Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

ennter blogja

Energiaitalok - előszó

ennter | 2010.07.26. 13:23 | kategória: energiaitalok | 14 hozzászólás

Mától az energiaitalokról fogok írni egy bejegyzéssorozatot, ami azt jelenti, hogy a többi bejegyzéseim váratnak magukra, mivel az energiaitalok írása közben nem szeretnék más témában írni.

Az energiaitalok manapság nagyon keresettek, rengeteg különböző dobozú és tartalmú van belőlük. Az egészet a Red Bull kezdte el, majd követte őt többszáz másfajta energiaital. Mivel nekem jelenleg 72 doboz energiaitalom van, ezért úgy gondoltam, megörökítem a velük kapcsolatos élményeimet. Minden energiaitalt egyenként bemutatok, megosztom a véleményemet, és különböző sémák szerint értékelni is fogom őket. Mivel az én környezetemben sokan szeretik ezeket az italokat, ezért mások véleményét is meg fogom tudni osztani. Az értékelést pontozásokban gondoltam: két dolog alapján pontozom az italokat: 1: Minőség, 2: Doboz. Ugyanis nagyon fontos nem csak egy energiaitalnál, hanem minden italnál, hogy milyen a külseje. Ezen kívül van egy ranglistám, amin az energiaitalokat rangsorolom. Minden ital bemutatásának végén leírom, hogy hányadik a ranglistán. Az első 70 energiaital bemutatásához szerintem nem szükségeltetik kép, hiszen ezeknek az italoknak minimum a 3/4-ét mindenki ismeri. Ezért úgy döntöttem, hogy nem fogok felrakni képeket, legalábbis egyelőre. ABC sorrendben fogok haladni, és ha beszerzek egy új energiaitalt, és a blog még nem ért el az új szerzemény első betűjéig, akkor azt is be fogom iktatni.
Kemény munka lesz, valószínűleg a nyár végéig is eltart majd a 70 energiaital bemutatása.Valószínűleg fogok csinálni egy amolyan összevetést is, azaz egyes bejegyzések alanyait rangsorolom. Külön értékelem majd a vegyesgyümölcsös ízesítésű italokat, persze azokat, amik valóban azok (Kick-re vegyesgyümölcs van írva, ám tiszta tutti-frutti, és a piros szín helyett maradtak a sárgánál..). Szóval vegyesgyümölcsös energiaitalnak azokat az italokat fogom tekinteni, melyeknek vörös színük van.
Főként 250 ml-es dobozos energiaitalok lesznek, de van 330 ml-es és 500 ml-es dobozosok is, illetve 500 ml-es műanyag palackos italok is vannak, azokat is be fogom mutatni. Nálam a max űrtartalom a fél liter, 1 literes Blue Bear-ről és társairól szó nincs:)

Hamarosan megkezdem tehát a nagy energiaital górcsövet, minden italt kinagyítok. Az első körben a 9MM-t, az Adrenalin klánt, és az Aro Fuel-t fogom vizsgálat alá vonni:) A másodikban a B betűs italok jönnek, azokból sokkal több lesz majd.

Ennyit előszónak, remélem tetszenek a tervek, hamarosan jön a nagy energiaital mustra!!

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2010.07.26. 15:40
full felesleges, egy másik blogger pont ezen a blogon már végigvett több száz energiaitalt, szerintem pont senkit se érdekel másodszor ugyanez.
Gobiakos
2 | Gobiakos 2010.07.26. 15:42
péhá: Állítólag lePm-ezték Barthezz-el, de tényleg nem sok értelme lesz, pláne 30+ bejegyzésen keresztül...
LordMatteo
3 | LordMatteo 2010.07.26. 16:41
Hát nem tudom, Barthezz kb csak a lötyik színkép elemzését nem csinálta meg, ha ez nem lesz most benne, akkor copy-paste szagú lesz az egész...

