Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

Óó, te isteni Source!

cygary | 2008.10.01. 18:25 | kategória: source-mod | 6 hozzászólás

Miután Germi riválisom eltért a játékok útjáról így éreztem itt az idő lecsapni. Nincs is jobb dolog mint a Steamen éppen aktuális Source modokat tesztelgetni. A kritérium mindössze annyi hogy legyen source motor hajtotta játékunk, ss ugye a Half life 2: DM ingyenes, kukkantsatok a linkgyűjteménybe. Szóval multiplayeres zombizás és középkori várkastélyozás, továbba mesteri kreativitásról tanúskodó Single pályák. Hell yeah!

The Awakening
Aki egy kicsit is foglalkozott a half life 2 modjaival annak ez a cím már rémlik egy kicsit. Persze biztos nem próbáltátok ki de soroljuk is fel miért hibáztatok. Hangulatos bevezetőben egy lázadó bázist rohamoznak meg a combine erői. Annak rendje és módja szerint mindenkit kinyírnak, illetve majdnem. A HL2 előfutáraként láthatjuk ahogy Kleiner és Barney elmenekül, hátrahagyva a Gravity Gunt(majd építünk egy másikat felkiáltással :D)mi pedig G-Man áldásos tevékenysége folytán jutunk újra élethez. Miután kimászunk kapszulánkból beindul az izgalom.

Nosztalgikus érzés fogott el mikor a először pillantottam meg a combine erőtereket és zárakat, és osontam el az első pár rendőrségi egyed mellett. Nemsoká találkozunk Mossmannel is, akinél felvehetjük a Gravity Gun-t amit megmenekített(figyelitek, a Gravity Gun-t mi elvittük, a Half Life 2-ben Black Mesa-ban kapjuk meg a mását, maximum game!)Itt beindul a féktelen akció és lövöldözés. A combine katonái ellen még mindig remek érzés harcolni, okosan, taktikusan támadnak, normalon elég sűrűn haldokoltam, szégyenségemre le is kellett vennem a nehézségi szintet.

A történetről nem mesélek túl sokat, eleve a játék rövidsége miatt is(körülbelül fél-háromnegyed óra alatt kitolható) és azért is mert a végső csavar is rendkívül érdekes, aki kíváncsi rá annak leírhatom majd :D Az ötletek profik(a kis megfigyelőfülkébe való bejutás egyenesen fantasztikus: kis peremre felugrálni, ablakot belőni, ajtó reteszét elmozdítani majd vissza), és meglepő hogy ilyen apró trükkökkel fel lehet dobni a játékélményt. A hangok mondjuk borzasztóak, ugyanis pár karakternek monológot is írtak, amelyek ugyan szövegileg kíválók szájmozgásban és hangszínben viszont olyan vérszegények mint a menzás fasírt. Teljesen érzelemmentes beszéd, unalmas tempó de ezt bocsássuk meg: a fejlesztők maguk, vagy ismerősük által rögzítették a szövegeket, szóval senki ne várjon stúdió minőséget.

A játékot azok fogják leginkább élvezni akik odavoltak a Half Life 2-ért. Akiknek a HL csak egy tipikus FPS volt ők nem e mod miatt fognak a steam után rohangászni ők jobb ha megvárják a középkori multis mókát :DMindent összevetve a játék egy erős 3-as pontszámot kap természetesen az ötből. Kisebb hibákkal ugyan de újra elfog ez az univerzum és amíg végig nem vittük az Awakeninget nem is ereszt!

Utolsó módosítás: 2008.10.12. 10:34

Hozzászólások

1 | ShuleyvA 2008.10.01. 20:12
Egyetlen game, ami igazán le tudott kötni. Azonban a steam sajnos hozzám nem ér el :$ de ennek ellenére helyeslően bólogatok. Az egyik legjobb olyan FPS, amit ha csak 1x is visz végig az ember, maradandó élményt szerez magának. Persze kinek mi :-)
cygary
2 | cygary 2008.10.01. 20:30
Ezt valahogy nem értem. A steam miért nem ér el hozzád? Hiszen ahogy látom interneten van, összvissz ennyi ami kell!
3 | ShuleyvA 2008.10.01. 20:55
Értem én, azonban nem felelek meg annak a bizonyos követelménynek, amit az első bekezdésben említettél ^^ De pssszt.
cygary
4 | cygary 2008.10.01. 21:01
De a HL2 DM-hez nem kell a half life 2. Vagy talán nem ati vagy Nvidia kártyád van? :D
5 | ShuleyvA 2008.10.01. 21:07
Hmmm... akkor azthiszem mellényúltam X-)
Nvidia van, a futással nincs gond... de nem kell hozzá eredeti game? Sorry a tudatlanságért, félig meddig korrekt ember vagyok ^^
6 | somesz83 2008.10.01. 21:52
HL2 tuti örök élmény... Bár most picit sok volt egymás után az összes rész! :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.