Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

Gyorsétterem-kritikák II. - A Burger King Dupla Whopper Menüje

Germinator | 2008.04.15. 18:11 | kategória: Fast food | 22 hozzászólás

I’m lovin’ it!

Itt, ahol én lakom, az Újpest-Központi metrómegállónál van egy Burger King. A hely bár nem olyan hatalmas, mint mondjuk a Nyugati Pályaudvar melletti McDonald’s, de kegyetlen hangulatos. Az egész egy kicsit ’60-as évek, egy kicsit Amerika, egy kicsit baseball. Nagyon állat, ráadásul a középső, nagy falon van egy jókora plazmatévé, melyen általában a VH1 megy, de van, hogy sportesemények. Amikor idejövök (márpedig elég gyakran jövök ide), mindig olyan helyet keresek, ahonnan látom a tévét, mert ez így kegyetlen hangulatos – nem tudok mit mondani, nem tudom tovább fokozni. Persze nem csak ez a Burger King van ilyen designnal megáldva (felteszem az összes többi magyarországi étkezde is ilyen), de itt kivételesen jól néz ki.

Természetesen én is állást foglalok a nagy kérdésben: McDonald’s vagy Burger King? Nos, idővel ez ki fog derülni, hisz lesz Meki-bejegyzés is, most a kérdés egyik felével fogok csak foglalkozni. Azt mindenesetre hozzáteszem, hogy, amennyiben emlékeim nem csalnak, előbb ismertem meg a McDonald’s-ot, mint a Burgert, ám ez nem befolyásolja a véleményemet… na, de nem is akarom előre lelőni a poént, szóval nézzük hát, mit eszik Germinator, amikor Burger Kingbe megy.

Germinator ilyenkor egy Dupla Whopper Menüt kér. Persze, eleinte sima hamburgert ettem (kisgyerekként mégis mit lehetne kérni, ha nem ezt?), mint mindenki más. Illetve nem: ahogy észreveszem, valahogy mindenki sajtburgeres inkább, én viszont mindig is a klasszikus hambi-ízért voltam oda. Ó, és ráadásul bele sem mertem gondolni, milyen undorító lehet a sajt íze. Ez persze óriási baromság volt, hisz azt szinte nem is lehet érezni, mint utólag tapasztaltam, de én a klasszikusokat szerettem. Happy Meal… bocs, Kölyök Menü hamburgerrel. Ez volt régen, és most, hogy végre megnőttem, és szervezetemnek már nem volt elég egy egyszerű hamburger, végre megtehetem azt, hogy valami nagyobbat kérek. Valami egészen nagyot… legyen a Whopper. Nem, ez még mindig nem elég termetes, nem elég felnőttes, nem elég menő… legyen hát a Dupla Whopper!

Miből is áll a Dupla Whopper menü? Nézzük hát végig:

Dupla Whopper szendvics

Nagy sült krumpli

Nagy kóla

Feltéve, hogy kólával kérem, de hozzáteszem, hogy újabban Sprite-ozok. Igaz, ezt már a Dixie Chickennél kifejtettem. Kezdjük hát az elemzést!

