Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

4. évad, 4. rész: Eggtown

Germinator | 2008.03.21. 10:56 | kategória: Lost | 0 hozzászólás

(spoilert tartalmazó írás)

Összegzés

Az epizód elején láthatjuk Bent, aki Locke házának alagsorában van fogva tartva. Locke reggelit visz neki, amikor Ben pszichológiai elemzésbe kezd fogvatartója kapcsán, miszerint látszik, hogy még sosem volt ennyire elveszett, mint most, hiába akarja az erőskezű uralkodó látszatát kelteni. Locke legbelül tudja, hogy Bennek igaza van, és ez fel is dühíti. Jack, Juliet, Daniel és Charlotte visszatér a partra, ahol elmondják, hogy Sayid és Desmond a helikopterrel tartottak a hajóra, hogy végre megállapodást kössenek arról, hogyan jussanak ki a túlélők a szigetről. Sun kérdésére, hogy Kate hol van, Jack semlegesen csak annyit válaszolt: „Locke-kal maradt.”

Miután Kate nem kap engedélyt a tábor vezetőjétől, hogy Miles-szal beszélgessen, illetve azt sem tudja meg, hogy hol is van ő fogvatartva, Hurley-ből csikarja ki trükkösen a választ, majd a nő el is indul a csónakház felé, ahol egy kérdést tesz föl a szelleműzőnek: tudja-e ő és a társai, hogy kicsoda Kate? Miles azonban lehetőségét látja egy alkunak, és azt mondja, mindent elmond, amit Kate-ről tud, ha a nő megtesz neki valamit. Kate leszögezi, hogy nem fogja szabadon engedni a férfit, ám ő pontosan ott van, ahol lenni szeretne: egyetlen perc beszélgetési időt akar Bennel.

Jack folyamatosan nem képes elérni a műholdas telefonon a mentőhajót, ezért Charlotte-éktól kér segítséget, akik elmondják, van egy szám, amit csak vészhelyzetben szabad hívniuk, de azt mindenképp felveszik. Juliet elmondja, hogy ez egy vészhelyzet, úgyhogy felhívják a számot. Regina veszi föl, viszont miután Charlotte elmondja, hogy a Szigeten lévők szeretnék tudni, épségben odaértek-e az előző este elindult barátaik, Regina meglepetten válaszolja, hogy nem tudja, Charlotte kikről beszél, ráadásul ő úgy tudta, a helikopter még a Szigeten van.

Kate Sawyer segítségét kéri Miles Benhez való eljuttatásában, így miután a férfi elcsalta Locke-ot a házából, Kate be tudja vinni őt az alagsorba, ahol Ben tartózkodik. Az egy perces beszélgetés alatt Miles meglepően azt mondja Bennek, hazudhatja azt a főnökének, akinek dolgozik, hogy Ben meghalt, amennyiben kap a férfitől 3,2 millió dollárt. Ben beleegyezik, és kap 1 hetet a pénz megszerzésére. Ezután Kate része jön az alkuban, melynek keretei között a szelleműző elárulja, hogy mindent tud Kate múltjáról, mint ahogy az összes többi túlélőről is. A házból kifelé menet azonban szembetalálkoznak Locke-kal és Sawyerrel, melynek eredményeképp Kate-et száműzik a táborból, Miles pedig egy kézigránátot kap a szájába, hogy többet ne beszélhessen.

A flashforwardben Kate-et láthatjuk, amint bírósági tárgyalásra igyekszik. Ő is az Oceanic Six tagja, bár ezt már tudtuk ez előtt is. Az egyik tárgyalásra Jacket is beidézik, aki azt hazudja, hogy csak nyolcan élték túl magát a zuhanást, és Kate nagyon segítőkész volt mindenkivel szemben; ő volt az, akinek köszönhetően túlélték a megpróbáltatásokat. A vád ügyvédjének kérdésére, miszerint Jack szerelmes-e a nőbe, a férfi nemmel válaszol. Kate ügyvédje mindenképp szeretné bevonni Kate fiát a tárgyalásba, ám a nő ezt nem engedi. Kate-nek látogatója érkezik az anyja személyében, aki szeretné látni unokáját, ám Kate ezt sem engedi. Végül vádalkut kötnek a körzeti ügyésszel, és Kate a hátsó ajtón távozhat, ahol összetalálkozik Jackkel. Jack beismeri, hogy hazudott, amikor azt mondta a bíróságon, hogy nem szerelmes belé. A nő ezután felhívja őt a lakására, ám Jack kifogásokat keresve visszautasítja a meghívást, és inkább egy kávézást erőltet. Kate azt mondja, megérti, miért nem szeretné látni a babát, Kate gyerekét, de amíg ezt nem teszi meg, addig nem lesz semmilyen kávézás. Amikor a nő hazamegy, a dadus azt mondja, a fiú fent alszik, úgyhogy Kate is felmegy köszönni neki. Amikor a felébresztett kisfiú köszön édesanyjának, Kate viszonozza a köszönést: „Szia Aaron!”

