Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

How to Destroy Angels EP

Dino | 2010.06.13. 14:22 | kategória: zene | 0 hozzászólás

Trent Reznor lehet, hogy pihenteti a nine inch nailst, de zenei pályafutását szerencsére nem szünetelteti. Legújabb projektjéhez felesége, Mariqueen Maandig (korábban a West Indian Girl énekesnője) csatlakozott Reznorhoz. Vele és az elmúlt pár NIN albumon közreműködő Atticus Ross-szal közösen indították el a How to Destroy Angels együttest, amelynek június 1-jén jelent meg első EP-je. Ahogy a legutóbbi NIN lemez, úgy ez is elsődlegesen a neten került forgalomba, a hat számot 320 kbites MP3 formátumban tölthetjük le a How to Destroy Angels weboldaláról.
A számok alapjai tipikusan reznorosnak nevezhetők, lassú, zajokra és erősen torzított hangszerekre épülő dallamok. A lassú, de erős indító trackben (The Space in Between) Mariqueen éneke kicsit talán halványnak tűnhet, de mégis jól működik a szám. A Parasite-ban aztán Trent is bekapcsolódik kicsit vokál téren. A harmadik, Fur Lined címet viselő dal zeneileg leginkább az Only és a Discipline folytatásának tekinthető, igazából semmi újat nem mutatva. A BBB véleményem szerint nagyon gyenge lett, de szerencsére nem is húzzák el hosszan. A szám második fele ráadásul monotonná is válik, a dalcímet kifejtő "Big Black Boots" ismételgetésébe vált át a dal. Az ezt követő The Believers is egy felejthető darab szerintem, nem is vesztegetném rá a karaktereket. Az EP-t záró A Drowning viszont egyszerűen zseniális lett, félelmetesen jó hangulatú számmal sikerült befejezni az együttes nevét viselő lemezt. Mariqueen hangját szakaszokban kellemes lágy zongoradallam is kíséri, tökéletes darab.
Akinek tetszett az album, és egy kis támogatással szeretné lelkesíteni Reznorékat, a howtodestroyangels.com oldalon megvásárolhatja az EP "HD upgrade"-jét, igen baráti összegért, mindössze 2 dollárért. A csomagban választásunk szerint található meg az MP3 mellett három veszteségmentes formátum valamelyikében a hat szám (24 bites, 44,1 kHz-es WAV, FLAC vagy Apple Lossless változatban), valamint 1080p és 480p felbontásokban a The Space in Between videoklipje. (A WAV-ot tartalmazó csomag egy 809 MB-os ZIP file-nak bizonyult.)

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.