Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Farin Urlaub Racing Team - Krachgarten Tour 2009

Dino | 2009.05.04. 20:15 | kategória: koncert | 0 hozzászólás

Megérkezett a jegyem a 20-i, bécsi Farin Urlaub koncertre. Bárkinek említettem ezt a nevet eddig, értetlenül nézett, aztán az segített jó esetben a dolgon, hogy "tudod, a Die Ärzte gitáros-énekese". Már régóta nagy kedvencem a BelaFarinRod trió, és amikor ezzel párhuzamosan Farin szólóalbumokat is elkezdett kiadni, rájöttem, hogy leginkább az ő számai miatt szerettem már az orvosokat is, a leghumorosabb szövegek jellemzően hozzá fűződtek. A harmadik saját albuma pedig ismét egyszerűen fenomenális lett, mind zeneileg, mind szövegek tekintetében. (Plusz már az amazonon jelzett "kb. másfél CD" felirat is mosolyt csalt az ember arcára, melyről aztán kiderült, hogy annyit takar, hogy egy normál méretű lemez mellett egy kicsi, 8 cm-es korong is a dobozba került, négy, kicsit könnyedebb hangulatú számmal. Igaz, hogy hosszban mindez elfért volna a másik lemezre is, de így határozottan ötletesebb a kiadás, és megéri a macerát az eggyel több lemezcserével.) No tehát a harmadik lemez sokadik hallgatása után kezdtem nézegetni a turnédátumokat, és amikor kiderült, hogy Bécs a legközelebbi állomás, tudtam, hogy ott a helyem. (A koncert amúgy a weboldal "Ausverkauft" jelölése alapján teltházas lesz...) Így most igen lelkesen várom a két hét múlva szerdát.
Amúgy a jegy háta is tipikusan FU, ilyen tartalmú szöveggel:
"Ez a jegy akár legyezőként is használható, ha túl meleg van. Kérjük őrizze meg ezt a jegyet a koncertterület elhagyásáig. A terület elhagyásakor érvényét veszíti a jegy (de természetesen legyezőként utána is használható, de vigyázat, csak kb. 49 fokig.)
A koncertre tilos üveget, dobozokat, nagyméretű tárgyakat (piknikkosár, nagy táska), állatokat, nácikat, magnókészüléket, fegyvereket, filmes és videokamerát és/vagy pirotechnikai eszközöket bevinni."
Videóként a legfrissebb videóklipet tettem be, a Die Wahrheit übers Lügen ("Az igazság a hazugságokról") című lemezről a Krieget (Háború) - a németül tudóknak ajánlom a szövegét, van benne minden, bénázó sofőröktől elektromos szaküzleten át nagy sorbanállásig. :)

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.