A Dupla Whopper egy valóban nagy szendvics – persze kinek mi az. Valakinek már a Big Mac is az, pedig… jó, jó, megpróbálom visszafogni magam, és a Mekivel majd foglalkozom később. Szóval nagy szendvics, de nem, nem azért mert két hús van benne. Illetve nyílván ez is hozzájárul, de a fő dolog, a Lényeg, hogy ennek a szendvicsnek végre hatalmas az átmérője! Igen, nem úgy, mint más helyeken, ahol a nagyság csak a magasságból származik, itt végre az átmérő is igen nagy! Ez igen, erre vártam. Végre jóllakom, végre tele leszek, végre rosszul leszek! A szendvicsben egyébként – mint már említettem – van két marhahússzelet (nem vagyok naiv – szóval marhaporcból, -zsírból és –bőrből összedarált húspogácsa), vöröshagyma, saláta, ketchup, majonéz, uborka és paradicsom. Ahogy ezt most leírtam, beindult a nyáltermelésem. Már így is gyönyörű a kép, na de amikor mindez (b)eléd tárul… nyami, hatalmas nyami! És a hagyma olyan igazi, mint máshol sehol. Igazi hagymakarikák, nem pedig valami instant hagymaporból felöntött növényimágó; erre rá lehet harapni, és utána kellemetlenül keserű érzés lesz a szádban, de élvezed, mert tudod, hogy ez egy hagyma. Nagyon belelkesültem. Egyébként a fő ízvilágot maga a hús adja ki, és ez iszonyat nagy piros pont. Ez fontos, mert a hozzáadott szószok (ketchup, majonéz) nem módosítják az ízt, hanem kiemelik a hús csodálatos élményét. Ez tényleg fantasztikus! Egyszerűen nem akarod, hogy vége legyen a szendvicsnek, direkt lassan eszed, másfelől pedig kétpofára tömnéd magadba… mennyei kettősség!

Ami a krumplit illeti, nos ez egy átlagos krumpli. Nincs túl sózva, nem is sótlan, kellemes állagú – egy valóban jó krumpli. Nem olyan kiemelkedő, mint a Dixie-nél, de valljuk be, ebben a menüben nem is a krumpli a főszereplő – itt a Dupla Whopper szendvics van a porond közepén! Rá kell figyelni, őt kell nézni. A krumpli csak a segédje, ahogy a kóla is, ám ez a kóla most sokkal jobban esik. A kóla, a krumpli és a szendvics kombinációja most mindennél finomabb, mindennél nagyobb harmóniában van. Nem lehet erre mást mondani: csodálatos!

Legalábbis nálam. Hallottam már véleményeket, és többségében mindenki McDonald’s-os. Hogy miért? Nem tudom. Majd írnak maximum egy „blog-response”-t a Mekiről, vagy akár a Burgerről, hogy nekik mi a véleményük, és hogy miért vagyok idióta. Egy valami azonban biztos: nem győznek meg. Számomra a Dupla Whopper minden egyes étkezésnél egy felejthetetlen élményt nyújt. Én mindig is Whopperes, mindig is Burger Kinges maradok, ez biztos. Azért írtam le, hogy először a McDonald’s-ot ismertem meg, hogy ne vádoljatok a megszokás elfogultságával. Ráadásul hiába van tőlem 300 méterre a Burger King, ott van 3 metrómegállóra a Duna Plaza, ahova nagyon gyakran járok, és ahol McDonald’s van, szóval gyakorlatilag ugyanannyiszor eszem az egyik helyen, mint a másikon. Viszont akárhányszor megkóstolom az egyiket, és megkóstolom a másikat, mindig arra a következtetésre jutok, hogy nálam a Burger King a nyerő.

A gyorsétterem-háború nálam eldőlt. De te melyik oldalon állsz?

10/10

Hozzászólások

1 | Pyrogate 2008.04.15. 18:21
lehetne egy árak rész is:) Mert sokan egyébként ezért McDonaldsosak, mert ott benyomnak két sajtburgert és fizetnek 400at, plusz a kis krumpli. ÉRted:)
Germinator
2 | Germinator 2008.04.15. 18:50
Hm... igaz, gaz. Lehet, hogy lesz egy árlistás különkiadás, ahol az összes árat felsoroltatom (majd ha az összes kritikát lenyomtam, amit akartam), összehasonlítom, szóval köszi:-D
3 | !Hellström! 2008.04.15. 18:59
"Végre jóllakom, végre tele leszek, végre rosszul leszek! A szendvicsben egyébként – mint már említettem – van két marhahússzelet (nem vagyok naiv – szóval marhaporcból, -zsírból és –bőrből összedarált húspogácsa)"

