Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Howth - Írország - világítótorony

Dino | 2009.05.06. 11:10 | kategória: Utazás | 6 hozzászólás

Dublintól észak-keletre helyezkedik el egy kinyúló földnyelv végén Howth települése, mely ma már inkább az ír főváros külvásosi területének számít. A kikötőtől északra egy kis lakatlan sziget, az Ireland's Eye (Írország szeme) helyezkedik el. 1-2 órányi sétára volt időm ottjártamkor, ez alatt végigmentem a kikötőn (itt készült a világítótoronyról az alábbi fotó, mely mind a mai napig egyik kedvencem), és a domboldalt jártam be. Ez utóbbi részről később még egy jól sikerült fotót megosztok majd, melyen egy masszív őrtorony (ún. Martello torony) látható. Howth amúgy Dublinból vonattal érhető el a legkönnyebben. Utólag tudtam meg LeMontól, hogy Larry Mullen Jr., a U2 dobosa is itt lakik, utána pedig a neten olvastam, hogy egy másik ír kedvenc, a Cranberries énekesnője, Dolores O'Riordan is idevalósi.

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2009.05.06. 11:27
Te hogyhogy ennyit utazol? Jó neked!
Dino
2 | Dino 2009.05.06. 12:21
powerhouse: Sok-sok év utazásairól válogatom a beszámolókhoz az anyagot, ez a fotó például 5 évvel ezelőtt készült. Amúgy meg leginkább a játékkiállításokhoz szoktam kapcsolni az utazásokat - a magazin miatt vettem részt ECTS-eken (London), GC-ken (Lipcse), meg 3-szor E3-on (Los Angeles), és ezen utakat - ha már úgyis kint voltam -, mindig összekapcsoltam pár nap pihenéssel is, jellemzően a környéken (pl. Dublinba kb. 10ezer forintos fapados jeggyel jutottam át Londonból :). És mivel eddig sose bántam meg az ilyen utak költségét, mindig keresek valami új érdekes helyet.
powerhouse
3 | powerhouse 2009.05.06. 13:08
Irigy vagyok! :D Akkor gondolom lesz majd LA és környékéről is bejegyzés, igaz? :)
Dino
4 | Dino 2009.05.10. 20:50
powerhouse: persze, lesz majd bejegyzés az amerikai útról is.
Hofi
5 | Hofi 2009.06.30. 15:47
Úgy könnyű utazgatni, hogy más fizeti vagy állja a költségeket ;)
Dino
6 | Dino 2009.07.04. 11:45
Hofi: nagyrészt a saját pénzemből utazom, szóval a commentedet még a smiley-val együtt se tudom értelmezni. Azért, mert az utazás egyik célja pl. az ECTS volt, nem jelenti azt, hogy bárki más fizette volna az utat.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.