Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

A magyar játékosok szeretnek csonkítani

cygary | 2008.10.06. 18:11 | kategória: katyvasz | 8 hozzászólás

Mármint a szervereket az biztos! Ha megengeditek elmesélem rövid történetem a kellemes játéktól a billenytűzet fejjel való átrendezéséig. Ugyanis...


Történt egyszer, hogy szegény megfáradt nulladikos gyermeknek hosszú hétvégéje volt. Hú-há-hú felkiálltassal jó kocka lévén hazaérkeztem, és egy egy órás pihi után felmentem egy Team Fortress 2 szerverre. A választás már itt is nehéz volt: magyar szerverre menjek vagy se? HA nem magyar szerverre megyek annak megvan az az előnye hogy fair játékot játszok, viszont ha nem akkor hiányzik a másodpercenkénti anyázás meg a bekiabálások. De komolyan. Ígyhát Kartel Kocsma névre hallgató szervéria felé vettem az irányt és egy hely lévén még-be is huppantam. Elképedve láttam hogy viszonylag értelmes kaszt-eloszlás alakult ki(értsd, nem 3 engineer aki védelmi pozíciót építenek ki-miközben támadunk...), így bemelegítésként orvost választottam

Respawn kivár és már gyógyítom is társaimat. Mivel közel fél éves munkával kaptam egy új fegyvert, ami kritikus sebzést ad, a markomba röhögve egy lángszórós mögé álltam. Crit benyomva erre: MI A FRANC VAN? Nincs crit? A chatbe mérgesen beírom erre azt a választ kapom: A kritikus sebzést kikapcsolták? Hogy miért? Hát mert az olyan csalás. Nyílván azért van mindenféle fegyver és taktika kidolgozva a kritikus sebzésre mert a Valve ezt a rendszert olyan szinten elbaszta hogy csak szegény magyar, kiégett negyvenes gémerek tudják helyrehozni az erőben az egyensúlyt. Kicsit kezdtem reklamálni hogy ugyan miért is van ez, megintcsak kielégítő választ kaptam: mert a crit az annak való aki nem tud játszani. Azt azért tudni kell hogy itt fejlövés nincs, helyette van crit. Szóval tényleg csalás a dolog, írjunk petíciót hogy javítsák ki, ne legyen semmi crit, hisz úgy a jó küzdeni ha a rakétavető 300 méterről többet sebez mint a lángszórós fél centiről.

De ez még semmi. Ezután olyanokat kaptam a fejemhez én is hogy néztem mint egyszeri ötödikes a felvilágosító órán. Mondták hogy akkor menjek szépen másik, külföldi szerverre ha nem tetszik :). :)... Mosolygós fej. Ez tud engem a legjobban kihozni a sodromból, hogy az ember értelmes vitát szeretne folytatni ehelyett behánynak neki egy fél sort egy mosolygós fejjel hogy nesze neked te lúzer buzi, ennyibe veszlek.


Jól megtapasztalható ez a dolog, ahogy már Kandhurka is írta COD4-ben. A magyar játékosok szeretnek tövig nyúlni az általuk választott játék seggébe, hogy aztán ott bent összekutyulva csak nekik jó legyen. Ha nem joystickkal a kezedben születtél, neadjIsten először játszol életetben ezzel a játékkal ne magyar szerverre menj. Akármit is kérdezel körberötyögnek hogy mekkora béna vagy. Mindig találnak valami okot. Ha gépfegyverrel mész akkor menjél puskával mert ott mutatkozik meg hogy ki tud célozni. Kis nemzet vagyunk Napóleon kórral: valahogy az alapból szórakozásra kihegyezett játékokból vérkomoly középkori párbajt csinálunk ahol a másik porba tiprása a cél és megmutatni hogy neked vannak a legacélosabb reflexeid, és a legjobb célzásod. Dehát ha nem tetszik, el lehet innen menni másik szerverre :)

Utolsó módosítás: 2008.10.06. 20:54

Hozzászólások

1 | ShuleyvA 2008.10.06. 20:00
Még 2004 ben voltam utoljára magyar szerveren a Track Maniában... Jó, mondjuk egyetlen magyar szerver volt, de az tök normális, sok külföldi jött szívesen elütni az időt. De aztán szétszéledt a csapat miután kijött az új rész. De az már egy másik történet.

