Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Indíts saját blogot a PC Dome-on!

Dino | 2007.08.06. 16:58 | kategória: blog | 6 hozzászólás

Elindítottuk új szolgáltatásunkat, melynek segítségével bárki saját blogot vezethet oldalunkon. Igyekeztünk egy egyszerűen kezelhető megoldást összehozni, mely funkcióiban azért mégis elég sokat nyújt. Az üzemeltetés során szerzett tapasztalatok alapján pedig természetesen még folytatjuk a fejlesztést a következő hónapok során.

Blogot mindenki indíthat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik a PC Dome-on. Az elkezdése pillanatok kérdése, belépés után már írható is az első bejegyzés. Egy bejegyzéshez egy képet (JPEG, max. 200kB) lehet feltölteni, és lehetőség van különböző videomegosztó site-ok videóinak beillesztésére az EMBED stringükkel. Kb. 15 szolgáltató stringjei használhatóak, ha mást szeretnél használni, jelezd felénk a fórum blog topicjában.
A fórumhoz hasonlóan HTML tageket itt se lehet használni.

Hozzászólni szintén regisztrált olvasóink tudnak. A blog tulajdonosa azonban saját hatáskörében törölheti a neki nem tetsző hozzászólásokat.

Mindenkinek jó blogolást kívánunk!

Hozzászólások

1 | Egyposztos 2007.08.07. 07:25
Na, némi tesztelést követően:

Nem tudom, mennyire megoldható, hogy egy írásba több videó anygot is be lehessen hozni. Ugyan ez a helyzet a képekkel is, szerintem kevés az egy-egy lehetőség.

Nem tudom, mi a kapacításotok, de képek esetében adhatnátok a bloggereknek egy pici kis - akár dinamikusan működő - galériát, ahová feltolhatnák a képeiket, és onnan linkelgethetnék ki azokat az írásaikba.

A HTLM kódok miért vannak tiltva? Nem kötekedek, tényleg nem értem. Gondolok itt a sorkizárásra, meg egyéb, formázási lehetőségekre.

Amúgy marha jó az ötlet, tutira megfogjátok ezzel az olvasókat, és valszeg még többen csatlakoznak a Dome-közösséghez. Ha így folytatjátok, a legnagyobbak között lesztek - ha már nem ott vagytok.
2 | Egyposztos 2007.08.07. 07:26
Ja, most nézem, a szöveg eleve sorkizárt. :D Akkor az a felvetésem felejtős!
Dino
3 | Dino 2007.08.07. 17:45
Egyposztos: Több video szerintem minden további nélkül berakható, de mindjárt teszek egy próbát erre vonatkozóan. De úgy látom, ez és a képek száma a legtöbbeknél a probléma. Igazából úgy vagyok vele, hogy ez egy blog, nem kép-tárterület szolgáltatás. Ha valaki galériát akar, töltse fel valahova, rakjon ki ide egy képet és tegyen a szövegbe egy linket. De ha mindenki emiatt fog panaszkodni, akkor megfontolom az álláspontom újragondolását :)
A HTML kódokat meg azért tiltottam le, mert így a legegyszerűbb megakadályozni, hogy elkezdjék egyesek hackelgetni a blogot, mindenféle trükkös scriptet belenyomva az oldalba, stb.
Amúgy milyen HTML dolgok hiányoznak? Mert a fórumhoz hasonló kódok formájában végülis megoldható lenne néhány. A bold és italic, meg a linkelés megvan itt is, ahogy a fórumban.
4 | Egyposztos 2007.08.07. 18:20
Na ja, megtámadhatatlan ez a poszt. :D Természetesen semmi sem létkérdés, és így van, mindnet lehet helyettesíteni a fórumos megoldásokkal is. Nem akartam, hogy túl kritikusan menjenek át az észrevételeim, szóval ez miatt most nem ontanám a véremet, jó ez úgy, ahogy van. :)
5 | Egyposztos 2007.08.07. 18:22
Már csak egy nagyon apró szőszál hasogatás:

"A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét takarják."

Öhhmm, takarják? Ha takarják, akkor azt nem lehetne látni. :DDD Inkább tükrözik, nem? :)))
Dino
6 | Dino 2007.08.07. 19:38
Alapvetően minden hasznos ötletet szívesen fogadok amúgy, csak vannak dolgok, amiket pl. a túlzott munkaigény vagy egyéb megfontolások miatt nem, vagy csak sokára fejlesztek esetleg bele a programba :-)
A fogalmazási észrevételt pedig köszi, valószínűleg egy éjjelbe nyúló tesztelési nap során keletkezett :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.