Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Dino blogja

Saul Williams: The Inevitable Rise and Liberation of NiggyTardust!

Dino | 2007.11.04. 13:38 | kategória: zene | 0 hozzászólás

A Radiohead úgy tűnik, új korszakot nyitott a zeneterjesztésben - egy nin hírlevélből értesültem, hogy bizonyos Saul Williams is így hasonló módon adja ki új albumát: aki akarja, ingyen hozzájuthat a 192 kbites MP3-akhoz, aki pedig hajlandó 5 dollárt adni, az megkaphatja 320k-s verzióban vagy FLAC-ban. Mivel soha életemben nem hallottam S.W. nevét (aztán kicsit utánanézve kiderült, hogy pl. a K-PAX filmben már láthattam), csak annyit láttam az új albumról, hogy Trent Reznor igen jelentős szerepet töltött be a készítése során, gondoltam, teszek egy próbát és letöltöm ingyen, aztán ha jó, még mindig megvehetem a veszteségmentes verziót is.
Nos, mint kiderült, fekete rapről van szó, a számok alapját viszont nagyrészt Reznor rakta össze. Rapet nem nagyon hallgatok, két Dr. Dre album van a gyűjteményenben és kb. ennyi elég is. Williams stílusa kicsit eltérő Dre-től, nem hiszem, hogy kedvenceim közé fog kerülni az új album és sűrűn fogom hallgatni. Az mindenesetre tény, hogy Trent Reznor a Year Zero után nem tagadhatja le, hogy ehhez is köze van, a zenei hangzás sokban hasonlít arra, amit a YZ-ben is hallhattunk. Talán ha Reznor énekelne és néha kicsit több instrumentális közjáték lenne, akár NIN albumnak is elmenne. A Sunday Bloody Sunday feldolgozás meg egy érdekes momentum a számok között.
Az ingyenesen letölthető ZIP-ben a 15 MP3 track (össz. 60 perc) mellett egy PDF és egy JPEG is található. Az utóbbi borító lehetne, ha normálisabb oldalarányú lenne, a másik meg a dalszövegeket tartalmazza.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.