Azóta quakeztem. Mondanom sem kell, csak külföldi szervereken, egy részt ott volt kihívás (nem, nem nagyzolás alapon), más részt pedig mert a kis 12 éves szerver "üzemeltető", ha épp nem tetszett neki a nikked, dobott a picsába egy szép kerek magyar mondattal homlokoncsókolva.

Én magyar szerveren utoljára akkor voltam, mikor Padavan szervert kreált a Track Mani Nations-ön. De azóta sem voltam, de nem is tervezem, egyrészt időm miatt. Másrészt a fentebb, a cikkben írtak miatt. Persze ez nem zárja ki, hogy nincs jó magyar szerver. Van egy LFS fan haverom, aki elmondása szerint nagyon jó helyek vannak. Bla-bla.

Végtére pedig, aki már játékra adja a fejét, az viselje a vele járó koczkázatokat :P Zavaró meg minden, de el lehet hagyni a szervert egy jókora magyar mondatot követően. "El lehet menni, el lehet hagyni!" Az országgal ellentétben pedig valóban el lehet hagyni X-)
Na jó, irónia OFF...
cygary
2 | cygary 2008.10.06. 20:47
No igen ez mind igaz, ezen kívül a külföldi szervereken mindenféle jóval kecsegtetnek, a játékba belenyúlás helyett rádió adók és egyéb szórakoztató vagy vicces dolgok( tf2, lufis szétrobbanás meg ilyen parti kalapok halálosak :D)találhatók rajtuk. De azért mégiscsak jó magyarokkal játszani, főleg ha mikrofonos csapat ül össze. Pl most Insurgencyvel játszottam 12-en voltunk ebből 10 embernek volt mikrofonja. Képzelheted, enyhén taroltunk plusz a hangulat is megvolt, szóval azért tényleg van ellenpélda, csak kevés :S
3 | padavan 2008.10.06. 22:45
Undorító a magyar online "közösség". Belterjes, az újakat nehezen befogadó, nagyképű, felsőbbséges, mindezke tetejébe csalásokra és egyéb aljasságokra leginkább hajlamos mocsok banda.

Meg kell nézni a MOHAA szervereket, ezek mennek azokon. Külföldi szerverre mész, mindjárt más a hanulat. Ez IS jellemez minket.
cygary
4 | cygary 2008.10.07. 17:37
Hát egyszinten ,,örülök'' hogy nem csak szerintem szarok a magyar szerverek másrészt pedig elszomorít hog játéktól függetlenül merülnek fel ugyanazok a problémák. Nem tudom miért alakult ez így ki, de nem is érdekel mivel sajna nem fog megváltozni, ilyenek vagyunk :S
Kanduhrka
5 | Kanduhrka 2008.10.08. 15:29
Cod4-ben már jópár szerverről szó nélkül kivágnak, ha P90-et, MD-t, Last Mant, RPG-ét, GL-t használunk.
Mi az, hogy valaki megmondja nekem, milyen fegyverekkel lehetek és milyennel nem?
HAvernál néha szoktam felmenni codozni, és még mindig az van, hogy géppisztollyal ne menj, mert noob vagy, ne puskákkal lőjél, mert noob vagy, csak gránáttal tudsz ölni köcsög?, csak hátulról tudsz te láma?, spawnkiller, kemper, tanker, csíter.

Fárasztó.
6 | EvolutioN 2008.10.09. 15:34
Nekem hasonló tapasztalataim voltak CoD 4 magyar szervereken. Kiszedetett fegyverek, perkek, anyázás, satöbbi. Mostanra szerencsére sikerült 2 normális szervert találnom, ahol többnyire értelmes és nagykorú emberek szoktak játszani :)
7 | EvolutioN 2008.10.09. 15:37
Ja és minden fegyó, perk megengedett. Ja a szó nélküli kick az még semmi. Két öcsémet és engem eddig 4-5 szerverről banoltak, mert jól ment és állítólag csaltunk. Gyanús is volt az egyik szerver, hogy miért van tele láma játékosokkal, később sikerült rájönnöm, h miért: csalás vádjával banolják a jó játékosokat. Nem tom meg érteni, h bizonyos szervereken miért kell 12-13 éves kisgyerekeket adminoknak rakni :S.
cygary
8 | cygary 2008.10.09. 18:45
Azért mert apuci-anyuci eleget keres és bérelnek egy szervert, és így oldják meg hogy ők legyenek a legjobbak. Itt élik ki vágyaikat hogy mindenkit szekáljanak és uralhassanak miközben az életben kis pöcsök... Dübörög a multiplayer :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.