Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Saturn a németeknél

Dino | 2007.09.22. 14:34 | kategória: Utazás | 1 hozzászólás

A Games Convention kapcsán németeknél töltött idő egy érdekes tapasztalattal egészült ki. Az egyik környékbeli városban járva egyik este benéztem a helyi Saturn áruházba. Rossz (?) szokásom ugyanis, hogy utazások során egy-egy boltban gyorsan átnézem az akciós kínálatot, jellemzően mindig akad valami nagyon kedvező árú CD, amit már régóta szerettem volna megvenni...
No de térjünk a lényegre: az adott áruházba belépve mindenekelőtt - hazai megszokásból kiindulva, ugyanis itthon ugye egy PDA-val is csak úgy mehet be az ember, ha arra matricát ragasztanak - szóltam a biztonsági őrnek, hogy a táskámban van a teljes fotósfelszerelésem, nem gond-e. A kérdésemen meglepődve csak intett, hogy menjek be nyugodtan. (Itthon egyszer mentem be Média Marktba úgy, hogy nem voltam hajlandó a hátizsákomat a csomagmegőrzőbe lerakni, persze a zipzárját leragasztották belépés előtt... Odakint természetesen nem...) De ez még a kisebb meglepetés. Bent a CD-k fóliázatlanul ott vannak a polcokon, egy pultra pedig 6-8 CD lejátszót helyeztek fejhallgatóval. Ha tehát valamelyik CD-re kíváncsi az ember, egyszerűen behelyezi a lejátszó tálcájába, és már bele is hallgathat, aztán ha tetszik, megveszi, ha nem, otthagyja. (Persze, ennél sokkal jobb megoldás az, ami néhány helyen van, hogy vonalkódleolvasóval felszerelt eszköz kapcsolódik hozzá a központi adatbázishoz, és onnan játssza le a számokat...) Bár nem kéne, hogy ez megdöbbentsen, de néha akkor is annyira felfoghatatlan ez a szemléletbeli különbség. Itthon műanyag biztonsági keretekbe rakják a CD-ket, nehogy kijussanak csak úgy az üzletből, odakint meg eszükbe se jut, hogy bárki is hazavinné csak úgy a tokból a korongot... Vajon eljut országunk lakossága valaha arra a szintre, hogy hasonló dolgok rendesen működjenek? (Költői kérdés persze :)

Hozzászólások

1 | goodboy007 2007.09.22. 15:03
Elég szomorú, hogy ezen csodálkozni kell a mai világban.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.