Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

Evolúció #5: Őrangyal

cygary | 2008.07.11. 19:38 | kategória: Evolúció(regénysorozat) | 12 hozzászólás

elaccy örömére a második évad most egy kivételesen hosszabb epizóddal kezdődik ;)

6 nappal a Moszkvai találkozó előtt

A Moszkvai rendőrautó befordult a Mahagony olajfinomító elé. Mia rögtön kipattant az ülésből és a csomagtérhez sétált. Felhajtotta majd kivette a drótvágó ollót és a fényképezőgépét. Ledobta holmiját a földre azután hatalmas lendülettel lecsukta a csomagtartó ajtaját.
-Óvatosan azzal a kocsival! Kiabált Nick. Ezekután ő is kiszállt a kocsiból és rágyújtott egy cigarettára. Nekidőlt az autónak, kezét az öngyújtó elé tette hogy a hideg orosz hóesés ne akadályozza a dohány meggyulladását.Ezalatt Mia átugrott az út és a kerítés közötti árkon, és elkezdte vágni a drótkerítést.
-Tudod, mivel én egy 165 centis nő vagyok-összeszorította az olló két fogóját majd egy rántó mozdulattal eltépte a legelső drótszálakat- te pedig egy közel 90 kilós férfi nagyon lovagias lenne ha segítenél.
Nick elmosolyodott:- Azért azt ne felejtsd el, hogy te akarsz mindenáron betörni egy olajfinomítóba. És különben is nem akarom hogyha elkapnak az ujjlenyomatom rajta legyen.
-Dehát ez a tiéd. Eleve rajta van a lenyomatod-eközben még pár drótszálat sikerült átvágni ám a lendülettől hanyatt esett a hóban.
-Ecetbe áztattam.
-És az-kezével felnyomta magát a földről- lehozza az ujjaid nyomát.
-Nem tudom de legalább már nem rosdás. Nah sikerült már?
-Egy pillanat és kész.
Nick még egy egy utolsót szívott a bagóból. Megfordult és szintén átugrotta az árkot.
-Elkéstél te hős lovag. Már átvágtam.
-Gratulálok. Most pedig siess mielőtt elkezd világosodni.
***
Mia a hangárok között futott. Teherautók, terepjárók és egyéb szállításra szolgáló járművek voltak bennük. Azonban egy kisebb épület megragadta tekintetét. Hatalmas piros betűkkel volt ráfestve a betonbódé falára: Raktár.
,,Eeezaz! Ezt kerestem. Itt biztos találok valami infót''
Bekukucskált az ajtó alatt,(lévén kulcslyuk nem volt)de nem látott benn senkit. Zsebéből kivette a fényképezőgépet. Még a bátjyától kapta tavaly karácsonyra de eddig nem igazán használta. Tipikus turista fotómasina.
,,Még ki sem próbáltam.Hmm... 5x optikai zoom és 10 megapixel. Egész pofás egy ilyen kis géptől. Úgytűnik nem kéne lenéznem a bátyám ajándékait!''
Óvatosan kinyitotta a nehéz, fémből készült ajtót ami irdatlan csikorgást produkált.,, A kurva életbe!''Idegesen hátrafordult és meglátta amint korülbelől 300 méterre két fegyveres őr járkál.
,,Katonasági egyenruha? Érdekes...''Gyorsan becsukta maga mögött az ajtót és elkezdett kutatni az íroszal fiókjaiban. Számlák, részvényeke, dolgozók bérének adatia. Semmi érdekes. Dühösen tolta vissza a fiókot helyére és a nagy lendülettel eldőltötte a szekrényt ami ráborult a fém irattartókra így hatalmas lármát csapva.
,,Bassza meg, bassza meg! Hogy lehetek ennyire szerencsétlen!''
Nem tudta mit tegyen. Kinézett az ablakon és látta ahogy a két fegyveres férfi felé fut. Megfordult és a hátsó kijárat felé indult mindenféle információ nélkül. A kilincsélt nyúlt amikor a katonák betörtek az ajtón!
-Álljon meg! Orosz katonákhoz hívon Ak47-esükkel pont Mia felé irányították fegyverüket.
-Ki maga? Mit keres itt?-ordibálta az egyik férfi.
-Én...- A semmiből előtűnt egy nő, felkapta Miát majd megint köddé vált. A lány úgy érezte mintha egy autó ütötte volna el. Mikor kinyitotta szemét már egy erdőben voltak.
-Te, ki vagy? Mi... mi volt ez?
-Én sem tudom a nevem-válaszolta a hófehér kabátba és nadrága öltözött nő akinek az arca sem látszott a kapucni miatt.
-Pár nap múlva megkereslek.A barátodnak mondd meg hogy 23.25-kor tűnjön el a házából.
-És te mit kerestél itt?
-Egy dossziét. Magamról.
-Mi volt a neve?
-Nulladik projekt.- Azzal a nő megint köddé vált
****
23.20
Nick az ágyban forgolódott. Egész végig azon gondolkozott amit Mia mondott. 23.25-kor tűnjön el a házából.
,,Nagyon zaklatottnak tűnt. Nem tudom mi történhetett vele bent''
Felkelt az ágyból majd feleségét és felébresztette.
-Hozd a gyerekeket!
-Hova megyünk- kérdezte Nick felesége álmosan.
-Ki a ház elé.
-De miért az éjszaka közepén.
-Csak hozd őket az istenért.
***
23.25
Nick és a családja a szemben lévő ház gyepére parkolt a kocsival. Onnan nézték a házat.
-Én még mindig nem értem mi a szart keresünk itt. A gyereke félnek. Nick mondd már el miről van szó.
-Én sem tudom. Mia azt mondta hogy valami történni fog.
-Az a bolond nő...
Egy hatalmas robbanás hallatszott, majd a lángtenger kivágta az ablakokat, a ház falát és a tetőből is darabokat szakított ki. A hatalmas törmelékek szanaszét repültek a frissen vágott füvön. Nick fél háza eldőlt.
-Mi a szar volt ez Nick? Mi történt- Ordította a felesége.
Az sötétbe burkolódzott utcában lassan felgyúltak a fények ahogy a meglepett szomszédok kikászálódtak az ágyukból. Pár perc múlva az utca tele lett emberekkel.
-Nem tudom mi történt- dőlt háta Nick az autó ülésén- de ha nem hallgatok Miára mind meghalunk. Ezzel feleségével egymásra néztek...

