos én a Soldier(Katona) kasztot választottam. Minden fegyvert tud használni, minden páncélzatot tud viselni és a lényeg, hogy az életereje szépen lassan, magától visszatöltődik. Erős karakter, és ha már az emberiségnek szüksége van egy hősre, akkor az legyen az erő mintaképe. :-)
2 | padavan 2008.06.16. 14:50
Egyértelmű: Adept.
cygary
3 | cygary 2008.06.16. 14:51
Pada: Az Adepttól kicsit tartok. :D Bár mindig is az ilyen varázslós dolgokat választottam az RPG-kbe fegyver nélkül nem túl gyenge?
4 | padavan 2008.06.16. 14:56
Fingom nincs, még nem játszottam vele egy másodpercet sem, hála a király magyar terjesztőnek. Tippeltem. :)
cygary
5 | cygary 2008.06.16. 15:03
XD Az más :D De azért mégiscsak kényelmesebb így magyar felirattal megkapni a játékot, hiába az angol tudás RPG-nél jobb hogyha olvasás közben csak a döntésre gondolsz és nem kell közben fordítanod az agyadban.
LordMatteo
6 | LordMatteo 2008.06.16. 15:45
Adept, esetleg Vanguard.
cygary
7 | cygary 2008.06.16. 15:46
Látom sokaknak bejön ez az implant dolog :)
8 | somesz83 2008.06.16. 15:53
Kezd érdekelni ez a gamma...
LordMatteo
9 | LordMatteo 2008.06.16. 15:55
Eddig ketten vagyunk, akik Adeptet jelöltek :-)

Amúgy regényeddel mivan?
McCl@ne
10 | McCl@ne 2008.06.16. 16:13
Szerintem meg szar az egész rendszer, de ha már így összefoglaltad -ami elég jól sikerült-, akkor adept vagy vanguard, de inkább adept, azzal nehezebben csábulok el, hogy pisztolyozzak, ami amúgy baszott erős lett (elsőre soldierrel mentem neki).

Én amúgy maximálisan a teljesen szabad, kasztmentes karakterépítésben hiszek, pl. amilyen a Falloutok zseniális és überelhetetlen (ezt mondjuk az Arcanum cáfolta és lopta is egyben) S.P.E.C.I.A.L. rendszere, ahol TENGERNYI tulajdonságból pakolsz arra, amire kedved szottyan, de minden jól jönne és nem tudsz mindent kimaxolni!;-)

(amúgy a játékról majd írok bővebben egy bejegyzést, ha végigvittem, de patch nélkül neki sem állok)
cygary
11 | cygary 2008.06.16. 16:35
McCl@ne: Örülök hogy ez a véleményed a cikkről. Egyébként a kasztoknak én sem örülök, de remélem a világ meg a fajok majd kárpótolnak.
LordMathaus: Regényemmel az a helyzet hogy most totál megírom a sztorit, és ha kész a storyboard akkor rakom fel a többi epizódot a nagyobb csavarok érdekében :)
12 | .:[Kain]:. 2008.06.16. 19:11
cygary: én speciel nehezen tudnám elképzelni pl. az Oblivion-t magyar felirattal, vagy isten őrizz magyar hanggal. nem kell ám olyan sokat törni a fejed a fordításon, ha már pár éve játszol angol játékokkal, meg láttál pár filmet ;)
cygary
13 | cygary 2008.06.16. 20:33
Magyar hang? Isten őrizz jól mondod :) Magyar szinkron ritkán jobb mint az eredeti, no meg nem követi az angol szájmozgást sem szóval eleve kuka. Persze értem én, nekem sem annyira nagy gond az angol nyelv, de szép gesztus a fordítás!
xeLaR
14 | xeLaR 2008.06.16. 20:38
Első végigjátszásra Vanguard-dal mentem, és sztem jó kis kaszt. Pisztoly+shotgun a legjobb párosítás és a Throw+Lift kombinációval szinte verhetetlen. Legalábbis a játék végére ezt tapasztaltam (throw+shotgun kimaxolva, lift a feléig)
Szal sztem a Vanguard is elég jó...

Most Infiltrator-ral megyek, és már az elején nagyon tápos (pisztoly+sniperrifle alapba megkapod, és pluszként még kaphatsz egy másik fegyvert), a tech-ekkel még nem nagyon hülyéskedtem...de majd az is meglesz...
cygary
15 | cygary 2008.06.16. 20:52
Ahogy így mondjátok egyre szimpatikusabb ez az Adept kaszt. A harcos Wrex csapattárs lesz mindenképpen Én meg támogató(bb) féle leszek :)
Aztán persze más kasztok következnek, de azért egy technikus beszámolót meghallgatnék!
16 | padavan 2008.06.16. 22:26
McCl@ne, ha így folytatod, csütörtökön baszok megvenni ezt a szart. :D
17 | Playbahnosh 2008.06.16. 22:58
Soldier, természetesen. De csak azért, mert van Assault Rifle skillje és tud Heavy Armort használni, ami a többi kasztról nem mondható el. Igaz egész szépek a varázslatok, de hatásfokban nem érhetnek fel egy jó öreg Assault Rifle-el. :D Csapattársnak meg a két techeset viszem mindig, mert egyedül nem tudok ládákat nyitogatni. A Quarian-t és a Turiant. A Krogan, a kék csaj és az ember csaj nagyon ritkán van bevetve.
cygary
18 | cygary 2008.06.17. 09:46
Én mindenképpen támogató akarok lenni mert wrexet magammal kell vinnem( iszonyatosan menő társ :D) szóval tech leszek. Persze lehet hogy az sem rossz arány ha 2 soldier megy csatába... hm... :D
19 | Sev77 2008.06.18. 14:41
én soldier lennék vagy pedig támogató mind a kettőnek hasznos képességei vannak... amúgy a regényeddel mi van? mert szerintem nem kéne befejezni és ezzel mások is így vannak legalábbis én így gondolom...
cygary
20 | cygary 2008.06.18. 14:43
Köszönöm Sev hogy ezért az egy kommentes regén zaklatáshoz sikerült regiszrálnod :D Remélem a jövőben is szabotálad itteni tevékenységemet és emlékezteted a jónépet hiányosságaimra.
MSN-en nem elég? :P
21 | Sev77 2008.06.18. 14:47
már régóta regisztrálva vagyok de ne zavarjon...nehogy azt hidd hogy majd ezért regisztrálok
cygary
22 | cygary 2008.06.18. 14:49
Jah igen látom aktív is voltál köhm ... :P
23 | Sev77 2008.06.18. 14:54
én csak olvasgatni szoktam nem nagyon írok ezért nem is szoktam mindig bejelizni

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.