”Hi Mom…”

Aztabüdös… bár maga a rész nem volt végig olyan észbontóan izgalmas (félreértés ne essék, ez nem azt jeleneti, hogy unalmas vagy rossz volt, abszolút nem), mégis, ez az utolsó csattanó…:-O Ez az Aaron nyílvánvalóan nem Kate saját gyereke, akit Claire gyereke után nevezett el, hanem konkrétan Claire kisfia, aki valahogyan a nőhöz került. Kérdés csak, hogy hogyan.

Véleményem szerint Claire meghal a Szigeten. Lehetne az is, hogy csak egyszerűen a Szigeten maradt, mint ahogy mindenki más is, aki nem az Oceanic Six tagja (legalábbis most úgy gondoljuk, hogy a többiek ott maradtak), ez viszont szerintem csak egy dolog miatt nem lehetséges. Amikor Jack visszautasítja Kate meghívását, Kate azt válaszolja. „Tudom, miért nem szeretnéd látni a gyereket…”, s a férfin látszik is, hogy rosszul érinti a fiú emlegetése. Tudjuk, hogy Claire Jack féltestvére, amit bár a jelenben még nem tudnak, de lehet, hogy később megtudnak, és ezért szorosabb kapcsolatba kerülnek. Ezért gondolom, hogy a lány meghal, hisz ezért lehet az, hogy Jacket rosszul érinti, ha szóba kerül a kisfiú. Eszébe jut féltestvérének halála. Igaz, Desmond azt mondta még anno Charlie-nak, hogy látja Claire-t felszállni egy helikopterre, ám attól még lehet, hogy a helikopterrel történt valami, melynek során a lány meghalt. Én így gondolom.

Bár kérdés, hogy Kate miért nem akarja a közvélemény elé tárni Aaront. Lehet, hogy egyszerűen azért, nehogy ráröjjenek, hogy ez nem az övé, hanem Claire-é, és így talán rájöjjenek, hogy mások is voltak, akik túlélték, nem csak nyolcan. De ha egy extrém elméletet veszünk, talán Kate megölte Claire-t, hogy övé legyen a gyerek, és nem akarja, hogy erre rájöjjenek. Ennek a valószínűsége abszolút kicsi, de azért meg kell, hogy említsük…:-D Elvégre ki tudja, mire képes Kate azért, hogy egy kis szeretethez jusson a fiún keresztül;-)

Egyébként miért kellett azt mondani, hogy nyolcan élték túl? A hat miért nem volt elég? Vagy az túl gyanús, ez meg, hogy nyolcan élték túl, csak mielőtt megmenekültek volna, ketten meghaltak, az reálisabb? Egyedül azt nem értem, hogy miért merték azt mondani, volt rajtuk, azaz az Oceanic Sixen kívül még két ember. Valamiért titkolják a többi 40 túlélőt, abszolút nem akarják, hogy egy kicsi kis információ is kikerüljön arról, nem csak hatan élték túl, azaz egy szót sem ejtenek a többiekről; mégis megkockáztatták, hogy „ráhazudtak” erre a Sixre még két embert… ez számomra először furcsa volt, aztán rájöttem, hogy egyszerűen csak a sztori realitása és eladhatósága miatt kellett azt mondani, hogy nyolcan voltak eredetileg.

Nagyon érdekelne már, hogy mi lett a többi túlélővel, eddig azt tudom elképzelni az eddig elhangzottak alapján, hogy a Szigeten maradtak, de hogy miért, hogyan tudják eltitkolni, és miért pont hatan; miért pont ők hatan (akikről még nem tudjuk pontosan, kicsodák), az jó kérdés… reméljük, hamarosan minden kiderül! Bár a sorozat fele még hátra van, így a válasz akár az utolsó évadban is megérkezhet, de reménykedjünk benne, hogy derül még fény új és érdekes dolgokra a következő részekben is.

Ó, és egy utolsó dolog így a végére: Aaron akkor most Oceanic Six, vagy nem?

Utolsó módosítás: 2008.03.25. 23:18

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.