Ezentúl minden bejegyzésnél( ha van kedvetek) 1-5 pontig értékelni lehet az írást. Nem csak regénynél, híreknél, zenéknél mindennél. Előre is köszönöm az együttműködést!

Utolsó módosítás: 2008.07.11. 21:14

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2008.07.11. 20:02
Nem rossz, bár az ugrások engem kicsit zavarnak, túl nagyok, kicsit talán többet kéne az átvezetésre fordítani. A történet viszont egyre jobban halad, és egyre érdekesebb. Amolyan Heroes-féle lesz? :)

Várom a folytatást!
cygary
2 | cygary 2008.07.11. 20:05
Az ugrások lehet túl nagyok ezen legközelebb javítok :D A történet pedig lehet hasonlítani fog a Heroesra de nem az afféle hősökre(illetve nem csak) fog fókuszálni :P
3 | Szekuj 2008.07.11. 20:23
Óó de rendes vagy. Kössz! =]
cygary
4 | cygary 2008.07.11. 20:25
Szívesen :D Amúgy sztoriról vélemény? ;)
5 | Szekuj 2008.07.11. 20:37
Ez is jó, de megint vissza kellett olvasnom egy picit az előző részeket, hogy tudjam miről van szó =]
A csaj fehérben csaknem teleportálni tud? Már alig várom, hogy kiderüljenek a dolgok. (Ami remélem még pár évadig nem történik meg. =])
cygary
6 | cygary 2008.07.11. 20:42
Haha inkább azt kérdezd mit nem tud. Hiszen ő a nulladik projekt! :D
7 | Sev77 2008.07.11. 22:27
5-öt adok csak így tovább :)
cygary
8 | cygary 2008.07.11. 22:34
Ááh milliók fognak irigyelni amiért te pontoztál legelőször a blogomban :D Egyébként kösz!
LordMatteo
9 | LordMatteo 2008.07.11. 22:40
4 :-)

Kicsit zavaros még nekem, késöbb majd több mindent megtudok.
powerhouse
10 | powerhouse 2008.07.12. 09:36
De mennyiből öt meg négy?
LordMatteo
11 | LordMatteo 2008.07.12. 12:10
"Ezentúl minden bejegyzésnél( ha van kedvetek) 1-5 pontig értékelni lehet az írást. Nem csak regénynél, híreknél, zenéknél mindennél. Előre is köszönöm az együttműködést! "

:-D

Ha öt a legjobb, akkor 4, kicsit hiányolom még a párbeszédek és a cselekmények pontosabb kidolgozását, nekem "túl gyors" a sok párbeszéddel. Bár a léc túl magas, ha Dealer Cainjával dobálozok, de ha átolvasgatod, cygary, érteni fogod mire gondolok. ;-)
cygary
12 | cygary 2008.07.12. 15:35
Persze értem én :D Nem is kérem hogy azzal összehasonlítsd :)
Ezeket vegyétek amolyan szárnypróbálgatásoknak mert azok is: ez a regénysorozat nem a hosszú körmondatokról és a mesterien megfogalmazott izé.. fogalmazásról szól :D Én ehhez nem is igazán értek, én csupán a sztorit tudom jól csavargatni. De még van időm kiforrni :D

Powerhouse: mennyiből öt meg négy? LOL? :D 1-5-ig lehet pontozni.

UI:LM: Egyébként meg ízlések is pofonok :D Nem speciel Cain-ra gondolok(ne is hozzuk fel, mindenki tudja hogy az egy külön kategória). Ezt arra értem hogy én speciel az ilyen pörgős, gyors dolgokat szeretem mind regényben,filmekbe,sorozatokban. Szóval én eleve nem is fogok írni 3 oldalas környezet és karakterjellemzéseket, de értem mire gondolsz és legközelebb figyelek rá :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.