...na nem mintha érdekelne. :D
powerhouse
4 | powerhouse 2010.07.26. 16:55
LM: +1
LordMatteo
5 | LordMatteo 2010.07.26. 17:11
PH: +1
6 | drifter001 2010.07.26. 21:27
Szerintem nem hülyeség, feltéve, ha vannak olyan italok amik Barthezznek nincsenek, és más szempontot is figyelembe vesz... Vágj bele, aztán majd kiderül, én is gyűjtő vagyok, 1 olvasód tuti lesz ;-).
Barthezz
7 | Barthezz 2010.07.26. 22:03
Nos valóban PM-eltünk róla, de egészen más tematizálásra számítottam. Szvsz hasonló struktúrában, betűrendben lenyomatni az energiaitalokat nem sok értelme van a már meglévő tesztem után, inkább az újdonságokra lenne célszerű ráhajtanod. Én sem foglalkozom már a blogomban a rég bejáratott italokkal, ha most kezdeném, sem lenne akkora hírértéke a régóta kapható alap Adrenalinnak, mint 2 évvel ezelőtt az első tesztkör idején.
Képek pedig kellenek, anélkül semmit nem ér, hiszen nem mindenki vágja csuklóból az összes kapható energiaitalt. Kényelmesebb megoldani képlinkek nélkül, de épp ez teszi mások által is kézzel foghatóvá a gyűjteményedet.

Másrészt felesleges ennyire túlbonyolítanod az értékelést. Pontozni nincs értelme, hiszen az energiaitalok megítélése nagyon szubjektív. Illetve ha már egyszer íz és doboz alapján értékelsz, hol marad a legfontosabb tényező, a hatás?

Vegyesgyümölcs kategória piros szín alapján pedig egy kissé LOL kategória. Azt kell vegyigyüminek venni, amit a dobozán annak írnak. Aztán majd leírod, hogy ez meg az inkább a tutti-fruttira hajaz. A te kategorizálásod alapján pl. a Cocaine is vegyesgyümölcs lenne, mert piros a színe... Vagy az Xtrem-t, ami sárgás színű, a tutti-fruttihoz sorolnád, holott egy az egyben gyümölcsös.

Nem lenne ez rossz, de rugaszkodj el teljesen attól a struktúrától, amit én követtem, hiszen mindenki számára így lesz érdekes a blogod.
8 | ennter 2010.07.26. 22:35
Köszönöm a tanácsokat Barthezz, és szintúgy drifter001!!:)
Akkor asszem ezt az egészet át kell gondolni, valahogy átszerkezteni az egészet a fejemben! Köszi mégegyszer!
9 | ennter 2010.07.26. 22:37
Jah, és a hatás azért marad(na) ki, mert igazából 1 energiaital se hat rám túlzottan. Egyedül az Adrenalin shot volt az, ami bepörgetett, a Burn shot-ot meg sem éreztem.. Mondjuk az ízét sem kellett volna...:)
Dark Archon
10 | Dark Archon 2010.07.29. 10:05
Meg aztán inkább sportital teszt kéne, jobban is jársz, ha nem ezt a sok szart iszod :)
ufodani
11 | ufodani 2010.07.29. 23:35
+1 ph és LM.
Most tényleg komolyan gondolod-és látom igen-, h Barthezz után még ha le is vajaztad vele( aki rendes/?/ ember lévén nem tud nemet mondani:P ), egy full azonos bloggot hintesz? Egy megfoghatatlan vmit rendben van fejtsünk ki több nézőpont szerint. De egy doboz löttyöt aminek standart az összetétele, hogyan lehet még annál is több szempont figyelembe vételével vizsgálni amit az enerdzsigóré már levezetett.
Na mindegy...
12 | ennter 2010.07.30. 21:23
UFÓ, nem a legfőbb célpont az íz, hanem maga az energiaital a lényeg. Más vélemény.
LordMatteo
13 | LordMatteo 2010.08.01. 04:11
Barthezz sem csak az ízt osztályozta, ő (mivel a dobozokra épp úgy tett megjegyzéseket) még képeket is rakott fel róluk, hogy ugyanmirefel osztályozott...

Pontozni meg szerintem marhaság, hangulat és egyénfüggő is a dolog, aki ivott már energiaitalt, mind vezethetne blogot róla. Te meg pontozod, de úgy mintha filmekről lenne szó :)

Félreértés ne essék nem elijeszteni akarlak, de ha később is akarsz itt blogot, mindenki úgy fog rád asszociálni, mint "az a srác aki lecopyzta Barthinát".
14 | ennter 2010.08.01. 18:46
Nem az a célom, hogy Barthezz-t utánozzam. Most végig szaladtam a már ismert energiaitalokon, és 5-6 új energiaitalt, ami Barthezznek nincs meg, azokat részletesen bemutatom, megírom a véleményemet. Szerintem ez korrekt, pl. ma is szereztem 1 új energiaitalt, ami Barthezznek nincsen. Ha te is gyűjtöd, akkor téged is érdekelhetnek az újak. A pontozás meg egyénfüggő, de úgy gondoltam, hogy így lehet legjobban demonstrálni, h 1 energiaital mennyire bejövős. Legalábbis nekem. Nem?

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.