Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Lemezajánló - Subway to Sally: Kreuzfeuer

Dino | 2009.06.15. 00:04 | kategória: zene | 0 hozzászólás

Pár évvel ezelőtt a Nova Rockon ismertem meg a német In Extremo együttest, akik talán leginkább a "mittelalterliches Rock", azaz középkori rock stílust képviselik. Aztán egy sampler CD-n hallottam a szintén hasonló stílusban tevékenykedő Subway to Sally egyik számát (Das Rätsel II), mely igencsak megfogott, aztán előbb-utóbb elkezdtek gyűlni a polcon a StS CD-k is. Míg az In Extremo német mellett énekel latinul, ónémetül (vagy valami ilyesmi), néha angolul, spanyolul meg ki tudja még milyen nyelveken, a StS jellemzően megmaradt a németnél, de náluk is vannak középkori hangszerek (tekerőlant, duda stb.), meg van még hegedű is, és mindemellett ők is heten vannak. :)
1-2 hónappal ezelőtt jött ki legújabb albumuk, a Kreuzfeuer ("Kereszttűz"), mely alapvetően úgy gondolom, semmi újat nem hoz az eddigiekhez képest, mégis egy nagyszerű lemez, mely újra és újra bekerül azóta a CD játszóba. Az igen erős indítás után (ld. például az alábbi Besser Du Rennstet) előkerül egy-egy lassabb szám is, de ezek is nagyon jól beleillenek a koncepcióba, meg érdemes odafigyelni a szövegekre is.
Zárásul pedig álljon itt az alábbi videoklip egy kis részlete:
Du wirst alles dir zerstören
ich kann dich nur beschwören:
Es ist Zeit neu anzufangen
Es ist Zeit zu flieh'n!"

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.