Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Tarja - Summer Storm 2009 - Budapest

Dino | 2009.06.28. 14:07 | kategória: koncert | 2 hozzászólás

Június 20-án ismét Budapesten járt a Nightwishből két éve kirúgott csodás szopránénekesnő, Tarja, akinek ugyan egyelőre csak egyetlen szólóalbuma jelent meg, azonban a koncertre négy Nightwish számmal kiegészítve már egy megfelelő hosszúságú élő előadást tudott nyújtani az egybegyűlteknek. Sajnos az utóbbiakra nem lehetett használni a "szép számú" jelzőt, mivel becslésem alapján kb. 1500-an lehettek a Petőfi Csarnokban, de ennek - és a színpadon fellépő kisebb technikai problémák - ellenére igazán jó hangulatot hozott a finn énekesnő fővárosunkba, idei európai turnéjának (Summer Storm) első állomásán.
Személyes véleményem szerint Tarja kiválása óta a Nightwish már nem ugyanaz, mint régen, Anette hangja egészen más irányba vitte a zenekart, és bár Tuomas szerzeményei még mindig zseniálisak, Tarja nélkül valahogy nem ugyanaz az együtets, mint régen. Ugyanakkor míg Tarja éneklése szólóban is csodás, azért nagyon hiányoznak mögüle a Nightwish dalok. Ez mutatkozott meg abban is, hogy a legnagyobb lelkesedést a közönségből azért mégiscsak a Nightwish számok váltották ki (én pedig különösen csalódott lettem volna, ha a Sleeping Sun kimaradt volna a setlistből...)
A koncerten fotósként lehettem jelen, így az ott készült felvételekből most megosztanék párat, a többit az Underground magazin oldalán lehet megtekinteni.

Utolsó módosítás: 2009.06.29. 19:15

Hozzászólások

Aryx
1 | Aryx 2009.06.28. 23:11
Tarja Turunen power!! Tarja a Nightwish nélkül is Tarja tudott maradni, ezt már bebizonyította, azonban a Nightwish Tarja nélkül... hááát... azért ez a koncertfelvétel ütős volt, csak nem Te kaptad le, Dino?
Dino
2 | Dino 2009.06.29. 14:43
Aryx: Nem, lehet, hogy oda kellett volna írnom, azt is, hogy a videót egyszerűen a YoutTube-on találtam. A fotókat viszont én készítettem. :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.