Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Flight Control iPhone/iPod touch játék

Dino | 2010.03.13. 12:32 | kategória: iPhone/iPod touch játék | 0 hozzászólás

Nemrégiben kölcsönkaptunk egy iPod touch készüléket, megpakolva egy halom játékkal, hogy kipróbálhassuk, milyen szoftverek érhetőek el az Apple platformjára. Alapvetően a Nintendo DS és Sony PSP konkurenciájának is tekinthető már valamilyen szinten az iPhone és az iPod touch, amelyeken bár elsődlegesen a casual játékosokat célozzák meg, azért egy-egy hardcore-abbnak nevezhető játék is elérhető (pl. Grand Theft Auto: Chinatown Wars). Lesznek köztük alig 1-2 dollárba kerülő játékok, de a nagyobb nevek is mindössze 10 dollár körül kaphatóak az AppStore-ban. Itt a blogomban kezdem meg a játékok rövid bemutatását, aztán a sorozat végén a tervek szerint majd egy összegző cikk jelenik meg magazinunkban.
Kezdésnek egy erősen casual játék kerül sorra, a Firemint csapat Flight Controlja. Az alapötlet igen egyszerű: egy reptérre érkező gépeket kell a megfelelő leszállópályára irányítanunk, elkerülve az ütközéseket. Jönnek kis és nagy (gyorsabb) utasszállítók, sportrepülőgépek (külön kifutóra), valamint igen lassú helikopterek. Az irányítás az érintőképernyőt használja ki: a kép szélén beérkező gépet ujjunkkal kell megérinteni, majd lerajzolni a neki szánt útvonalat, az egyik leszállópálya elejéig. Szerencsére az útvonalak nem vésődnek kőbe, később bármelyik gépet átirányíthatjuk, ha észrevesszük, hogy ütközésveszély van, vagy például egy gyorsabb gép érkezett később, amelyet előbb szeretnénk lerakni. A játék az első ütközésig megy, addig minden egyes leszálló gépért 1 pontot kapunk. Négy reptér közül lehet választani, amelyek különböző szintű kihivást jelentenek. Van ugyanis, ahol néha egy-egy orvosi gép érkezik, amely fix útvonalon mozog, így a többi gépet kell átirányítanunk szükség esetén. A repülőgép-anyahajón pedig az nehezíti dolgunkat, hogy a tengeren forog az egész, így szinte folyamatosan változik a szituáció.
A Flight Control igen olcsó, mindössze 0,79 euró (0,99 dollár), ezért cserébe pedig egy igen addiktív játékot kapunk, amelyet játszhatunk persze úgy is, ha csak pár percünk van, de nagyon sokszor tapasztaltam a „na még egyszer” effektust, hajtva a jobb és jobb eredményekre.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.