eldőltem! :D:D:D:D
az ötlet is elég eredeti, grat hozzá
Dealer
4 | Dealer 2008.04.15. 19:07
Ez is jó lett, de... :) A Dupla Whopperben sem ketchup sem uborka nincs. Saláta, majonéz, hús, hagyma és paradicsom. Csak hogy szőrt is hasogassak. :D AMúgy én McC párti vagyok, tény, hogy a BK természetesebb(nek ható) ízekkel van megbolondítva, és a hagymakarikájukért a fél életét odaadnám akármelyik buzinak, de egy McChicken nagykrumplival, kiskólával, levezetésnek vaníliás shakel verhetetlen. :D Bár az is igaz, hogy a BK-val még csak ismerkedek, nem sokszor voltam.
5 | Lavar 2008.04.15. 19:21
Dealer: Egyetértek. Mostanában ha mekiről van szó, akkor csak McChicken-t szoktam enni, nem mintha a többi nem lenne finom, de ezt már megszoktam.:D

Am én azóta nem járok Burger King-be mióta, még pár éve, a sajtburgerem (ha van itt ilyen), úszott a zsírban, szószerint. Jó lehet, hogy azóta tök finom itt minden, de azóta nem járok ide. Meg hát a McDonald's közelebb is van sokkal. (Mondjuk ez sem különb, testvérem mekibe jár dolgozni és meséli, h munkatársa leejtette a hamburgerhúst, véletlen (vagy nem) belerúgott, csúszott 1-2 métert, megfújta és továbbrakta.) Ugye mondja, ez van, kidobni meg nem lehet, inkább egyék meg a földön csúszott húst.

Jah, am Germi grat.:) nagyon nagy ötlet!;-)
RatBaG
6 | RatBaG 2008.04.15. 19:36
a képen a Dupla Whopper van? mert így innen nézve nem nagyobb egy Big Mac-nél. átmérőre talán, az látszik, de magasságra szvsz semmiképp.
én még sose kajáltam BK-ben, bár ennek logisztikai okai vannak, nem mekis elfogultság.
(a phaszt!) most ugrott be, hogy vagy 7 éve egyszer mégis csak voltam BK-ben. mivel mindig nuggets-et eszek, vmi hasonlót kértem ott is, de nem ízlett. vmi fura fűszerezése volt, a krumpli se tetszett...
hallottam már ismerősöktől ezt, hogy "természetesebb" a burger kinges kaja, na majd teszek megint egy próbát.
RatBaG
7 | RatBaG 2008.04.15. 19:37
ja és most megeszem a tegnapi pizza maradék 2 szeletét, ami már olyan kemény, mint a beton...
Germinator
8 | Germinator 2008.04.15. 20:13
Épp erről beszélek. Nem a magasság, hanem az átmérő számít:-D A Big Macet úgyis összenyomod, hogy beférjen a szádba:-P

Dealer: bár ketchup talán tényleg nincs, de uborka mindenképp van a Dupla Whopperben, ez a képen is látszik. Azért kösz, nem árt, ha figyelmeztettek a bakikra:-D
9 | Skorpio90 2008.04.15. 20:28
Egész derék bejegyzés lett. Nálam spec. a Kentucky Fried Chicken a no. 1, utána a Burger King a Chicken Whopper menü-hagymakarika-burrito kombóval, csak ugye ez rohadt drága, és 3. egyben leggyakrabban látogatott hely a Meki, a McChicken-nel vagy Big Mac-kel. Sajtos negyedfontost pedig azóta nem eszem, amióta egyszer nyersen kaptam meg a húst, és bele is haraptam...nyami.
McCl@ne
10 | McCl@ne 2008.04.15. 20:47
csak a Kentucky Fried Chicken! ;-)
Germinator
11 | Germinator 2008.04.15. 21:06
Nyugi, lesz az is:-D
RatBaG
12 | RatBaG 2008.04.15. 22:09
"Épp erről beszélek. Nem a magasság, hanem az átmérő számít"

ettől függetlenül mennyiégben ugyanott vagy :D
Rohamoszti
13 | Rohamoszti 2008.04.15. 23:00
Szerintem a Nyugatis Meki odaveri azt a Burger Kinget amiről írsz :D (voltam már ott Újpest Központban ;)) Rambo 4 premier előtti előtt baszott jó volt ott megreggelizni :D Nagyon hangulatos az a hely. :)
Dealer
14 | Dealer 2008.04.15. 23:15
Germi, szerintem jelentsd fel a BK-t, hogy a tiedbe beledobálják az uborkát, mikor nincs is benne! :D

http://www.burgerking.hu/termekek.php?termekkat=15&teid=173
15 | lordelrond 2008.04.15. 23:20
Lehet furcsán "néztek" rám, de én még soha nem voltam Burger King-ben.
Régóta gondolkodtam rajta milyen lehet , de még nem juttotam el oda ,hogy egyek is ott.:)

