Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

cygary blogja

Magyarít a Ubisoft: szinkronos BiA és feliratos Far Cry

cygary | 2008.10.12. 10:31 | kategória: játék/hírek | 8 hozzászólás

Oly rég tudattam már veletek valamit, szóval felélesztem blogom eme szekcióját is.

Mint látjuk, egyre terjed az a tendencia miszerint magyar nyelvű játékot jobban vesznek. Nos, úgy néz ki, hogy ezt belátta a francia stúdió is, így 3 játékát(Prince of Persia, Far Cry 2, H.A.W.X.) felirattal, egyet pedig magyar szinkronnal ad ki.

Prince of Persia
A hercegre jó eséllyel rá se ismerünk majd, a játékmenet és a környezet is teljesen megváltozott, a világ kicsit színesebb lett, sokkal fantasy-abb, ezért nem is baj hogy egy ilyen világban jártas fordítót, a M.A.G.U.S. világának megteremtőjét, Gáspár Andrást alkalmazzák.

H.A.W.X.
Tom Clancy repülős játékáról egyelőre csak annyit tudni, hogy magyar felirattal jelenik meg, illetve valahol átmenetet képez az élvezhető arcade és a mások számára élvezhető szimulátor között. Mindenestre dícséretes, lévén találkozhatnánk olyan szakszavakkal avagy kifejézesekkel a játékban, amit talán nem értenénk meg, ha nem míves, magyar nyelven villogna a képernyőnkön.

Far Cry 2
Óóh igen. A Far Cry is magyarítva kerül hozzánk(reméljük a játék címe azért nem változik... :D), bár kérdéses hogy sikerül-e a párbeszédedeket a hangulat megerőszakolása nélkül lefordítani, mindenestre mi szurkolunk, minőség játékhoz már csak nem adnak ki rossz fordítást.

Hell's Highway
Az egyetlen szinkronos játék a kiadótól ebben az évben. A szinkrongárda miatt nem kell aggódni, például köztük van Csík-Csaba Krisztián is aki a Witcherben egyszer már bizonyított. A játék eleve 18-as korhatárral jelenik meg szóval a magyar nyelv minden indulatszava szerepelni fog benne. A szinkrongárda:Csík-Csaba Krisztián, Kállói Molnár Péter, Boros Zoltán, Berzsenyi Zoltán, Dányi Krisztián, Kerekes József, Crespo Rodrigo, Cvetkó Sándor, Dózsa Zoltán, Mikula Sándor, Juhász Károly

Utolsó módosítás: 2008.10.12. 16:18

Hozzászólások

xeLaR
1 | xeLaR 2008.10.12. 11:11
Jó látni, hogy magyar nyelven is kiadnak játékokat, annak ellenére, hogy én inkább eredeti nyelven játszanék a játékkal. Hell's Highway-ból pl. egész jó kis szinkront lehetne összehozni.
Viszont ebből a felsorolásból igazán csak a Prince of Persia érdekel...
2 | ShuleyvA 2008.10.12. 11:37
Én megmondom őszintén, teljesen mindegy, hogy angol vagy magyar nyelven játszom valamin. Az ember mindenkép eligazodik rajta. Ha meg nem, ott már valami eszement tudatlanság áll a háttérben. Lévén, hogy az átlagos játékosok jelentős része már mondatrészeket is megérthet.
Te cygary ez az alsó link mi célból van? :-) Visszairányít ide :-)
cygary
3 | cygary 2008.10.12. 11:40
A linket én nem tettem oda :D Talán Dome bug :P Egyénként BiA-ra én is kíváncsi lennék, bár számomra már elég volt a világháború, Far Cry-nak viszont nagyon örülök, már alig várom a megjelenést.
neumark
4 | neumark 2008.10.12. 14:34
Nekem csupán egy apró észrevételem lenne a bejegyzés címéhez:
A játékok idegen nyelvről, magyarra lefordítását magyarításnak hívják nem pedig magyarosításnak. A magyarosítás egészen mást jelent.

Tényleg nem kötekedésből, csupán egy nagyon apró észrevétel ami azért talán mégis fontos. Pacsi ;)
cygary
5 | cygary 2008.10.12. 16:18
Pacsi! Mivel folyton keverem ezért tényleg kösz :D
LordMatteo
6 | LordMatteo 2008.10.13. 17:33
Magyarosítás az az, amikor minden szót tájszavakra írnak át, hogy Józsi is értse a falu végérő'. Vagy ha egy kajába sok paprikát tesznek, akkor az már magyaros kaja, tehát magyarosították xD
cygary
7 | cygary 2008.10.13. 17:38
Köszönöm Lord, enélkül az információ nélkül hülyén halok meg :D
8 | ShuleyvA 2008.10.13. 18:45
OMG LOL :-)))

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.