Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Androidos játékajánló: Vector

Dino | 2013.02.20. 10:53 | kategória: játék | 3 hozzászólás

A Samsung Galaxy Note 2 épp folyamatban lévő tesztelése közben keresgéltem a Google Play választékában a játékok között, és itt találtam rá a Vector című alkotásra. Mint később kiderült, egy facebookon már régebb óta játszható dologról van szó, csak ott nem szoktam játszani, így nem is hallottam róla. Alapvetően egy oldalra scrollozós játékról van szó, amelyben főhősünket gyakorlatilag árnyékként látjuk, ahogy folyamatosan menekül üldözője elől. Az irányítás nem bonyolult: felfele swipe-olva ugorhatunk, lefele húzva ujjunkat becsúszást hajthatunk végre, oldalra simogatással futni kezdhetünk megfelelő helyeken, vagy ugrálhatunk felfele. Karakterünkön kívül a háztetőknek és az azokon lévő tárgyaknak is csak az árnyékát látjuk, így ezekre kell koncentrálni, hogy mi az, ami akadályt jelent. Ha pedig utolérnek, kezdhetjük elölről a pályát.
A Vector tökéletes iskolapéldája a "könnyű megtanulni, nehéz mesterien végezni" alapvetésnek. Elég gyorsan rá lehet érezni az ugrálásra, és pár nekifutással le lehet tudni egy-egy pályát (jó, ahogy haladunk előre, úgy nehezednek azért ezek persze). Azonban ha három csillagot szeretnénk összeszedni mindenhol, nagyon oda kell figyelnünk. A pályákon elszórt kockák begyűjtéséhez ugyanis nagyon nem mindegy, hogy honnan ugrunk el, vagy hol használunk becsúszást - akár olyankor is, ha nem kell átjutnunk egy-egy víztároló alatt. Mozdulatainkat nagyon jól kell időzíteni, hogy menekülésünk folyamatos legyen: egy ugrás után gyors vetődés, majd egy tigrisbukfenc - ha valahol köztük pár tizedmásodperccel is hamarabb vagy később húzzuk el ujjunkat a kijelzőn, már megszakad a mozgássorozat, és üldözőnk közelebb kerül hozzánk. A harmadik csillagot pedig akkor kaphatjuk meg, ha a bizonyos helyeken jelzett extra trükköket is végrehajtjuk. Ezek egy része azonnal elérhető, azonban 1-2-t minden pályán fel kell oldanunk az összegyűlt pénzmennyiségből. Na és ez az, ahol az alapvetően ingyenes játék megpróbálja fizetésre sarkallni az embert: egy-egy pályán ugyanis nem gyűlik össze túl sok kreditünk, így ha nem vagyunk elég kitartók és türelmesek, könnyen pár dollár kiadására szánhatjuk magunkat. (Amúgy a teljes verzió feloldása 1 dollárba kerül, ha a saját telefonom hardvere kicsit nagyobb lenne, és nem csak egy kölcsönkészüléken játszanék vele, gondolkodás nélkül pengetném ki ezt az összeget a plusz pályákért.)
Grafikai stílusával, látványos animációival (rengeteg féle parkour trükkel) és ügyesen kidolgozott játékmenetével magával ragadó alkotás lett a Vector, ügyintézésre várakozáskor remek elfoglaltság, ha androidos vagy iOS telefonunk van. Csak legyen elég türelmünk a 100. próbálkozás után 101. alkalommal is nekifutni, ha a maximális csillagokra hajtunk.

Hozzászólások

1 | Lacko 2013.03.01. 08:35
"ügyintézésre várakozáskor remek elfoglaltság" Főleg ha figyelembe vesszük a fenti videót, ahol emberünk pont a bürokrácia embertelensége elöl menekül. :)
Amúgy nem tehetek róla, de mostanában, ha meghallom azt a a szót, hogy parkour, röhögnöm kell, mert ez a videó jut eszembe: http://www.youtube.com/watch?v=quvyhDe4mXE&t=1m10s
Barthezz
2 | Barthezz 2013.03.18. 16:59
Köszi Dino az ajánlót! A cikked óta szemezgettem már a játékkal, tegnap végül leszedtem Playről és valóban nagyon addiktív! ^^ Mondjuk nehéz is, 1-10-es pályán van egy rész, amit egyelőre sehogyse sikerül megoldanom. :D
Barthezz
3 | Barthezz 2013.06.01. 17:29
Nos, ha vkit esetleg érdekel, én az imént végeztem 100%-osan a játékkal. Tehát minden pályát 3 csillagosra teljesítettem (beleértve a deluxe változat bónusz szintjeit és a DLC-ként kapott Technology Park szintet is). Volt pár pálya, ahol a 3 csillag eléréséhez majdnem vért pisáltam, rengeteg türelem és számos elhalálozás kellett, de végül meglett az eredménye. ^^

A statisztikám a játék végén, Elég durva. :D :

Total running distance: 273.389,59 m
Jumps count: 14287
Slides count: 1491
Bonuses collected: 5492
Coins collected: 22330
Tricks performed: 1375
Tracks passed: 41
Tracks passed with 3 stars: 41
Deaths: 867
Deaths by hunter: 537
Hunters killed: 18
Glass broken: 480

Dinonak pedig ezer köszönet az ajánlóért, enélkül valószínű nem értesülök a játékról, pedig valóban talán a legjobb elérhető játék Androidra. A gyors reflexeket igénylő, rohanós típusú platformjátékok szerelmeseinek kötelező darab!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.