Majd egyszer.
LordMatteo
16 | LordMatteo 2008.04.15. 23:21
BK-ban ritkán eszek, bár tény hogy ott emberesebb adagot osztanak a jónépnek, de Meki közelebb van :-D:-D.
17 | MagicMoment 2008.04.15. 23:22
Dealer,biztos vagy benne,h a whopperben nincs kecsöp?? éveken át ettem whoppert és úgy rémlik,h van benne.

részemről a burgernek egyetlen ehető kajája van,az a whopper.(duplatripla etc) sültkrumpli vicc. ha go large-ba kérem és juice-t választok,akkor 2dl-t adnak. mekiben ugyanez 4dl.
a mekiben viszont simán ver mindent a duplasajtosmekrojál(a bigmektől kb undorodom. okédák kaja).
viszont ezeket mind megalázza a fridays ultimate cheesburgere,ami kb 3x nagyobb mint a duplasajtosmekrojál és 2x vastagabb,mint a whopper. más kérdés,h az ára is ehhez van viszonyítva.
rántott sajt,hagymák, igazi vöröshúsból készül,helyben sütik,van véres, féligátsült meg átsült verzió. mint a steak-nél. kb büntet. csak ajánlani tudom.
LordMatteo
18 | LordMatteo 2008.04.15. 23:24
"fridays ultimate cheesburgere,ami kb 3x nagyobb mint a duplasajtosmekrojál és 2x vastagabb,mint a whopper"

Folyik a nyálam. Győrbe lehet ilyen cucc?
19 | prérifarkas 2008.04.16. 04:49
menjetek el egyszer subway-be. az igazi kaja. talán kicsit drága is, de nem műanyag és azt kapod a szendvicsbe amit kérsz. egyszer feltétlen ajánlom mindenkinek. ennyi luxus csak belefér. (külön jó pont hogy az üditőt akárhányszor újratöltheted magadnak /igen, te töltöd/)
Dealer
20 | Dealer 2008.04.16. 09:16
MM, nem vagyok benne biztos, csak a linken nincs rajta sem a ketchup, sem az uborka. Én még nem ettem BK-ban whoppert, de next i will. :)
Germinator
21 | Germinator 2008.04.16. 15:46
Jaaa, hogy még nem ettél, és úgy okoskodsz?? (joke included)

Van benne uborka, és szerintem ketchup is, hidd el:-D
Pras
22 | Pras 2008.04.16. 20:15
@prérifarkas: Nos, aláírom, hogy a Subway kurvajó hely... pontosabban: kurvajó kajáik vannak. De még így is kereken kétszer annyit kérnek el egy szendvicsért, mint amennyit nekem emelt áron pofám lenne. Tényleg nagyon igényes hely, de látszik, hogy nem magyar átlagpénztárcára lett méretezve. Ennek ellenére sűrűn belátogatok, mert "térfogatra" azért egy harminccentis szecsó korrekten legyűri a "hambi-gyorséttermes" barátait árversenyben; ezenkívül elfogadják a kajajegyet ugyanúgy, mint a legtöbb gyorskajáldában. =)
De legtöbbször mégiscsak azt választom, hogy ha már csak gyorskajára marad időm egy nap, hogy az ne szendvics legyen (mégha van meleg~ is), hanem mondjuk valami *burger, sültkrumpli meg mondjuk csirkefalatok. Az legalább a sült kaja --> "ebéd" illúzióját kelti az emberben. ^^

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.