Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Anton Corbijn: Work - még július 5-ig

Dino | 2009.07.02. 15:24 | kategória: kiállítás | 1 hozzászólás

Kicsit last minute sikerült eljutnom az Corbijn kiállításra, de tudtam, hogy ezt nem szabad kihagyni, hiszen több kedvencem "hivatalos" fotósa. A holland származású Anton Corbijn ugyanis rendszeresen dolgozott együtt például a U2-val, a Depeche Mode-nak pedig számos albumához volt gyakorlatilag ő a művészeti részleg. A lemezborítóktól a turnékönyveken át a koncertek háttérvetítéseiig tervezett nekik igen sok mindent, sőt, még rengeteg videoklipet is rendezett. De nem csak nekik: a DM Enjoy the Silence vagy Walking in My Shoes klipjei mellett olyan videók fűződnek a nevéhez, mint a U2: One, a Nirvana: Heart-shaped Box, a Rollins Band: Liar, vagy a Metallica: Hero of the Day.
A Ludwig Múzeumban július 5-ig látható kiállításon rengeteg fotóját nézhetjük végig, zenészek és együttesek (U2, DM, Björk, Nick Cave, Trent Reznor, Kylie Minogue, David Bowie stb.) mellett színészekről (pl. Clint Eastwood, Sean Penn), modellekről (Kate Moss) és rendezőkről (David Lynch, Chris Cunningham) látható egy vagy több kép. És míg számos fotó elgondolkodtat, hogy vajon hol van belőle a sokat hallott harmadolási "szabály", valahogy általában mégse hiányzik, és így is remek kompozíciókat láthatunk viszont a túlnyomó részt közepes formátumú géppel készült, négyzetes képeken. A Depeche Mode-dal való együttműködésének fotói pedig külön termet is kaptak, ami nem csoda, hiszen a múlt keddi teltházas és zuhogó esős koncerten részt vevők még saját szemükkel is láthatták Mr. Corbijnt munka közben, ahogy a színpadon mászkálva fotózta Dave-éket. Aki pedig megfárad a fotók nézegetése közben, egy kis oldalteremben leülve megnézhet pár videoklipet.

Hozzászólások

1 | X-com 2009.07.02. 20:29
Én is nem rég láttam, nagyon szeretem Corbijn munkásságát, úgyhogy én egy kicsit lehet elfogult voltam, de nagyon jó kiállitás volt. Piros pont a LuMu-nak a szervezés miatt, mert én idegenvezetéssel néztem és nagyon jó hangulatú, ötletes programterv volt. Úgyhogy piros pont neked is Dino amiért írtál róla :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.