Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

ennter blogja

Be!Focused, és Be!Fresh&Focused tesztelés

ennter | 2010.09.14. 16:57 | kategória: energiaitalok | 0 hozzászólás

Ritkán tudok olyan energiaitalt bemutatni, amihez kb. 1 rossz szót sem tudok fűzni. Most pedig eléggé úgy tűnik, hogy ez fog történni. A tesztem alanya a Be!Focused energiaital, és a hozzátartozó Be!Fresh&Focused energiavíz(!).

Nagy örömömre sikerült végre szereznem egy Be!Focused energiaitalt. Azt kell, hogy mondjam, sajnos elég kevés helyen kapható, legalábbis én még sehol sem találkoztam vele –emiatt nem is volt eddig ilyen teszt- mióta kergetem az energiaitalokat. A Be!Focused ital máris egy érdekességgel lepi meg az energiaitalokat meg nem vető személyeket: szőlőcukrot tartalmaz. Amiben, mint tudjuk –már aki figyelt kémia órán még anno- energia van. Eddig egy szőlőcukrot tartalmazó energiaitalt teszteltem, a Shark-ot, de arra az italra a szőlőcukor túlságosan rányomta a bélyegét, ezért hát finom volt, de toplistás helyre nem került. Ezért is egy kicsit megijedtem, amikor észrevettem a szőlőcukor tartalmat, de aggodalomra semmi ok. Hagy fogjam meg a dolgot a lényegénél: rengeteg energiaital létezik manapság, ami betegesen követi a tutti-frutti, taurin, koffein kombót, amivel anno a Red Bull tartolt. Mostanság már azért jönnek egyre nagyobb újítást végző energiaitalok, amik egyedi ízükkel akarnak kitűnni, pl. találkozhattunk már mézes (Go Fast), lime és citromos (Pussy, XL Lime&Lemon), vegyesgyümölcsös (Burn, Kerozin, Kalaschnikow), csípős (Cocaine), sőt, grapfruitos (X-!R) energiaitalokkal is. Ami nagyon jó, csak az a gond vele, hogy a fogyasztónak vagy ízlik, vagy nem. Nos, és most jön a Be!Focused, ami –véleményem szerint- megtalálta az arany középutat. Egyik kezével új dolgot fedez fel (szőlőcukor), míg a másikkal marad a jól bevált ízeknél (tutti-frutti). Maga az íze lepipálja a Shark-ot, nekem nagyon ízlett. Igazi finom energiaital, ami jól behűtve egyszerűen isteni. Azon a bizonyos ranglistán ugyan úgy tűnik, hogy hátul van a maga 18. helyével, de hozzá kell tenni, hogy a 90-ből.
Végül pedig a Be!Fresh&Focused jön. Szakítottak a tutti-fruttival és a szőlőcukorral, a cukrot minimális szintre csökkentették, taurin-koffein tartalom is változott. Jött helyére a természetes ásványvíz alap, és a citromos-lime ízesítés. Ez a képlet egyenlő a fent említett energiavízzel. Először meglepődtem, mert hát mi is az, hogy energiavíz, de végül nem volt rossz. Hasonlított a jól ismert citromos ásványvízhez, ami egy meleg nyári napon jól jön. Tehát nem volt rossz, de ha valaki legközelebb azt mondja, hogy Be!, én azt fogom mondani, hogy Focused, nem pedig Fresh&Focused. De azért az energiavíz debütáns volt: a ranglista, amit vezetek, neki köszönhetően duzzadt 90-re. Ide nem minden energiaital fér be, a cukormenteseket szokásom lefelejteni.

A végére pedig jöjjön az értékelés, íz és doboz alapján, ami a Focused verzió eredménye. A számokkal búcsúzom, hamarosan újabb résszel bővül a blog! Doboz: 8/10. Íz: 10/10

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.