Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

ennter blogja

Energiaitalok - Újdonságok 1.

ennter | 2010.08.03. 14:58 | kategória: energiaitalok | 0 hozzászólás

Elérkeztünk az energiaital bejegyzés végső fázisába, amikor is az újfajta energiaitalokat mutatom be. Lesz 1-2 igazán érdekes ital, lesz 1 literes kiszerelésű, és fél literes is. A mai nap 2 energiaitala: az egyik a Turbo, a másik pedig a K.O.


Felturbózva

A Turbo energiaitalt egy fél literes műanyag palackban lehet megvásárolni. Az árát tekintve nem egy anyagi csőd, 200 Ft körül mozog. Ezt az italt a Reál forgalmazza, ezekben az üzletekben lehet ráakadni egyre. A dobozán lévő szöveg már hagy némi kívánnivalót maga után: Tutti-frutti ízű, csökkentett cukortartalmú ital cukorral és édesítőszerrel. Mivan??? Alig van benne cukor, csak cukor és édesítőszer van benne??? Hát ez egy érdekesen összerakott első mondat volt a doboz írójától. Érdekes, hogy a koffeintartalom az eredeti, 30-32 mg/100ml helyett csak 16 mg, szóval feleannyi koffein van benne, ám a szokványos 250 ml-es űrtartalmú italban akkor ugyanannyi van (80 mg), mint ebben. Na és most jön a legfurább dolog: taurintartalom 100 ml-ben: 30 mg. Átlagosan 400 mg szokott lenni, ennek 30. Lemaradt egy nulla?? Ezen kívül 5 fajta vitamin van benne. A BUSZESZ Zrt. gyártja, és a Reál forgalmazza. A címke, vagy matrica, ami átöleli az ezüst színű dobozt, az nem túl fantáziadús, egy kamiont ábrázol, ami szembejön velünk. Hát ez azért érdekes italnak bizonyul. Lássuk, mit rejt a belső. A szénsavassággal probléma nincsen, nem ihatatlanul erősen szénsavas, nem is köptetőszerű szénsavmentes. Az ízében érződik a tutti-frutti íz, ám emellé még társul egy érdekes íz. Nem rossz, csak nagyon emlékeztet egy másik, ettől teljesen független energiaitalhoz. Ez az energiaital pedig nem más, mint az Adrenalin. Ez egy kicsit antipatikussá varázsolja az italt. Mondjuk nem annyira az Adrenalin koppintása, mint a Buldózer, de itt is könnyen kiérződik az Adrenalin tipikus, jellegzetes íze. A ranglistán a középmezőnyben helyezkedik el a Turbo Energy Drink. Íz: 6,5/10, doboza: 6/10


Kiütéses vereség

A mai nap másik energiaitala a K.O. Ez az ital sem fémdobozban van, ez is műanyag palackos kiszerelésben található meg. Hagy kezdjem az árával: egy kisboltban, kifejezetten energiaital keresés szempontjából akadtam rá, az ára viszont egy tükröt adott a kezembe, hogy kb. erre számítsak az italtól… Potom 70 Ft-ba kóstált, ennél olcsóbban még sosem vásároltam energiaitalt. Jöjjön maga, a doboz: a neve nagyon sátániasan van felvázolva a dobozra. Már eltaszított, hogy a palack színe kék. Anyagok: 5 féle vitamint, 32 mg koffeint, és 400 mg taurint tartalmaz, eme isteni nedű. Ritterburgban forgalmazzák, a származási helye EU. Más egyéb nincsen rajta. Hát az ízéről ódákat lehetne zengeni, mégis 1 szó, mint száz: hihetetlenül szar. A probléma ott kezdődik, hogy szénsavmentes. Maga, az íze förtelmes. Érződik benne egy kókuszszerű íz, és valami mentolosság is, ami olyan érzést keltett, mintha a már kész italba valaki fogmosás után beleköpött volna egyet. Nem is akarok róla többet mondani, rendkívül rossz, energiaitalnak nem nevezhető valami. De nem ez a legrosszabb energiaital, az majd pár nap múlva kiderül. Íz: 0,5/10, doboza: 6/10


Még két bejegyzés lesz, ami a különlegességgel foglalkozik, majd egy 3., ami kifejezetten egy energiaital összes változatát boncolgatja, fő témája pedig az újféle itala lesz. Majd egy laza befejezést is akarok csinálni, ahova bemásolom a ranglistát.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.