Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

LG Optimus 2X

Dino | 2011.11.18. 15:11 | kategória: mobil | 1 hozzászólás

Még a nyáron fordult meg nálam pár napra a világon elsőként boltokba került olyan androidos okostelefon, amelyet kétmagos processzorral szereltek fel. Ez volt az LG Optimus 2X. Sajnos az akkor elkezdett cikk kissé elkavarodott, most pedig rendes tesztet már nem igazán lenne érdemes lehozni, így most itt a blogban teszem közzé róla a rövid bemutatót.
Designját tekintve a kategória többi készülékéhez hasonló az LG 2X is: fekete külső, lekerekített sarkok, nagyméretű, 4 hüvelykes kijelző (480*800 pixel felbontással). A hátlapból egy ezüst sáv végén emelkedik ki a kamera optikája, amelyet nem véd semmi. A kijelző alatt négy érintőgomb kapott helyet (menü, home, vissza, keresés). Személy szerint jobban szeretem a fizikai gombokat, de legalábbis jó lett volna, ha minimum a Home billentyű fizikai valójában szerepel, máskülönben mindig oda kell figyelni, hogy ne nyomjak meg semmit véletlenül. Az oldalakon található szokásos gombokon és csatlakozókon (bekapcsolás, hangerőszabályzó, micro-USB, 3,5-es jack) felül találunk még egy HDMI csatlakozást is extrának, ha TV-re szeretnénk kötni a kütyüt.
Az átlagos Android kezelőfelület LG változata páratlan számú kezdőképernyőt kínál (3, 5 vagy 7 lehet belőle), amelyekből ügyes megoldással a középső jön elő a Home gombra, így onnan két aloldalt is elérhetünk egy-egy mozdulattal. (A saját Samsung Galaxy Ace-emnél kisebb fájó pont, hogy a sorban bal oldali képernyőre ugrik a Home – sokkal kevesebb lépéssel elérhető az LG-n sok funkció.) A képernyőket telepakolhatjuk widgetekkel és ikonokkal, amelyhez rengeteg program már alapból megtalálható a telefonon, és természetesen a memória korlátjáig bővíthetjük tovább a készletet. A telefonba épített 8 megapixeles érzékelő által készített fotók inkább átlagosnak tekinthetők, a sötétben való fényképezést pedig LED segíti. Természetesen videózásra is lehetőség van, 720p esetén 30 fps mellett, 1080p Full HD felbontás mellett pedig 24 fps-sel.
A kétmagos, 1 GHz-es processzornak köszönhetően az Optimus 2X villámgyors, mindenre azonnal reagál, gyorsan indulnak az alkalmazások, és alapvetően minden gördülékenyen futott. Igazából kicsit úgy éreztem, hogy nem is használja még ki teljesen a készülék a nagy teljesítményt, nem is nagyon volt olyan alkalmazás a teszt idején, amely nagyon élvezte volna a dupla mag és a Tegra 2 platform előnyeit. Az NVIDIA Tegra Zone-on is leginkább fizetős játékok voltak csak elérhetők.
Összességében tetszett az LG Optimus 2X, mindent tudott, amit egy Android rendszerrel felszerelt okostelefontól manapság elvárok, a kétmagos processzor pedig tényleg gyors volt.

Hozzászólások

Gobiakos
1 | Gobiakos 2011.11.18. 18:37
Ejj, banyek! Régebben (megjelenésekor) sokáig szemeztem vele, de aztán valamilyen oknál fogva (talán a péz lehetett, ami visszatartott) elvetettem a vásárlás gondolatát. Viszont most ezeket a sorokat olvasva megint elindult a vezérhangya... :-S

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.