Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dark Archon blogja

Jetski-zni jó!

Dark Archon | 2008.06.17. 17:21 | kategória: Megmozdulás | 1 hozzászólás

Nemrég Krétán volt szerencsém kipróbálni a jetski-t. 30 euro / 10 perc, egye-fene, egyszer élünk - mondtam magamban, mikor odamentem a görög emberhez, aki szemmel láthatólag a főnök volt.

Röviden ecseteltem angolul, hogy első próbálkozásom. Elmagyarázta a dolgokat: a hullámokon kis gázfröccsel kell átmenni, valamint leginkább kövessem őt. Két sárga bólya volt kirakva, azon túl lehetett állatkodni, oda és vissza őt követve kellett mennem. Alig vártam már, hogy mehessek, kis izgalommal a gyomromban vettem fel a mellényt, majd irány a víz. Mivel az északi part eléggé szeles, igencsak hullámzott a víz, de mint később kiderült, ez csak jó. Két hullám közt felugrottam a járgányra, majd az ott levő srác - aki tartotta, hogy el ne sodródjon - elmagyarázta, hogy a zöld gomb + pici gáz a start, valamint, ha visszafelé jövök, akkor, ha jelez, a piros gombbal állítsam le. A srác beakasztotta a mellényembe a biztonsági kulcsot, valamint csatlakoztatta a jetski-hez. Ez azért jó, mert ha az ember beleborul a vízbe, a gép egyből leáll.

Végre jelet kaptam, hogy beindítsam a járgányt, nyomom a gombot, forgatom a kart, de semmi. Hát igen, ezen bizony felső gázkar van (mint kerékpáron a fék), később arra is rájöttem, hogy miért. Így már pöccre indult a kicsike, s elkezdtem követni a felvezetőmet a bólyákig. Ott aztán intett, hogy hajrá.

Nekem sem kellett több, csutka gáz... hohó... ez bivalyerős. Rögtön az első hullámon átrepültem, arcomba tengervíz ékelődött. Aztán szépen belejöttem, s kezdtem élvezni. Ahogy szembe mentem a hullámokkal, kis gázfröccs és a levegőben találtam magam. A vízre érkezést kicsit megérezte a gerincem, a második menetben arra is rájöttem, hogy érdemes lábbal tompítani. A 10 perc a bólyákhoz érkezéstől ketyegett, így volt időm szórakozni. Igazság szerint 10 perc elég is volt, mert igencsak kapaszkodni kellett a kormányba, hogy le ne dobjon a hullám. Akkorákat repültem, iszonyat jó volt :-) Visszafelé nem volt semmi különös, szépen sikerült leállítanom a gépet, mielőtt elütöttem volna a horgonyként funkcionáló srácot :-) Miután közöltem velük, hogy ez kurva jó volt, kimentem a partra és akkor döntöttem el, hogy még egyszer megyek, ami két nap múlva volt.

Ekkor már rutinosabban ment, jobbakat tudtam ugratni, jövőre tuti, hogy ismét - ha nem is itt - fogok jetski-t bérelni :-)

Utolsó módosítás: 2008.06.17. 17:24

Hozzászólások

1 | somesz83 2008.06.20. 15:36
Kemény! Elhiszem hogy jó, sőt tuti az... Engem csak az idegesít fel, mikor a sok barom kimegy a Tisza - tóra meg egyéb bánytavakra májerkedni, veszélyeztetve az úszókat...

A salakmotorokon is van ilyen csuklóra erősített önkioldó,anélkül elég veszélyes lenne.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.