Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

ennter blogja

Energiaitalok - Újdonságok 2. Shock! és Power Up

ennter | 2010.08.05. 21:50 | kategória: energiaitalok | 1 hozzászólás

Folytatódnak a ritkaságszámba menő energiaitalok részletes bemutatása. A mai napon 2, hazánkban igencsak elvétve megtalálható energiaital jön!


Sokkoló élmény…

Kezdem a nagyon ritka, 250, és 500ml-es kiszerelésben is megtalálható Shock! energiaitallal. Ezt a különlegességet a szomszédos Szlovákiában szereztem be, méghozzá egy benzinkúton. Az ára –tudatában azzal, hogy ez egy benzinkút- hihetetlenül drága. Szlovákiában már euró van, ez alapján 2 euróért, azaz több mint 500 Ft-ért vásároltam meg 1 db 500 ml-es Shock-ot. A doboza sárga alapon egy fekete-piros darut ábrázol, dobozos kiszerelés, színe miatt össze lehet téveszteni a Dark Doggal. A doboz nyakán –csakúgy, mint a Monsternél- közlik, mi van benne. A doboza hátulja ritka rondán össze van hányva… Magyar szöveg nincs is rajta, csak cseh, szlovák, és angol. Az angolból 0 angoltudással ki lehet silabizálni a tartalmát. Taurin literben van megadva: minden 1 literben 4000 mg taurin. Ergo fél lityóban 2000, 250 ml-ben 1000, 100 ml-ben pedig 400, ami ugyanakkora, mint a többi energiaital zöme. Koffein: 320 mg/l, most nem matekozok: 100 ml-ben 32 mg van, ez is szokásos. Vitaminokkal is meg van pakolva. Ezek után lássuk, milyen az íze. Egyetlen dolog, amit fel tudok hozni pozitívumnak, az az, hogy a Maxx-nál jobb… Nagyon elrontott áfonyaszerű íz, szénsavról még nem is hallottak… Olyan, mintha kb. 1 éve elvesztette volna szavatosságát. Pedig jövő áprilisig még jó lenne… Ha lenne benne szénsav, akár iható is volna. Tehát a nagyon drága ára, és a ritka rossz minősége miatt csak gyűjtőknek ajánlom. Egy energiaitalokat gyűjtő haveromnak is van már, szóval nem lehetetlen beszerezni, csak szimplán nehéz:) Íz: 2/10, doboza: 6/10


Power Up

Most pedig jöjjön a Power Up, egy nagyon különleges energiaital. Kezdjük a dobozával: 250 ml-es dobozos példány, első blikkre olyan, mint egy kávé, mivel dobozának alap színe az ezüst. A neve előtt oda van írva, hogy liquid strength. Az energy drink fölött az extra strong kap helyet, végül pedig: original formula, enjoy it icecold. Jól tele van nyomva szöveggel a doboz. A háta szépen rendezve van. Lengyeleknek és szlovákoknak van, magyar felirat nincs. Ezt az energiaitalt egyetlen egy helyen láttam, senkinek sincs ilyen ismerőseim közül, úgyhogy nagy kincs! Ezt is abban a bizonyos szlovák benzinkútban vásároltam, feleannyiért, mint a Shock!-ot, 1 euróért, azaz kicsivel többért, mint 250 Ft-ért. Lássuk a portékát! Taurin: 4000mg/1 l, azaz 400 mg 100 ml-ben. Most jön az érdekesség: a koffeintartalom: 150 mg/liter! Nem ml, hanem l. 100 ml-ben tehát a Power Up koffeintartalma: 15 mg, ami kevesebb, mint a fele az átlaghoz képest. 5 db vitamin is van benne. Az íze lényegesen jobb, mint a Shock! Az íze, ami az átlagos tutti-fruttik hadát gyarapítja, bőven veri a sokkos társát. Íz: 6,5/10, doboza: 6/10


Vége a mai nap energiaitalainak, de legközelebb is lesz még bejegyzés, akkor tiszteletét teszi többek közt a vörös róka! Azután pedig jön az utolsó bejegyzés, amikor egy energiaital teljes termékcsaládjáról fogok írni. Végül pedig jön a befejező rész, a ranglistával.

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2010.08.06. 00:04
Nem azért, de nem lenne egyszerűbb feltenned 1-1 fotót az italokról, mintsem hogy 5 mondaton keresztül vázoljad a dobozokon lévő feliratok elhelyezkedését? ;-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.