Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

Megíratlan Regényeim

cygary | 2008.08.21. 11:19 | kategória: regény | 8 hozzászólás

Az utóbbi két évben sok regénybe belekezdtem, és keveset fejeztem be. Nah jó, ha őszinte akarok lenni egyet sem. De gondoltam megosztom veletek elmém szüleményeit, hogy aztán a publikum bírálhassa azt. Ezek a regények csupán azok melyeknek sztorija teljesen megvan, tehát kerek, egész történetek.( Kivétel a fagyás és az Őrangyal,azok átmenetek) Később feldobom azt a hét-nyolc alapsztorit it amelyeknél csupán a történet váza van meg. Az Őrangyal és a Fagyás is ilyesmi, csak egy kicsit jobban kidolgozva. Címek csak tagolhatóság kedvéért vannak, ennél nyílvan jobbat facsarok majd ki magamból. Véleményt ezúttal is várok, jó szórakozást!

Vérvonal
Életem legelső regénye, amely a mostani izgalmas (nem hurrogni) vonalat követi. Erősen Da Vinci kódós beütés lévén annak olvasása közben fogalmazódott meg bennem anno 13 évesen. Kereszteslovagok örökösei, bla bla fel kell kutatni a legújabb vérvonalat egyetlen eredeti ötlet, hogy a végén a főhős áttér az addigi gonoszak oldalára így szembekerül addigi társával.

A Próféta
Egy nő (sajna nevekre nem nagyon emlékszem) húga baleset szenved, állapota kritikus. Azonban Amy(nevezzük ennek) levelet kap. Valak azt állítja, hogy negyven napon belül megölia húgát. Bizonyítva tetteit minden nap újabb áldozatokat szed. A történet negyven nap eseményeit meséli el, miközben a gyilkos után futnak, mivel húga elszállítására nincs esély. A végén kiderül hogy a gyilkos a lány családja, valami rituális dolog miatt és a húg balesete csak csapda volt. Talán nem valami nagy durranás de egy tűrhető B mozi kijönne belőle:D

Túlvilági történetek
Ez afféle novella-csokor lett volna. Történetek az újjászületésről, a halálról. Szellemek, lélekvándorlás, gyilkosság, és a lélek történetei. Vajon van-e lelkünk, vagy a szeretet, a harag, az irigység, a fájdalom és a szerelem csupán biolűgia folyamatok. Létezik-e a túlvilág, és milyen hely lehet? Léteznek szellemek, olyan emberek, akik már látták és tapasztalták a természetfelettit?

Fagyás
A világ megfagyott. Nem tudni miért, mikor és hogy mi történt. Alig pár ember él már a földön akik egyszercsak felébredtek. Utolsó emlékeikben még rendes életüket tengették majd lefeküdtek aludni és reggelre egy vízzel elöntött és megfagyott metropoliszban ébredtek fel. Kénytelenek fegyvert ragadni és túlélni ugyanis a szerencsétlenül járt, megfagyott emberek nem békében nyugszanak. A táplálék utáni hajsza hajtja őket, az élő emberek húsára vágynak. A helyzetet csak tovább bonyolítják az embereket figyelő csuklyás lények, akik néha segítik őket, néha pedig a halálukat akarják. Nem tudni hogy kik vagy mik ezek a lények de egy biztos: ők tudják, mi történt Földünkkel.

Evolúció
No hát igen az én kis kedvencem :D Nem véletlen összes regényem közül ez a legeredetibb és a legkidolgozottabb egyetlen gond, hogy ebből ti még semmit sem tudtok. Pedig ha tudnátok hogy a regény felénél jö*cenzúra by elmariachi* a *cenzúra* de ez még semmi, mert kiderül hogy *cenzúra* és *cenzúra* miközben *cenzúra cenzúra* de még mielőtt az emberek *cenzúra* azelőtt a *cenzúra* *cenzúra* és a *cenzúracenzúracenzúra*. Jah és a könyv vége felé pedig*CENZÚRACENZÚRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA* Huh jó mi?

Őrangyal
Minden embernek van őrangyala. Vigyáznak életünkre és ha kell emberi alakot öltve beavatkoznak sorsunkba. Micheal-Mark Johnson gyilkosságot követett el ezért a Tanács meg akarja vonni tőle őrangyalát Lethet. Azonban Leth szerint Mich nem önszántából követte el a gyilkosságot. A Tanács azonban nem enged így kénytelen megszegni a szabályokat és engedély nélkül kideríteni hogy mi történt Micheallel és miért akarják minél előbb eltenni láb alól kegyeltjét. Néha az angyalok sem olyan ártatlanok mint ahogy elsőre látszik. És erre Leth is rájön...

Hozzászólások

1 | Ákos2 2008.08.21. 13:08
A Fagyás izgalmasnak hangzik, a többi szerintem elnagyolt kicsit, nem sok konkrétum van bennük.
Én általában az ötleteim felét szoktam megvalósítani, de számszerűleg nem tudom, két év alatt hány művet írtam meg - egyet már kiadtam, és mostanában (szeptember közepén) jön majd a következő.
Igazából nem is tartom számon azokat a műveket, amiket nem fejeztem be. De szerintem a Fagyáson még gondolkodhatnál... klassz mű lehetne! ;)
2 | elmariachi 2008.08.21. 13:50
zseniális dolog a cenzúra...:D azt az érzést kelti, hogy még soha ilyen közel nem volt hozzánk a hőn áhított információ... csakhát egy nem túl népszerű intézmény közbelépett...
azt hogy nekem mi közöm ehhez, azt nem igazán értem, de helyes, így tovább, tessék sokat írni!
Barthezz
3 | Barthezz 2008.08.21. 14:00
Hmm, kisebb koromban, úgy 10-12 évesen én is belefogtam 1-2 regény írásába, de én sem fejeztem be egyiket sem. Mindig meguntam az éppen aktuálisat és elkezdtem egy újat írni... Mondjuk mai szemmel nézve enyémek igencsak gagyik voltak ;-)

Nekem amúgy a felsoroltak közül a Túlvilági történetek tűnik a legérdekesebbnek, a benne boncolgatott témák miatt.
cygary
4 | cygary 2008.08.21. 14:41
Igen a fagyás tényleg faja :D Neked meg az a közöd van ehhez hogy csak beírtalak. :D Barthezz neked is kösz hogy benéztél, nem tudtam hogy az ilyesféle témák iránt érdekelt vagy.
Barthezz
5 | Barthezz 2008.08.21. 14:44
Szoktam olvasgatni a blogodat, egyedül a játékokkal kapcsolatos írásaidat nem lesegetem, mert FPS-ek terén abszolút nem vagyok otthon ;-)
LordMatteo
6 | LordMatteo 2008.08.21. 14:53
A Fagyás kicsit Resident Evil-feelinges, bár ott a sivatagodás rlz :-)

Vmelyiket feldobhatnád, engem a túlvilágos érdekelne.
powerhouse
7 | powerhouse 2008.08.21. 15:30
A Fagyás szerintem egyértelműen 28 days later-höz hasonlít. Csóka felébred, és minden romokban, aztán jön a többi 'ember'.
8 | somesz83 2008.08.23. 20:03
Hehe! Nekem van egy befejezett regényem. 16 évesen kezdtem és olyan 20, 21 évesen fejeztem be. 35 fejezet, fantasy a tesómékkal 1995 - ben kitalált világban. Büszke vagyok rá! :) Leginkább arra, hogy befejeztem. :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.