Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Tower Bridge - London

Dino | 2009.05.16. 12:27 | kategória: Utazás | 7 hozzászólás

Az Activisionnek köszönhetően a hét elején Londonban jártam (a bemutatott játékokról majd június első napjaiban jelenhetnek csak meg a cikkek, akkor majd elég sok interjút olvashattok oldalunkon, a Singularitytől a DJ Heroig), és kb. 3 óra erejéig a városba is sikerült bejutni, így az ECTS-ek alkalmával ott töltött idő után most ismét alkalmam nyílt egy-két nevezetességet körbejárni. Elsőként a város szimbólumává vált hídról, a Tower Bridge-ről emlékeznék meg.
Az 1894-ben átadott híd a Tower mellett szeli át a Temzét, utat adva a gyalogosoknak és autósoknak, de egyúttal felemelhető középső szakaszának köszönhetően a folyó forgalmát se akadályozva. Évente mintegy ezerszer emelik fel a hidat, hogy egy-egy nagyobb hajó áthaladhasson. A londoni metró Circle és District vonalainak Tower Hill állomásánál érdemes leszállni, onnan a Tower mellett elhaladva pár perc alatt eljuthatunk a Temze partjára, ahonnan rögtön le is fotózhatjuk a hidat. A tornyokban múzeum található (sajnos ezt még nem volt alkalmam megtekinteni, de hogy ez a mostani hétfőből kimaradt, az talán szerencse is, mivel aznap hat emberrel leszakadt az ott üzemelő lift...), melyben áthaladhatunk a két tornyot összekötő fenti folyosón, ahonnan nagyszerű látvány nyílhat a városra. (Bár talán a London Eye óriáskerékről még jobb kilátás nyílik szép időben.) A tavaly indult, és a tervek szerint három évig tartó renoválásnak szemtanúja is voltam, hiszen az egyik oldalon állványzat borította a tartószerkezetet, míg a másik oldalon már látszott, hogy mostanában festették át kék-fehér színekkel.

Tower Bridge
Belépődij (a múzeumba): 7 font (15 éves korig 3 font)
Nyitva: április-szeptember: 10:00-18:30, október-március: 9:30-18:00
Térkép: Tower Bridge
Weboldal: Tower Bridge Exhibition (angol, német, spanyol, francia, olasz, japán és holland nyelven)

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2009.05.17. 00:18
Én a Szt. Pál(?) székesegyház tetejéről csináltam tök jó képeket
pl ez ez

És olyan tipikus idő van rajta:)
2 | Pyrogate 2009.05.17. 00:18
Imádom Londont amúgy:)
Barthezz
3 | Barthezz 2009.05.18. 13:18
Azért a lift leszakadása elég durva, hiszen míg egy elamardottabb országban számítana ilyenre az ember, de azért Londonban, az egyik leghíresebb építményükben meg sem fordul senki fejében, hogy ilyen megtörténhet... Lett vmi komolyabb sérülésük, vagy megúszták az ijedtséggel?
Barthezz
4 | Barthezz 2009.05.18. 13:18
*'elmaradottabb országban' - ügyesen elgépeltem ;-)
5 | Lacko 2009.05.19. 15:16
Engem Londonban az HMS Belfast érdekel nagyon, meg a War Museum. Azt egyszer tuti megnézem.
6 | Pyrogate 2009.05.19. 18:31
HMS nagyon jó, a viaszbábukkal olyan, mint ha valóban élne az egész :)
Dino
7 | Dino 2009.05.24. 16:09
Barthezz: Azt írták a hírek, hogy a hat sérültet láb- ill. bokatöréssel vitték kórházba.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.