25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Slash: Slash - Deluxe Edition

Dino | 2011.04.06. 09:13 | kategória: zene

Egy évvel ezelőtt jelent meg Slash szólóalbuma (mely nemes egyszerűséggel saját művésznevét viseli), nemrég pedig egy új változat érkezett belőle hazánkba: egy bónusz trackekkel és egy DVD-vel kiegészített Deluxe Edition.
A Guns N' Roses egykori gitárosa az album minden egyes számához mást hívott segítségül, köztük számos legendás énekest és zenészt. Az eredmény egy korrekt, de talán inkább átlagosnak nevezhető rocklemez lett, rajta 5-6 igazán kiemelkedő dallal. A Ghost szerintem nagyon jó nyitás lett, az Ozzy Osbourne nevével fémjelzett – és a hangjának nagyon jól álló – Crucify the Dead pedig remekül követi, hogy aztán Fergie (a Black Eyed Peasből) következzen a Beautiful Dangerousszel. Ezeken kívül számomra még a Doctor Alibi (Lemmy Kilmister/Motörhead), a Nothing to Sah (M. Shadows/Avenged Sevenfold) és a We're All Gonna Die (Iggy Pop) voltak kifejezetten tetsző számok az albumról.
Három bónusz track került az eredeti lemez 14 dala után, ezek mindegyikét Myles Kennedy éneklésével, akusztikus verzióban rögzítették. Az első a Back from Cali, amit már az eredeti lemezen lehetett normál változatban is hallani. A második egy Velvet Revolver szám, a Fall to Pieces, míg a harmadik egy GN'R klasszikus, a Sweet Child O' Mine.
A 65 percnyi videóanyagot tartalmazó DVD korongon mindenekelőtt egy "Hogyan készült" dokumentumfilmet láthatunk, ahol a közreműködők közül többen is megszólalnak, de ahogy a hasonló filmes összeállítások esetében, itt is leginkább egymást dicsérik benne :-). Kapunk pár koncertfelvétel számot (Back from Cali, Starlight, Mean Bone) és három videoklipet (By the Sword, Back from Cali és Beautiful Dangerous), valamint a By the Swordhoz kapcsolódóan egy színfalak mögé bepillantást adó kisfilmet is. Végül a cilinderét elhagyni szinte sose tudó Slash beszél 1-2 percet mindegyik számhoz kapcsolódóan, például hogy egy-egy énekest hogyan keresett meg ötletével, vagy hogy hogyan lett a Watch This végül ének nélküli szám.
A három bónusz trackkel és egy DVD-vel kiegészített új verziót úgy vélem, inkább azoknak szánta a kiadó, akik tavaly még nem gondolkodtak a lemez megvásárlásán, ők legalább kapnak némi pluszt mellé. A rajongóknak már úgyis régen a polcán van a korong, a megszállottak pedig valószínűleg a külföldön tavaly ősszel megjelent, háromlemezes kiadást is beszerezték, amin gyakorlatilag minden rajta van, ami ezen a mostani kiadáson.

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.